Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ΥΠ.ΟΙΚ.ΑΝ.-ΣΕΒ : Νόμος περί Στρατηγικών Επενδύσεων

Τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει άμεσα το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, παρουσίασε ο αν. υπουργός Βιομηχανίας Στέργιος Πιτσιόρλας, εστιάζοντας στα ζητήματα εξυγίανσης των άτυπων βιομηχανικών συγκεντρώσεων.

Στη συνάντηση που είχε την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του ΣΕΒ,   Θεόδωρο Φέσσα και Κωνσταντίνο Μπίτσιο ,   ο κ. Πιτσιόρλας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες για τα θέματα τροποποίησης του νόμου περί Στρατηγικών Επενδύσεων, για την ολοκλήρωση της αναμόρφωσης του εταιρικού δικαίου και για τα ζητήματα απλοποίησης των διαδικασιών αδειοδότησης.

Αναπτυξιακή Στρατηγική της κυβέρνησης

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην Αναπτυξιακή Στρατηγική της κυβέρνησης, στον κεντρικό ρόλο που κατέχει η μεταποίηση σε αυτήν, καθώς και στην ανάγκη να αποκτήσει σύντομα η χώρα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση κι έναν αναλυτικά επεξεργασμένο οδικό χάρτη για την επίτευξη του στόχου αύξησης στο 12% του ΑΕΠ της βιομηχανικής παραγωγής.

Μάλιστα, στη συνάντηση συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης   Απόστολος Μακρυκώστας και ο δΔιευθυντής του Τομέα Βιομηχανίας, Αναπτυξιακών Πολιτικών και Δικτύων του ΣΕΒ Γεώργιος Ξηρογιάννης.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα