Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Υπερβαίνουν τα 2,5 δισεκ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ
Γίνε Έλληνας, μπορείς!

Είχε βίλα 1.000 τετραγωνικών αλλά «φέσωνε» τη ΔΕΗ

Η ευρηματικότητα των Ελλήνων ξεπερνά τα όρια του φανταστικού όταν πρόκειται να κλέψουν το Δημόσιο ή τις Υπηρεσίες. Αυτό φαίνεται να είχε κατά νου και ένα ζευγάρι εφοριακών από τον Βαρνάβα, που κατάφερε να μπει στο κοινωνικό τιμολόγιο για τη βίλα που διαθέτουν!

Ναι, καλά διαβάσατε, το ζευγάρι κατάφερε να κάνει το ακατόρθωτο και να εκμεταλλευτεί όλα τα «παραθυράκια» που σου δίνει ο νόμος, προκειμένου να έχει χαμηλό ρεύμα. Η ιστορία του μπορεί να χαρακτηριστεί άνετα ως σενάριο ταινίας, με τους ίδιους να έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο σαν σύγχρονοι Μπόνι και Κλάιντ.

Η αρχή

Η ιστορίας μας ξεκινάει από το 2011, όταν το ζευγάρι, που κατά το παρελθόν διώκονταν για χρηματισμό και δεν εκδιώχθηκαν από τις θέσεις τους στην Εφορία, κατάφεραν με μια καλοστημένη κομπίνα να βάλουν τη βίλα με την πισίνα στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο! Όχι, δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, όντως το κατάφεραν, και μάλιστα δεν είχε καταφέρει να τους βρει κανείς μέχρι πριν από λίγο καιρό. Μιλάμε για μία έπαυλη που είχε τρία επίπεδα, υπόγεια γκαράζ, μέχρι και playroom. Έτσι, εννέα ολόκληρα χρόνια δεν πλήρωναν αυτό που τους αναλογεί, περνώντας ζωή χαρισάμενη υποδυόμενοι τον Κώστα Βουτσά στο «Ξυπόλυτος Πρίγκηψ».

Τα τρία σπίτια είναι καλύτερα από το ένα

Οι δύο εφοριακοί είχαν τη φαεινή ιδέα να «σπάσουν» το σπίτι τους, δηλαδή τη βίλα τους, στο Βαρνάβα, σε 3 μέρη. Στο υπόγειο, στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο. Αν και όλο το σπίτι είχε φυσιολογικά έναν μετρητή της ΔΕΗ, το «πανούργο» ζευγάρι εμφάνισε άλλα δύο ρολόγια-«μαϊμού», ένα σε κάθε όροφο. Έτσι δήλωσαν συμμετοχή για να μπουν στο κοινωνικό τιμολόγιο με το πραγματικό τους ρολόι, και αυτό μπήκε! Ακόμα και όταν οι άλλοι δύο υποτιθέμενοι μετρητές μετά από έρευνα προέκυψαν ότι ήταν φωτοβολταϊκά, στην Παιανία, αυτό δεν τους εμπόδισε στο να συνεχίσουν να κλέβουν τη ΔΕΗ. Εκτός των άλλων, το 2014, τρία χρόνια αργότερα και χωρίς την παραμικρή ενόχληση, αφού η ανομία τους πέτυχε, η οφειλή των εφοριακών άγγιξε τις 30.000 ευρώ. Η ιστορίας μας ξεκινάει από το 2011, όταν το ζευγάρι, που κατά το παρελθόν διώκονταν για χρηματισμό και δεν εκδιώχθηκαν από τις θέσεις τους στην Εφορία, κατάφεραν με μια καλοστημένη κομπίνα να βάλουν τη βίλα με την πισίνα στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο! Όχι, δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, όντως το κατάφεραν, και μάλιστα δεν είχε καταφέρει να τους βρει κανείς μέχρι πριν από λίγο καιρό. Μιλάμε για μία έπαυλη που είχε τρία επίπεδα, υπόγεια γκαράζ, μέχρι και playroom. Έτσι, εννέα ολόκληρα χρόνια δεν πλήρωναν αυτό που τους αναλογεί, περνώντας ζωή χαρισάμενη υποδυόμενοι τον Κώστα Βουτσά στο «Ξυπόλυτος Πρίγκηψ»

Σε αυτό το σημείο είναι που η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά, καθώς με περίσσιο θράσος, αλλά και εξυπνάδα μπορούμε να πούμε, κατάφεραν να μην τους κοπεί το ρεύμα προσκομίζοντας ΠΡΟΦΑΝΩΣ ψεύτικα δικαιολογητικά και πλαστά έγραφα. Το 2017, και αφού είχαν πετύχει το σκοπό τους να έχουν ρεύμα δωρεάν και να φωτίζουν την πολυτελή πισίνα τους στο Βαρνάβα, το χρέος εκτοξεύεται στις 65.000 ευρώ, χωρίς να τους ενοχλεί κανείς. Αυτό είναι ένα απόλυτα ιδιοφυές σχέδιο αλλά και μάθημα στους επόμενους για το πώς να κλέβεις τη ΔΕΗ, να έχει φτάσει το χρέος σου στο ύψος του Φασούλα (2,13 παρεμπιπτόντως), και ακόμα να έχεις ρεύμα.

Το «ξύπνημα» της ΔΕΗ

Η ΔΕΗ στην κατάσταση που βρίσκεται προσπαθεί να βρει χρήματα από παντού, έτσι έκανε τους απαραίτητους ελέγχους και διεκδίκησε κατευθείαν τα οφειλόμενα. Εδώ υπάρχει όμως και κάτι άλλο. Όταν η ΔΕΗ κατάλαβε το σχέδιο δεν μπορούσε να πράξει ακριβώς τα δέοντα, μιας και φοβήθηκε τη γενική κατακραυγή, καθώς είναι πάγια απόφαση να μην πειράζουν τα Κοινωνικά Οικιακά Τιμολόγια, πράγμα σωστό, γιατί σε αυτό ανήκουν πολύ ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Τελικά, η εταιρία μετά από πολύμηνη έρευνα εντόπισε όλες τις παρανομίες που είχε το ζευγάρι εφοριακών στο σπίτι τους στο Βαρνάβα. Ακόμα και τότε, και αφού είχαν βγει τα πάντα στη φόρα, η βίλα εξακολουθούσε να ρευματοδοτείται επειδή εμφάνιζαν συγγενικό τους πρόσωπο ως ιδιοκτήτη ενός ορόφου, ο οποίος είχε προσκομίσει πλαστό πιστοποιητικό αναπηρίας, βάσει του οποίου δεν μπορούσε η ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα. Έτσι, μετά από αρκετό καιρό, η επιχείρηση δέσμευσε τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, αλλά δεν βρήκε ούτε σεντ αμερικάνικο μέσα, και σήμερα βγάζει το ακίνητο «στο σφυρί».

Είχε βίλα 1.000 τετραγωνικών αλλά «φέσωνε» τη ΔΕΗ

Η παράπανω ιστορία δεν είναι η μόνη, καθώς βίλα που βρίσκεται στην Κηφισιά και ανήκε σε χρηματιστή, είχε μπει και αυτή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ για να πληρώνει λιγότερα, ενώ και σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιήθηκαν πλαστά πιστοποιητικά. Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί το 2017, αλλά η κατάσχεση άργησε δύο χρόνια, με το χρέος, όπως είναι φυσικό, να έχει φτάσει στα ύψη. Πάνω από 23.000 ευρώ ήταν οι οφειλές, ενώ κάθε απόπειρα για την είσπραξή τους έπεσε στο κενό. Σημειώνεται πως οι ιθύνοντες της ΔΕΗ κυνηγούν να εισπράξουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που υπερβαίνουν τα 2,5 δισ. ευρώ, σε μια προσπάθεια διάσωσης της επιχείρησης. Οι περιπτώσεις αυτές, των κακοπληρωτών, σε Βαρνάβα και Κηφισιά, μαζί με άλλες 18 υποθέσεις, έχουν σταλεί στον εισαγγελέα.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα