Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Χ. ΧΑΡΠΑΝΤΙΔΗΣ : Nα κρατήσουμε μια παραγωγική στάση

Στις ευκαιρίες που υπάρχουν, που χάνονται ή δεν έρχονται καν στη χώρα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος Χρήστος Χαρπαντίδης, επισημαίνοντας τις ευκαιρίες που ζηλεύουμε όλοι και για τις οποίες όλοι λέμε «ναι κι εμείς θα μπορούσαμε να το κάνουμε αν…»

«Τα θέματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία σήμερα κινούνται σαν εκκρεμές», είπε την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου στην ομιλία του , στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας» ο κ. Χαρπαντίδης , σημειώνοντας ότι «Ένα εκκρεμές που κινείται μεταξύ των προβλημάτων που χρονίζουν και των ευκαιριών που υπάρχουν και χάνονται.

Συμφωνία όλων  για το επείγον της επίλυσης

Σε αυτό το εκκρεμές, οι συζητήσεις δυστυχώς παραμένουν σε μεγάλο βαθμό στο επίπεδο της διαπίστωσης των προβλημάτων και της συμφωνίας όλων μας για το επείγον της επίλυσής τους. Θα μπορούσαμε να εστιάσουμε στη δικαιολογημένη δυσαρέσκεια για αυτά που παραμένουν άλυτα. Yψηλοί   φορολογικοί συντελεστές, δαιδαλώδεις φορολογικοί κανονισμοί, αναποτελεσματική γραφειοκρατία, αστάθεια στις δημόσιες πολιτικές, έλλειψη χρηματοδότησης, καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης κλπ.»

Εστιάζοντας στις ευκαιρίες που όλοι ζηλεύουμε

Ολοκληρώνοντας, ο πρόεδρος της Παπαστράτος, εστιάζοντας στις ευκαιρίες που όλοι ζηλεύουμε, τόνισε πως «Ας μην το κάνουμε λοιπόν. Ας αρχίσουμε σήμερα. Εδώ.  Ας μην εστιάσουμε στα επίμονα «αν» και ας κάνουμε disrupt την ταλάντευση του εκκρεμούς της δυσαρέσκεια που δεν βοηθάει κανέναν. Είναι ευθύνη μας ως χώρα και ως βιομηχανία να κρατήσουμε μια παραγωγική στάση. Να πάρουμε ρίσκα. Και για να πάρουμε ρίσκα να πάρουμε αποφάσεις χωρίς οι εγγυήσεις για την έκβασή τους να είναι δεδομένες»

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα