Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Φορολογούν ότι… κινείται και ότι στέκεται

Στις 7.500 σελίδες του πολυνομοσχεδίου που έχουν στα χέρια τους πλέον οι βουλευτές κρύβονται εκατοντάδες νέοι φόροι κι επιβαρύνσεις. Με απλά λόγια φορολογείται ότι υπάρχει, έχει κάποια υποτυπώδη αξία και ότι κινείται:
1. Καθημερινότητα: Κύμα ανατιμήσεων φέρνουν οι νέοι φόροι. Ακριβαίνουν αυτο¬κίνητα, καύσιμα, τσιγάρα, μπύρα, καφές. Από 1ης Ιουνίου η αύξηση του ΦΠΑ στο 24%. Επιβάλλεται τέλος στη συνδρομητική τηλεόραση και στη σταθε-ρή τηλεφωνία.
2. Ακίνητα: Μεγάλες επιβαρύνσεις θα έχουν οι ιδιοκτήτες οικοπέδων και όσοι διαθέτουν περιουσία άνω των 200.000 ευρώ. Για πρώτη φορά υπάγονται και τα αγροτεμάχια στον συμπληρωματικό φόρο.
3. Αποκρατικοποιήσεις: Νέο υπερ-ταμείο με “προίκα”-μαμούθ. Ιδρύεται η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. στην οποία θα μεταβιβασθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου. Θα διαθέτει τέσσερις θυγατρικές.
4. “Κόφτης” : Αυτόματες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Περικοπές των δημοσίων δαπανών κατά ανώτατο όριο έως 2% του ΑΕΠ κάθε χρονιάς. Οι μειώσεις θα ξεκινούν αυτόματα από την 1η Ιουνίου.

Συντάκτης

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα