Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ : Παραδόθηκε το Τμήμα Ξυνιάδα – Τρίκαλα

Στις συστηματικές προσπάθειες που πραγματοποίησε η κυβέρνηση και το υπουργείο  με τα όργανα της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών   Χρήστος Σπίρτζης, προκειμένου να παραδοθεί στους πολίτες ο αυτοκινητόδρομος Ε65 λειτουργικός και ολοκληρωμένος,

«Ξεκινούν άμεσα, στις αρχές της νέας χρονιάς, οι κατασκευαστικές εργασίες για το νότιο τμήμα», είπε την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, ο κ. Σπίρτζης παραδίδοντας στην κυκλοφορία   το   Τμήμα   Ξυνιάδα – Τρίκαλα, από τον οποίο αφαιρέθηκε ένα μεγάλο μέρος του φυσικού αντικειμένου, λόγω των αστοχιών και των διαχειριστικών λαθών,   ενώ για το για το βόρειο τμήμα, που θα συνδέει τον Ε65 με την Εγνατία, ανέφερε, ότι τα έργα θα ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του 2018, σημειώνοντας : «Πιστεύουμε ότι μέχρι τον Μάρτιο θα έχει ολοκληρωθεί η τελική έγκριση της διαπραγμάτευσης χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Είναι πάρα πολύ ώριμο το έργο, καθώς κρίθηκε, πλέον, με τους νέους όρους βιωσιμότητας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα».

Συνεχίζοντας , ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αποκάλυψε επίσης, ότι την Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου, δημοσιεύεται ο διαγωνισμός για την εγκατάσταση ηλεκτρονικών διοδίων , λέγοντας : «Το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, είναι, να λειτουργήσουν τα ηλεκτρονικά αναλογικά διόδια σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας στο τέλος του 2018 έως αρχές του 2019. Είναι η δέσμευσή μας προς τον ελληνικό λαό, ότι για να ολοκληρωθούν για μας οι αυτοκινητόδρομοι, σημαίνει, ότι έχουμε ένα δίκαιο και σύγχρονο σύστημα διοδίων. Για αυτό και θα κάνουμε αυτό το διαγωνισμό».

Κατόπιν ο επικεφαλής του υπουργείου μίλησε και   για τα σιδηροδρομικά έργα τα οποία εκτελούνται σε όλη τη χώρα, καθώς η αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου, αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης, αναφέροντας ότι   «Ολοκληρώνονται οι δοκιμές στο πρώτο τμήμα μέχρι το Λιανοκλάδι στην Τιθορέα και μέχρι τον Ιούνιο του ’18 θα έχει ολοκληρωθεί όλο το τμήμα για να έχουμε επιτέλους μια διπλή ηλεκτροδοτούμενη γραμμή, από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη».

Νωρίτερα, ο κ. Σπίρτζης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στη Λαμία και στη συνέχεια μετέβη στα Τρίκαλα.   Αμέσως μετά επιθεώρησε τη γέφυρα Διάβας, η οποία ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ μετά την κατάρρευσή της, λόγω της πρωτοφανούς θεομηνίας που έπληξε την περιοχή τον Ιανουαρίου του 2016, βάζοντας οριστικό τέλος στην πολύμηνη ταλαιπωρία κατοίκων και επαγγελματιών τόσο της Διάβας όσο και άλλων 28 ορεινών χωριών.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, με αφορμή τη παράδοση του οδικού τμήματος Ξυνιάδα-Τρίκαλα, υπογράμμισε σε όλους τους τόνους, ότι «Δεν κάνουμε εγκαίνια, γιατί θεωρούμε αυτό το έργο δεν παραδίδεται, ολοκληρώνεται η σύμβαση που υπάρχει». Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του   κ. Σπίρτζη στη Λαμία τα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα, παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Βράντζα, Παναγιώτα Δριτσέλη,   Αποστόλης Καραναστάσης,. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σωροπούλου, Χρήστος Μπγιάλας, Ιωάννης Σαρακιώτης,   Χρήστος Σιμορέλης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, δήμαρχοι και εκπρόσωποι παραγωγικών και επιστημονικών φορέων.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα