Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ : Κεντρική επιδίωξη η υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, με υγιή οικονομικά

Στην κεντρική επιδίωξη για υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, αναφέρθηκε ο νέος υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας ην ανάγκη για   υγιή δημόσια οικονομικά και ευσταθές τραπεζικό σύστημα

«Δεν θα μηδενίσω το έργο που έχει γίνει. Δεν θα πω ότι παραλάβαμε καμένη γη, θέλω να εξοστρακίσω αυτή την πολιτική στάση»,είπε την Τρίτη 9 Ιουλίου ο κ. Σταϊκούρας, κατά την παράδοση παραλαβή του υπουργείου, από τον απερχόμενο υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο, παρουσία των υφυπουργών αρμοδίων για τη φορολογική πολιτική και τη δημόσια περιουσία Απόστολου Βεσυρόπουλου, για τη δημοσιονομική πολιτική Θεόδωρου Σκυλακάκη και για το χρηματοπιστωτικό σύστημα Γιώργο Ζαββό.

Στόχος η ελάφρυνση της φορολογίας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Συνεχίζοντας, ο νέος υπουργός Οικονομικών έθεσε στην κορυφή των προτεραιοτήτων του νέου οικονομικού επιτελείου «την ελάφρυνση της φορολογίας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, την ενίσχυση της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής και τη στήριξη όσων αδυνατούν να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις», ενώ δεσμεύτηκε ότι θα εργαστεί έντιμα και σκληρά για το συμφέρον της χώρας και των πολιτών. Κατόπιν ο κ. Σταϊκούρας   διευκρίνισε πως   «θα κρατήσουμε τα θετικά και θα οικοδομήσουμε σε αυτά, θα διορθώσουμε τα λάθη και τις παραλείψεις και θα αξιοποιήσουμε αξιοκρατικά το δυναμικό του υπουργείου», εξηγώντας πως θα επιδιώξει τις μέγιστες δυνατές συναινέσεις, σημειώνοντας   ότι «Θα εργαστούμε, με απόλυτη συνοχή, σεμνότητα, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα».

Αναγκαία η προσέλκυση  επενδύσεων και η  δημιουργία  θέσεων εργασίας 

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών τόνισε πως «Εμείς με τη στρατηγική και τις πολιτικές μας θα επιδιώξουμε να περιορίσουμε τις αβεβαιότητες, να προσελκύσουμε επενδύσεις, να δημιουργήσουμε πολλές και καλές δουλειές. Θα προχωρήσουμε στην ελάφρυνση της φορολογικής επιβάρυνσης. Σταθερή στόχευση αποτελεί η κοινωνική συνοχή. Ζητώ απόλυτη συνοχή, ταχύτητα, σεμνότητα και αποφασιστικότητα. Να συμβάλλουμε στην ισχυροποίηση της Οικονομίας για την ισχυρή και αξιοπρεπή Ελλάδα.»

Θα επιδιωχθεί ο  περιορισμός των αβεβαιοτήτων και η προσέλκυση  επενδυτών

Ολοκληρώνοντας ο κ.   Σταϊκούρας τόνισε πως «Θα βασιστούμε σε ότι καλό έχει γίνει την προηγούμενη περίοδο και θα χτίσουμε πάνω σε αυτό» για να προσθέσει ότι είναι σε γνώση του και τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά και «οι βόμβες που έχουν αναμμένα φυτίλια». Εμείς με τη στρατηγική και τις πολιτικές μας θα επιδιώξουμε να περιορίσουμε τις αβεβαιότητες, να προσελκύσουμε επενδύσεις, να δημιουργήσουμε πολλές και καλές δουλειές. Θα προχωρήσουμε στην ελάφρυνση της φορολογικής επιβάρυνσης. Σταθερή στόχευση αποτελεί η κοινωνική συνοχή. Ζητώ απόλυτη συνοχή, ταχύτητα, σεμνότητα και αποφασιστικότητα. Να συμβάλλουμε στην ισχυροποίηση της Οικονομίας για την ισχυρή και αξιοπρεπή Ελλάδα.

Το στίγμα της πρώτης προτεραιότητας της νέας Κυβέρνησης

Σημειώνεται πως ο κ.   Βεσυρόπουλος , μίλησε για τη φορολογική πολιτική και τη δημόσια περιουσία, ο κ. Σκυλακάκης για τη δημοσιονομική πολιτική, ενώ ο κ.   Ζαββός   που έχει την εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, δείχνει το στίγμα της πρώτης προτεραιότητας της νέας Κυβέρνησης, καθώς συνδέεται με την ενίσχυση της ρευστότητας στην ελληνική οικονομία και αγορά, με τις   αρμοδιότητες του να ενισχύονται και με «μετατάξεις» από άλλα υπουργεία, καθώς με το   προεδρικό διάταγμα 81 / 2019 το οποίο εκδόθηκε την Δευτέρα 8 Ιουλίου,   ορίζεται ότι η ειδική γραμματεία ιδιωτικού χρέους μεταφέρεται στο Οικονομικών από το υπουργείο Οικονομίας, ενώ αναμένεται να μεταφερθούν  σύμφωνα με πληροφορίες και άλλες αρμοδιότητες υπουργείων που άπτονται του τραπεζικού πεδίου.

Η απελθούσα κυβέρνηση αφήνει μια σημαντική παρακαταθήκη

Νωρίτερα, ο κ. Τσακαλώτος αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή τύχη στο νέο οικονομικό επιτελείο, τόνισε ότι η απελθούσα κυβέρνηση αφήνει μια σημαντική παρακαταθήκη, με απομείωση του χρέους, «καθαρό διάδρομο» χαμηλών χρηματοδοτικών αναγκών για τα επόμενα 15 χρόνια, «μαξιλάρι» ταμειακών διαθεσίμων και οικονομία με ανάπτυξη. Ο ίδιος ανέφερε πως «Όλα αυτά, επιτεύχθηκαν σε πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες με τρία χρόνια μνημόνια», ενώ σημείωσε ότι είναι πολύ περήφανος «για το κόμμα μας, που άρχισε από το 3% και έφτασε τώρα στο 31,5%», προσθέτοντας με νόημα πως «έχουμε δώσει υπόσχεση στον λαό ότι θα επιστρέψουμε δριμύτεροι, σοφότεροι και με πολύ καλύτερο πρόγραμμα για τα μεσαία και λαϊκά στρώματα.

Όταν ανέλαβα υπουργός οικονομικών οι μισοί που έλεγαν συγχαρητήρια και οι άλλοι μισοί συλλυπητήρια». Καταλήγοντας, ευχαρίστησε έναν προς τους συνεργάτες του, τον πρώην αν. υπουργό Γιώργο Χουλιαράκη, την πρώην υφυπουργό Κατερίνα Παπανάτσιου, την πρώην γενική γραμματέα του υπουργείου Έλενα Παπαδοπούλου και τον διευθυντή του γραφείου του Σπύρο Παπακωνσταντίνου, ενώ, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους Δημήτρη Παπαγιαννάκο και Δημήτρη Λιάκο, υπογραμμίζοντας ότι «χωρίς αυτούς τους δυο δεν θα είχαμε φτάσει ούτε στα μισά της διαπραγμάτευσης».

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα