Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ΥΠΟΙΚ.-COCA COLA 3E : Στροφή της ελληνικής οικονομίας

Την πεποίθηση ότι κλειδί για την εδραίωση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, αποτελεί η αποφασιστική στροφή της ελληνικής οικονομίας στην παραγωγή και την εξωστρέφεια, εξέφρασε επισημαίνοντας την αξία της επένδυσης , ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας .

«Επενδύσεις σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, όπως το Mega-Plant Σχηματαρίου της Coca-Cola Τρία Εψιλον, αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης στην πορεία της ελληνικής οικονομίας και συγχρόνως αξιοποιούν σημαντικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, όπως η γεωστρατηγική θέση και το υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό», είπε την Τρίτη 10 Ιουλίου, ο κ. Πιτσιόρλας ,   ανακοινώνοντας σε ορισμένα ΜΜΕ,   την ολοκλήρωση της επένδυσης ύψους 24 εκατ. ευρώ , παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας Φανής Παπαθωμά , του προέδρου του Ομίλου Coca-Cola HBC Αναστάσιου Δαυίδ, και του γενικού   διευθυντή της Coca-Cola Τρία Έψιλον   Γιάννης Παπαχρήστου.

Στόχος η ενίσχυση του εγχώριου επιχειρείν

Συνεχίζοντας ο υφυπουργός Οικονομίας, μίλησε για μια σειρά πρωτοβουλιών ως το τέλος της χρονιάς με στόχο την ενίσχυση του εγχώριου επιχειρείν , ενώ προανήγγειλε και  νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα για τη δημιουργία οργανωμένου βιομηχανικού πάρκου στην περιοχή των Οινοφύτων, αλλά και την αναζήτηση φορολογικών κινήτρων  για την  εγκατάσταση στην Ελλάδα υποστηρικτικών υπηρεσιών πολυεθνικών ομίλωνΠαίρνοντας τον λόγο, ο κ. Παπαχρήστου, παρουσίασε την   αναπτυξιακή στρατηγική της Coca-Cola Τρία Έψιλον, που βασίζεται σε 3 άξονες, επενδύσεις στη χώρα, στην τοπική παραγωγή και στην εργασιακή απασχόληση , καθοριστική συμβολή στην κοινωνία για τους νέους και το περιβάλλον, αλλά και καινοτομία για ανάπτυξη της αγοράς με τους πελάτες, τους προμηθευτές και τους καταναλωτές.

Η νέα εποχή ανάπτυξης της Coca-Cola Τρία Έψιλον

Κατόπιν , ο διευθύνων σύμβουλος επισήμανε : «Το Σχηματάρι Mega-Plant θεμελιώνει τη νέα εποχή ανάπτυξης της Coca-Cola Τρία Έψιλον. Ένα εργοστάσιο με 400 εργαζομένους, το οποίο μας επιτρέπει να παράγουμε στην Ελλάδα, να εξάγουμε από την Ελλάδα σε 11 χώρες και να υποστηρίζουμε έμπρακτα την οικονομική δραστηριότητα και την ανάπτυξη της χώρας. Στηρίζουμε την κοινωνία και κυρίως τους νέους για να βρουν εργασία και να παραμείνουν στη χώρα μας». Από την πλευρά της η γενική διευθύντρια της Coca-Cola για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα, Λίλιαν Νεκταρίου, ανέφερε : «Η σημαντική αυτή επένδυση στο Σχηματάρι μάς δίνει τη σιγουριά να υλοποιήσουμε το στρατηγικό όραμα της Coca-Cola στην Ελλάδα που αφορά στην ανάπτυξή μας με οδηγό την καινοτομία και με όρους και προϋποθέσεις που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής των κοινοτήτων στις οποίες λειτουργούμε αλλά και στην προστασία του πλανήτη που όλοι μοιραζόμαστε».

Εισάγει ένα νέο μοντέλο λειτουργίας

Να σημειωθεί πως αυτό το εργοστάσιο αναψυκτικών και χυμών, εισάγει ένα νέο μοντέλο λειτουργίας, που επιτρέπει στην εταιρεία να προχωράει σταθερά στην αύξηση της παραγωγικής και εξαγωγικής της δυναμικής. Από εκεί, διακινούνται περισσότερα από 540 προϊόντα που απολαμβάνουν οι καταναλωτές σε κάθε περίσταση, ενώ χάρη στις 17 γραμμές παραγωγής που έχουν δυνατότητα λειτουργίας 24 ώρες το 24ωρο, παράγεται το 100% των χυμών και το 96% των αναψυκτικών της εταιρείας. Πραγματοποιείται το 100% των εξαγωγών της εταιρείας σε 11 χώρες (Βουλγαρία, Γερμανία, Ελβετία, ΗΠΑ, Ιταλία, Κόσοβο, Κύπρος, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία και Τσεχία). Μάλιστα, από το Σχηματάρι καλύπτεται το 100% των αναγκών της αγοράς της Βουλγαρίας σε αναψυκτικά Coca-Cola και Sprite σε κουτί αλουμινίου.

Τρεις εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ελλάδα

Διακινείται το 75% του όγκου των εγχώριων πωλήσεων, από τις νέες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις που εκτείνονται σε 30.000m².Υπενθυμίζεται ότι η Coca-Cola Τρία Έψιλον, είναι μέλος του Ομίλου Coca-Cola HBC, κορυφαία εταιρεία μη αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Με τρεις εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ελλάδα, το Σχηματάρι Mega-Plant και τα εργοστάσια εμφιάλωσης στο Ηράκλειο Κρήτης και στο Αίγιο, παράγει και διανέμει ένα μοναδικό χαρτοφυλάκιο ποιοτικών προϊόντων που εξυπηρετούν τις ανάγκες των καταναλωτών κάθε στιγμή της ημέρας σε οποιαδήποτε περίσταση.

Συμβολή στην απασχόληση και στην οικονομία

Σε αυτά περιλαμβάνονται τα εμπορικά σήματα της The Coca-Cola Company, οι δικές της μάρκες, όπως οι χυμοί Amita και Frulite, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Αύρα, καθώς και τα προϊόντα που διανέμει όπως τα σνακ Tsakiris, o καφές Lavazza, τα ενεργειακά ποτά Monster, το παγωμένο τσάι Fuzetea, η σειρά φυτικών ροφημάτων AdeZ, αλλά και τα αλκοολούχα ποτά των οίκων Edrington, Brown-Forman, Ισιδώρου Αρβανίτου και Gruppo Campari. Οι τοπικές δραστηριότητές της έχουν σημαντικό κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμα, με συμβολή στην απασχόληση και στην οικονομία, δημιουργώντας το 54,6% του κύκλου εργασιών του τομέα των αναψυκτικών στην Ελλάδα. Κοντά στις κοινότητες όπου δραστηριοποιείται, η εταιρεία υποστηρίζει ενεργά τις τοπικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που εστιάζουν στην ενδυνάμωση και απασχολησιμότητα των νέων, την αειφόρο ανάπτυξη και την ευημερία της κοινότητας.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα