Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ΥΠ.ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ-ΟΛΘ ΑΕ : Η Θεσσαλονίκη για χρόνια έχει στερηθεί μεγάλα έργα υποδομής

Για τη δρομολόγηση του μεγάλου επενδυτικού προγράμματος της ΟΛΘ ΑΕ, συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ, αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, δίδοντας τη διαβεβαίωση ότι, στο μερίδιο που του αναλογεί, το υπουργείο θα στηρίξει έμπρακτα την επένδυση, απλουστεύοντας και επιταχύνοντας όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες.

«Τα 180 εκατ. ευρώ είναι οι υποχρεωτικές επενδύσεις, όμως ο ΟΛΘ θα προχωρήσει και σε επιπλέον επενδύσεις, και με αυτόν τον τρόπο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα αναβαθμιστεί λειτουργικά και θα καταστεί κόμβος εμπορευμάτων στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης», είπε το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, ο κ.Πλακιωτάκης , εγκαινιάζοντας το περίπτερο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης,

Το υπουργείο θα στηρίξει  έμπρακτα τη συγκεκριμένη επένδυση

Μάλιστα, στο περιθώριο της εκδήλωσης ο υπουργός ξεφύλλισε την «Βραδυνή της Κυριακής», ενώ σε ερώτηση της εφημερίδας για τα λιμενικά έργα, επισήμανε την ανάγκη   υλοποίησης πολλών έργων που η προηγούμενη κυβέρνηση, τελικά δεν πραγματοποίησε. Συνεχίζοντας ο κ. Πλακιωτακης, διευκρίνισε πως «το υπουργείο θα στηρίξει τη συγκεκριμένη επένδυση και θα τη στηρίξει έμπρακτα, πάντα βέβαια μέσα στο πλαίσιο των διεθνών, ευρωπαϊκών και εθνικών κανόνων. Θα απλουστεύσουμε και θα επιταχύνουμε τις διαδικασίες που απαιτούνται». Για να προσθέσει ότι «Η Θεσσαλονίκη για χρόνια έχει στερηθεί μεγάλα έργα υποδομής, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι για το λιμάνι της δεν θα περιμένει για πολύ».

Το υπουργείο προχωρά στην αναθεώρηση του λιμενικού συστήματος

Κατόπιν, ο υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε πως το υπουργείο προχωρά στην αναθεώρηση του λιμενικού συστήματος, λέγοντας ότι : «προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο για το εθνικό λιμενικό σύστημα. Για τα 10 μεγάλα περιφερειακά λιμάνια της χώρας θα προχωρήσουμε σε μελέτες αξιολόγησης βιωσιμότητας, για καθένα ξεχωριστά». Ειδικά για την πρωτεύουσα της Βορείου Ελλάδος εξήγησε πως : «Η Θεσσαλονίκη για χρόνια έχει στερηθεί μεγάλα έργα υποδομής, αλλά θέλω να σας διαβεβαιώσω για ένα πράγμα: ότι για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης δεν θα περιμένει για πολύ. Το υπουργείο θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά σας και θέλουμε να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι χώρα φιλική προς τις επενδύσεις. Καλούμε τους επενδυτές να έρθουν να επενδύσουν στην πατρίδα μας και βεβαίως ως Πολιτεία δημιουργούμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις».

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα