Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Υπόσχεται
αυξήσεις
ενώ κάνει μειώσεις –
Γ. Καλαντζής

Αλήθεια, άραγε, ποιοι μπορούν ακόμη να πιστεύουν τα ψέματα του κ. Τσίπρα; Επαναφέρει ο πρωθυπουργός τα περί αύξησης του κατώτατου μισθού στο τέλος των Μνημονίων. Και όλα αυτά μέσα στο επικοινωνιακό παιχνίδι του, που και αυτό ακούγεται σαν το… βγαίνουμε από το τούνελ. Λες και δεν υπάρχει έξοδος, όμως, απ’ αυτό… αφού ταυτόχρονα συνεχίζονται οι μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Τάζεις λεφτά, ενώ τους τα παίρνεις από σήμερα κιόλας!
Με μείωση κατά 1,5%, άλλωστε, μπήκε το νέο έτος, αφού από 1ης Ιανουαρίου καταργήθηκε η αντίστοιχη έκπτωση στη μηνιαία παρακράτηση φόρου των μισθωτών και συντάξεων. Αυτό σημαίνει αύξηση των μηνιαίων κρατήσεων φόρου εισοδήματος και ανάλογη μείωση των καθαρών αποδοχών. Το 1,5% μπορεί να ακούγεται μικρό, αλλά είναι ένα ποσό το οποίο μπορεί να επηρεάσει ένα μισθό χαμηλό, που να είναι πολύ σημαντικό για κάποιον που παίρνει αυτά τα 340 ή τα 500 ή τα 400 ευρώ το μήνα.
Οι πολίτες νιώθουν διπλά εξαπατημένοι. Γιατί ο Τσίπρας εξακολουθεί να κοροϊδεύει. Δεν παραδέχεται τις αυξήσεις σε φόρους και εισφορές, ούτε τις περικοπές σε συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα. Ειδικότερα τώρα για τις συντάξεις έχουμε και μειώσεις στις επικουρικές και το ΕΚΑΣ. Οι συνταξιούχοι είδαν μειώσεις μέχρι και 20,5%. Την ακραία φτώχεια έχουν να αντιμετωπίσουν και όσοι λάμβαναν αναπηρικά ή προνοιακά επιδόματα, με μειώσεις που φτάνουν το 33%.
Ακόμη μία κοροϊδία του κ. Τσίπρα βρίσκεται στις δραματικά αυξημένες κρατήσεις που έχει επιβάλει στο νέο ενιαίο μισθολόγιο που αφορά αστυνομικούς, γιατρούς, λιμενικούς, πυροσβέστες, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς και πολλούς άλλους κλάδους, που τους αφαιρεί κρυφά έναν μισθό, τη στιγμή που ισχυρίζεται ότι το ενιαίο μισθολόγιο επέφερε και αυξήσεις.
Ενώ οι μειώσεις στο εισόδημα επιβαρύνονται και από την περικοπή των επιδομάτων, με πρώτο και κύριο αυτό της θέρμανσης.
Φτάνει, κύριε Τσίπρα! Τα ψέματα και τα κούφια λόγια σας, τελείωσαν. Η πραγματικότητα σας διαψεύδει. Το βιώνουν καθημερινά οι πολίτες, οι οποίοι βλέπουν όλο και λιγότερα χρήματα στην τσέπη τους.
Όπως κλέψατε τις ιδέες της Αριστεράς, έτσι κλέψατε και τις ψήφους των πολιτών που δεν είχαν καμμία ιδεολογική ή άλλη συνάφεια με το κόμμα σας. Αυτό τελείωσε… Όποτε και αν γίνουν εκλογές θα επιστρέψετε στα πραγματικά ποσοστά σας, αυτά του 5%…

Η βιογραφία του Κ. Μήτση