Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ΥΠΑΑΤ : Νέος πρόεδρος στον ΕΛΓΑ, ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος, ενώ ανέλαβαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι κ.κ. Γρηγόρης Βάρρας και Δημήτρης Μελάς.

Πρόεδρος στον ΕΛΓΑ, ανέλαβε ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος, με απόφαση την οποία υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, ενώ πρόεδρος στον ΟΠΕΚΕΠΕ τοποθετήθηκε ο καθηγητής   Γρηγόρης Βάρρας και αντιπρόεδρος ο συντονιστής προγράμματος της ΝΔ για τον αγροδιατροφικό τομέα Δημήτρης Μελάς.

Συγκεκριμένα, στον ΟΠΕΚΕΠΕ, που είναι ο ελληνικός οργανισμός πληρωμών των κοινοτικών ενισχύσεων και εποπτεύεται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ανέλαβε στη θέση του νυν προέδρου Αθανάσιου Καπρέλη, ο κ. Βάρρας που είναι αν. καθηγητής στο Εργαστήριο Γεωργικής Μηχανικής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου.
Παράλληλα, στον ίδιο Οργανισμό αντιπρόεδρος ανέλαβε ο κ. Μελάς, που είχε κατέλθει τον περασμένο Μάιο ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Είναι πτυχιούχος της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., με διδακτορικές σπουδές στην υγιεινή και τεχνολογία γάλακτος, ενώ το 2016 τον είχε καλέσει ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει τη θέση του συντονιστή προγράμματος της Ν.Δ. για τον αγροδιατροφικό τομέα.

Είχε διατελέσει δύο φορές μέλος στις κυβερνήσεις της ΝΔ

Ταυτοχρόνως, ο κ. Λυκουρέντζος, που είχε αποχωρήσει τα τελευταία χρόνια απ’ την κεντρική πολιτική σκηνή, είχε εκλεγεί για πρώτη φορά βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. στις εκλογές του 2004 και επανεξελέγη το 2007, το 2009 και το 2012. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας από το 1994, διετέλεσε ακόμα αν. γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. την περίοδο 1997- 2000, επί Κώστα Καραμανλή και γραμματέας του κόμματος. Επίσης, είχε διατελέσει δύο φορές μέλος στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, την πρώτη από την θέση του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων της περιόδου 2007-2009 και την δεύτερη από την θέση του υπουργού Υγείας το 2012- 2013.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα