Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

«ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ» : Μια εξαιρετικά δυναμική και υγιής επιχείρηση

Την βεβαιότητα ότι όποιος αγοράσει την «Φυσικό Αέριο», θα την οδηγήσει στην επιτάχυνση των σχεδίων της και θα την υποστηρίξει περισσότερο, εξέφρασε ο γενικός διευθυντής της Ελληνικής Εταιρείας Ενέργειας Γιάννης Μητρόπουλος εστιάζοντας στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της ΔΕΠΑ Εμπορίας «Με περισσότερα από 160 χρόνια παρουσίας στην αγορά η Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας είναι σήμερα μια εξαιρετικά δυναμική και υγιής επιχείρηση που δημιουργεί προστιθέμενη αξία για τους πελάτες, τους συνεργάτες, τους εργαζόμενους και τον μέτοχό της», είπε την Τρίτη 16 Απριλίου, στη συνέντευξη τύπου ο κ. Μητρόπουλος σημειώνοντας πως «Παρά το γεγονός ότι το 2018 ήταν μια ιδιαίτερα απαιτητική χρονιά, εμείς πετύχαμε ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα και θέσαμε σε λειτουργία νέα κανάλια και δομές, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ακόμα πιο δυναμική ανάπτυξη το 2019.

Το Α’ τρίμηνο του 2019 κατέγραψε  14.560 νέα συμβόλαια

Ξεπερνώντας ήδη τους στόχους μας, το Α’ τρίμηνο του 2019 καταγράφουμε 14.560 νέα συμβόλαια σε φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα, με το συνολικό στόχο για το έτος να ανέρχεται σε 60.000 νέα συμβόλαια. Διαθέτουμε την εμπειρία μια εταιρείας 160 χρόνων, σε συνδυασμό με το πάθος, την όρεξη και τη δυναμική μιας νέας επιχείρησης. Έτσι είμαστε σε θέση να προσφέρουμε διαρκώς καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα που οδηγούν τον κλάδο στη νέα εποχή». Συνεχίζοντας, ο γενικός διευθυντής της Ελληνικής Εταιρείας Ενέργειας, μίλησε  για τα πολλαπλά προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, που έχει η   εταιρία,   πετυχαίνοντας ουσιαστικά αυτό που έχουν καταφέρει η εταιρίες τηλεπικοινωνιών να διαθέτουν σχεδόν εξατομικευμένα προϊόντα για τους καταναλωτές.

Θα επεκταθεί η στρατηγική συνεργασία με τη Vodafone

Παράλληλα, ο κ. Μητρόπουλος αναφέρθηκε στη  στρατηγική συνεργασία με τη Vodafone, με την οποία σκοπεύει να επεκταθεί το 2020   και σε παροχές υπηρεσιών που σχετίζονται με την ενέργεια. Κατόπιν στο περιθώριο της συνέντευξης έκανε γνωστή   και τη διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου της εταιρίας και τις   προσπάθειες της, για αγορά αερίου από διαφορετικό προμηθευτή από τη μητρική της ΔΕΠΑ. Ολοκληρώνοντας ο επικεφαλής της Ελληνικής Εταιρείας Ενέργειας αναφέρθηκε στην αναζήτηση πηγών εφοδιασμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) εκτιμώντας πως εντός της χρονιάς   θα φέρει δικό της φορτίο. Υπενθυμίζεται πως μέσα σε 15 μήνες, η εταιρία στήθηκε εκ νέου από την αρχή μετά το διαχωρισμό   της από την Εταιρία Διανομής Αερίου (ΕΔΑ) Αττικής και την είσοδο της και στην ηλεκτρική ενέργεια, έχοντας επιτύχει   να αυξήσει τις παροχές και τα οικονομικά της μεγέθη. Το 45% των πελατών της προμήθειας ρεύματος βρίσκεται εκτός Αττικής, ενώ παράλληλα έχει επεκταθεί σε όλους τους νομούς της χώρας

Έθεσε ισχυρές βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη το 2019

Πιο αναλυτικά, το 2018 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για τη Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, κατά τη διάρκεια της οποίας η εταιρεία κατέγραψε ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα και διεύρυνε την πελατειακή της βάση. Στον έναν χρόνο λειτουργίας της ως ολοκληρωμένος πάροχος ενέργειας, έθεσε ισχυρές βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη το 2019, σημειώνοντας ήδη ρεκόρ επιδόσεων κατά το Α’ τρίμηνο του έτους. Συγκεκριμένα, το 2018 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ξεπέρασε τα 163 εκ ατ ευρώ ., διαμορφώνοντας τα καθαρά κέρδη σε περισσότερα από 5,2 εκατ ευρώ. με τον όγκο πωλήσεων να φτάνει τα 3,3 εκατ ευρώ. (MWH). Παράλληλα, με 33.000 νέα συμβόλαια, τόσο στο φυσικό αέριο, όσο και στο ηλεκτρικό ρεύμα, η Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας εξυπηρετεί πλέον 400.000 νοικοκυριά και περισσότερες από 9.000 επιχειρήσεις και βιομηχανικούς πελάτες.

Λειτουργία νέων καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα

Η εταιρεία με τη λειτουργία νέων καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα, τη δημιουργία νέων ομάδων πωλήσεων, την επέκταση του δικτύου των συνεργατών της σε Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα και τη συνεργασία της με το ευρύ δίκτυο της Vodafone. Έτσι, μέσω του αναπτυξιακού της πλάνου, η Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας αποκτά πλέον παρουσία σε κάθε νομό της χώρας. Επιπλέον, με επενδύσεις που ξεπέρασαν τα 12 εκατ. ευρώ η εταιρεία δημιούργησε νέα δεδομένα στην εξυπηρέτηση πελατών στον κλάδο της ενέργειας, μέσα από εξελιγμένα πληροφοριακά συστήματα και στρατηγικές συνεργασίες με σημαντικές εταιρείες, όπως η Interamerican, η EuropAssistance και η Alpha Bank.Το Α’ τρίμηνο του 2019 η Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας κατέγραψε τον υψηλότερο κύκλο εργασιών στα χρόνια λειτουργίας της, σημειώνοντας αύξηση 54%, αγγίζοντας τα 105,2 εκατ ευρώ. και με καθαρά κέρδη αυξημένα κατά 48%, ξεπερνώντας τα 7 εκατ ευρώ.

Το Φυσικό Αέριο αποτελεί τον ιστορικότερο ενεργειακό πάροχο

Να σημειωθεί πως το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας αποτελεί τον   ιστορικότερο ενεργειακό πάροχο ιο Φυσικό Αέριο . Με όπλο την αδιαμφισβήτητη εμπειρία και τεχνογνωσία της στο χώρο της ενέργειας, η εταιρεία συνιστά την εγγύηση για την παροχή ασφάλειας, αξιοπιστίας και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών σε οικιακούς, βιομηχανικούς και επαγγελματικούς καταναλωτές. Το Φυσικό Αέριο προσφέρει ανταγωνιστικά συνδυαστικά πακέτα για φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια τα οποία παρέχουν διευρυμένες δυνατότητες και δημιουργούν προστιθέμενη αξία για τους πελάτες της. Οι υπηρεσίες της εταιρείας μπορούν να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που ζουν και δραστηριοποιούνται σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας υπάρχει δίκτυο φυσικού αερίου, ενώ τα προϊόντα της στον κλάδο του ηλεκτρισμού απευθύνονται στο σύνολο των νοικοκυριών και επιχειρήσεων της χώρας. Παράλληλα, το Φυσικό Αέριο συνάπτοντας μια σειρά σημαντικών συνεργασιών με κορυφαίες εταιρείες διαφορετικών κλάδων, μεταξύ των οποίων οι Vodafone, Alpha Bank, EuropeAssistance και Interamerican προσφέρει στους πελάτες του μοναδικά προνόμια και υπηρεσίες. Αφοσιωμένο στην ποιότητα, ευέλικτο και με ανθρώπινο πρόσωπο, το Φυσικό Αέριο, δίνοντας ώθηση σε κάθε αναπτυξιακή δραστηριότητα και εφαρμόζοντας μία δυναμική επιχειρηματική στρατηγική, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του παρέχοντας υψηλού επιπέδου προϊόντα και υπηρεσίες και λειτουργώντας με ακεραιότητα και υπευθυνότητα απέναντι στους ανθρώπους και το περιβάλλον

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα