Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ΥΠΥΠΜΕ : Ολοκληρώνεται ένα μεγάλο εμπορευματικό κέντρο

Στην ολοκλήρωση ενός από τα μεγαλύτερα εμπορευματικά κέντρα στην Ευρώπη , εστίασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος   Σπίρτζης , επισημαίνοντας ότι θα διαθέτει την πιο σύγχρονη τεχνολογία και τα πιο σύγχρονα συστήματα. «Τους επόμενους μήνες θα ολοκληρωθεί και η σιδηροδρομική σύνδεση Αθήνας-Θεσσαλονίκης, τρέχει ο διαγωνισμός για το εμπορευματικό κέντρο Θεσσαλονίκης και υλοποιούμε βήμα – βήμα το όραμά μας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας αλλά και για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Ελλάδας με τις άλλες βαλκανικές χώρες, προκειμένου οι βαλκανικοί λαοί να αποκτήσουν άλλα χαρακτηριστικά και να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα που έχει η γεωγραφική μας θέση», είπε την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, ο κ. Σπίρτζης, παρουσία της Ευρωπαίας Επιτρόπου   Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε Corina Cretu , του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος Κώστα Μπακογιάννη και του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη, στο πλαίσιο της επίσκεψης στο Εμπορευματικό Κέντρο του Θριάσιου Πεδίου, στη διαδρομή της σιδηροδρομικής γραμμής Θριάσιο –Λιανοκλάδι στην παρουσίαση του έργου στο νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Λιανοκλαδίου και στο έργο της παράκαμψης Μακρακώμης.

 Ολοκλήρωση του σιδηροδρομικού δικτύου

Συνεχίζοντας, ο επικεφαλής του υπουργείου   Υποδομών και Μεταφορών , από το νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Λιανοκλαδίου , ανέφερε «Έχουμε τη χαρά να έχουμε μαζί μας και σήμερα την Επίτροπο, την κ. Cretu , για να διαπιστώσει την πρόοδο των εργασιών, την ολοκλήρωση του σιδηροδρομικού δικτύου. Ένα έργο που δίνει άλλη πνοή και στη χώρα μας, αλλά και στις επιβατικές εμπορικές και τις σιδηροδρομικές μεταφορές για όλη την Ευρώπη. Οπότε μπορούμε πλέον να είμαστε υπερήφανοι, ότι μπαίνουμε στο διεθνή χάρτη για τις εμπορευματικές μεταφορές και αλλάζει η ζωή των πολιτών, από την Πάτρα στην Αθήνα και από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη.Άρα ο στόχος μας από δω και πέρα, είναι, να συνεχίσουμε τις καλές Υποδομές με τη σύνδεση των λιμανιών της βορείου Ελλάδας με της Μαύρης Θάλασσας . Είναι ο επόμενος στόχος. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Επίτροπο προσωπικά για τη στήριξη που έδωσε όλα αυτά τα χρόνια, που υπηρετεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τη στήριξη στη χώρα, για τη στήριξη στις μεταφορές, για τη στήριξη στις τοπικές κοινωνίες, στις περιφέρειες, για μία άλλη Ευρώπη, χωρίς κρίση και χωρίς τα προβλήματα που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια».

Σημασία έχουν και τα περιφερειακά έργα

Κατόπιν , από τη Μακρακώμη , μετά τις δηλώσεις του Κώστα Μπακογιάννη, ο κ. Σπίρτζης, σημείωσε «Ο Κώστας δε θέλει να μείνει 30 χρόνια στη Στερεά Ελλάδα, αλλά σε αυτά που είπε, έχει απόλυτο δίκιο. Δεν έχουν σημασία μόνο τα μεγάλα έργα Υποδομών στη χώρα, σημασία έχουν και τα περιφερειακά έργα, τα έργα που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα του πολίτη, που αναβαθμίζουν και την ποιότητα ζωής και την ασφάλεια της μετακίνησης του, τη διακίνηση των προϊόντων. Υπάρχουν περιοχές στη Στερεά Ελλάδα που για δεκαετίες ήταν ξεχασμένες. Επομένως δίνουμε και εμείς μεγάλο βάρος στο να τρέξουν οι διαδικασίες και πολύ σύντομα να ξεκινήσει και ο Ε65 και η ολοκλήρωση του δρόμου μέχρι το Καρπενήσι, για να δώσουμε και ένα μήνυμα αισιοδοξίας και από την Δυτική Ελλάδα, από την Αιτωλοακαρνανία, μέχρι τη Στερεά Ελλάδα, πρέπει να έχουμε έναν ασφαλές δίκτυο, για να έχουμε έναν δεύτερο οριζόντιο άξονα στη χώρα.

Είναι δίπλα μας όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια

Θέλω να ευχαριστήσω την Επίτροπο για τη συνεργασία. Η κ Cretu , είναι δίπλα μας όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια. Είχαμε τη στήριξη της. Είναι η πολλαπλή φορά που έρχεται και δεν έρχεται μόνο για τα μεγάλα έργα. Η παρουσία της εδώ με τον Περιφερειάρχη και η συνέχιση του ταξιδιού της δείχνει και το προσωπικό της ενδιαφέρον, αλλά και το ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για περιφερειακά έργα και την αισθανόμαστε, τη μισή τουλάχιστον Ελληνίδα. Άλλωστε έχει και… το ίδιο όνομα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, με τον Λευτέρη Κρέτσο…. Μήπως είναι ξαδέλφια μακρινά… Για τον Ε65 είμαστε στην ολοκλήρωση των διαδικασιών που έχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οπότε ο Κώστας , πολύ σύντομα θα κληθεί να δείξει ποιος κόσμος υπερτερεί μέσα του, αν είναι καλύτερο το τσίπουρο της Στερεάς Ελλάδας και της Ευρυτανίας ή η ρακή της Κρήτης….».

 Επιβεβαιώνει και τονίζει τις εντυπωσιακές επιδόσεις

Από την πλευρά του, ο κ. Γιαννακίδης, υπογράμμισε «Υποδεχτήκαμε στην Ελλάδα την Ευρωπαία Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου και με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώσαμε σε όλες τις συναντήσεις μας, ότι επιβεβαιώνει και τονίζει τις εντυπωσιακές επιδόσεις της χώρας, που παραμένει πρώτη στην Ε.Ε., σε απορρόφηση πόρων του ΕΣΠΑ. Παράλληλα, με την Ευρωπαία Επίτροπο υπάρχει μια άριστη συνεργασία και σχεδιάζουμε την επόμενη προγραμματική περίοδο, το ύψος και τις πηγές των πόρων που θα κατευθυνθούν στη χώρα προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο που προωθεί η ελληνική Κυβέρνηση, μετά το τέλος της μνημονιακής περιόδου».

 Ξεναγήθηκε από τον περιφερειάρχη, στη Μακρυκώμη

Στη συνέχεια, ο κ. Μπακογιάννης ενημέρωσε την Επίτροπο για τα επόμενα βήματα που γίνονται από την Περιφέρεια για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα της περιοχής, με δύο μελέτες προϋπολογισμού 8,6 εκατ. ευρώ που αφορούν στην κατασκευή του τμήματος Λαμία-Καστρί και Νεοχωράκι-Σύραγγα-Τυμφρηστού. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης της κ. Cretu, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, δήλωσε «Είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα, η κ. Cretu βρίσκεται για ακόμη μία φορά στη Στερεά Ελλάδα και μπορεί να διαπιστώσει την πρόοδο που κάνει η Περιφέρειά μας στην υλοποίηση των έργων. Μπορεί να ενοχλούμε συνεχώς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά έχουμε λόγους και αυτό φαίνεται. Διεκδικούμε χρήματα που πιάνουν τόπο. Η παράκαμψη Μακρακώμης, ένα ολοκληρωμένο τμήμα ενός ευρύτερου έργου, μιας γέφυρας ζωής που ενώνει τον πιο ορεινό νομό της Ελλάδας με τη Φθιώτιδα, αποδεικνύει έμπρακτα πως η Ευρώπη μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητα μας στην πραγματική ζωή» .

Η σύνδεση της Δυτικής Φθιώτιδας και Ευρυτανίας

Παράλληλα, η κ.   Cretu εξέφρασε την   ικανοποίησή της για την πορεία των έργων που πραγματοποιεί η περιφέρεια, και αφού ενημερώθηκε για τα μεγάλα έργα που έχουν ολοκληρωθεί στην περιφέρεια και εκείνα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ξεναγήθηκε από τον περιφερειάρχη στο ολοκληρωμένο έργο της παράκαμψης Μακρακώμης. Ένα έργο προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ που άλλαξε ριζικά την καθημερινότητα των κατοίκων, έκανε τις μετακινήσεις στην περιοχή ταχύτερες και ασφαλείς και διευκόλυνε την σύνδεση της Δυτικής Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας με τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα. Μάλιστα, η  επίσκεψη στην παράκαμψη της Μακρακώμης προκάλεσε το ενδιαφέρον της Ευρωπαίας Επιτρόπου για την λειτουργικότητα του έργου και για τις λύσεις που έδωσε η ολοκλήρωσή του, καθώς αποτελεί κομμάτι της Εθνικής Οδού που συνδέει την ΠΑΘΕ με τη Δυτική Ελλάδα και την Ιόνια Οδό. Η ξενάγηση της κ. Cretu ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή της σε ιδιωτική επιχείρηση που χρηματοδοτήθηκε με πόρους από το ΕΣΠΑ, όπου ο περιφερειάρχης παρουσίασε στην Επίτροπο όλες τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της Περιφέρειας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα