Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Εφαρμογή μέτρων ακόμη και χωρίς το χρέος

Ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε ότι «δεν θα υπάρχει στο νομοσχέδιο με τα μέτρα-αντίμετρα ρήτρα αίρεσης, ότι δηλαδή αν δεν πάρουμε το χρέος, δεν θα εφαρμόσουμε τα μέτρα» ενώ διευκρίνισε ότι ισχύει ο αρχικός προγραμματισμός για την ψήφιση των μέτρων από το ελληνικό κοινοβούλιο, στις 18 Μαΐου.

Η αναφορά του Ευκλείδη Τσακαλώτου έρχεται σε αντίθεση με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του από το υπουργείο Παιδείας απαντώντας στο αίτημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να υπάρξει ρητή αναφορά στο πολυνομοσχέδιο για τη μη εφαρμογή των μέτρων αν δεν ρυθμιστεί το χρέος.

Ο κ. Τσίπρας είχε απαντήσει «η μπάλα δεν είναι πλέον στο δικό μας γήπεδο. Δεν είναι σχήμα λόγου αυτό που εχω δηλώσει. Κλείνουμε μια αξιολόγηση για πρώτη φορά που παίρνουμε χρήματα για να εφαρμόσουμε μέτρα υπό τον όρο οτι θα έχουμε τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Τα μέτρα τα απαίτησε το ΔΝΤ. Εάν δεν έχουμε συμφωνία για το χρέος σημαίνει ότι το ΔΝΤ δε θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα.»

Μιλώντας μαζί με την υφυπουργό Κατερίνα Παπανάτσιου στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της κατάθεσης και της ψήφισης των μέτρων στις 18 Μαΐου, ο υπουργός Οικονομικών, κατά πληροφορίες,  διευκρίνισε πως η βάση για το αφορολόγητο θα είναι τελικά για τον άγαμο στις 6.250 ευρώ καθώς και ότι ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια πηγαίνει από το 24% στο 13% από 1ης Ιουλίου.2017. Όσο για τις ερωτήσεις των βουλευτών, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στράφηκαν γύρω από τα μέτρα-αντίμετρα αλλά και τον τρόπο εφαρμογής τους για τον οποίο αγωνιούν άπαντες, καθώς δεν είναι βέβαιον για πολλούς ότι θα πιαστεί το 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα.

 

Η βιογραφία του Κ. Μήτση