Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα


Φτιάξε μας
και τη νύχτα,
καλέ μου…
– του Σ. Πουλόπουλου

Δεν είναι καλό το σχέδιό σου, καλέ μου συμμαθητή.Το βρίσκω εξαιρετικά ανήθικο, τέτοιο που εξυπηρετεί μικροκομματισμούς και όχι την Ανάπτυξη, την οποία και ΑΓΝΟΕΙΣ, και δεν δείχνεις να σε αφορά!
Δουλεύω από τις 6.30 το πρωί έως τις 12 το βράδυ, και τα Σαββατοκύριακα! «Ψώνιο»; Ίσως. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Να είμαι εγώ και πολλοί άλλοι, οι πραγματικά… ΔΗΜΟΣΙΟΙ υπάλληλοι, γιατί, πολύ απλά, εργάζομαι για τα Ταμεία του Δημοσίου…
Μ’ έχεις ΡΗΜΑΞΕΙ να πληρώνω φόρους, υπερ-φόρους, ΕΝΦΙΑ, και ένα σωρό δεκάδες καταβολές προς το Δημόσιο. Γιατί; Γιατί, πολύ απλά, προτίμησα τις οικονομίες μου, ως 100% αυτοδημιούργητος, να τις αφήσω στα παιδιά μου! Δεν έτρεξα σε μπουζούκια, δεν άραξα σε παραλίες, δεν σπατάλησα το αποτέλεσμα των κόπων μου σε πολυτέλειες.
Και ήρθε το ΑΝΑΛΓΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ των τεμπέληδων της Κουμουνδούρου να τα κάνει όλα αυτά δικό του πλεόνασμα συν 5%, για να το μοιράσει στους… ψηφοφόρους του κ. Αλέξη, σε σας αναφέρομαι, καλέ μου συμμαθητή. Και δεν είμαι «λαμόγιο», αλλά ένας από τους δύο εκδότες που δεν είμαι «κόκκινος» στις υποχρεώσεις μου, και έχω πληρώσει ΚΑΘΕ εργαζόμενο, αποζημιώσεις,  δεδουλευμένα και άλλα, έως την τελευταία δεκάρα.

Αναρωτιέμαι για ποιον δουλεύω.

Το κατανόησα αργά: για ΚΑΘΕ ΤΕΜΠΕΛΗ, που πίνει το φραπέ του, που περιμένει το επίδομα, το χαρτζιλίκι του, για να σε ξαναβγάλει πρωθυπουργό… Δεν μιλώ για τους πραγματικά άνεργους, αλλά για αυτούς που εκπαίδευσες να περιμένουν το φιλοδώρημά σου, το οποίο ΑΡΠΑΖΕΙΣ τόσο ΑΝΗΘΙΚΑ από εμάς!!!
Τόσα χρόνια μετά, ΚΑΘΕ νοικοκύρης που πλήρωνε, στερούνταν και ΕΠΕΝΔΥΕ στο μέλλον των παιδιών του και σε αξιοπρεπή γεράματα, ξέρει, πλέον, πως θα πληρώνει… ΕΝΟΙΚΙΟ για το δικό του σπίτι, πως θα μοιράζεται τις κρατήσεις για τη σύνταξή του με τους ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ, πως δεν θα τολμά να βγει από το σπίτι του, όσο μπορεί να το κρατήσει. Ο πιο φασιστικός κομμουνισμός που διανοήθηκε ποτέ κανείς! Δεν αμφιβάλλεις, φαντάζομαι. ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ρημάζεις τη μεσαία τάξη, ΦΤΩΧΟΠΟΙΕΙΣ για να ελέγχεις (νομίζεις…) πέραν των δημόσιων υπαλλήλων, και τους υπόλοιπους.
Θα σε βοηθήσω, καλέ μου Αλέξη, στο αφήγημα που ετοιμάζεις για τα νέα σου μπαλκόνια. Ναι, δεν… φταίτε εσείς. Αυτά τα παλιόπαιδα οι ξένοι τα επέβαλαν. Αν ήσασταν εσείς θα είχαμε 1.000 ευρώ βασικό μισθό και 17η σύνταξη!
Είμαστε στη φάση που γυρίζουμε πλευρό. Βοηθήσε μας να το «φάμε» κι αυτό το ΠΑΡΑΜΥΘΙ. Είναι επιρρεπής ο λαός της μιζέριας…

Ο καλός σου συμμαθητής και φίλος, ο απόφοιτος του 10ου, και για το γνήσιο της υπογραφής

Σωτήρης Πουλόπουλος

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα