Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Επιτέλους ήρθε η δόση. Αρχίζουν οι παροχές… – Ι. Χασαπόπουλος

Τα μπάνια του λαού άρχισαν και μαζί ήρθε και η θερινή ραστώνη για το κυβερνητικό έργο. Υπουργοί και βουλευτές προγραμματίζουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές απαλλαγμένοι από το άγχος των εκλογών.
Οι περισσότεροι θεωρούν ότι τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, οι επιχειρηματίες, οι επενδυτές στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο δεν αφορούν τις ηγεσίες των υπουργείων τους.
Άλλωστε, το βασικό τους επιχείρημα στο δημόσιο διάλογο είναι πως για το θέμα της γραφειοκρατίας και του δυσκίνητου δημόσιου τομέα δεν ευθύνεται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτο και δεν έχουν και καμία αγωνία να προσπαθήσουν να το λύσουν.
– Δεν υπάρχει αγωνία για να εκδοθούν πιο γρήγορα οι συντάξεις και τα επικουρικά, γιατί το πρόβλημα δεν το δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Γιατί να το λύσει; Ας περιμένουν οι συνταξιούχοι, όπως έκαναν και παλιά.
– Δεν υπάρχει αγωνία να ξεμπλοκάρουν οι επενδύσεις από τη γραφειοκρατία των υπουργείων, γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις ευθύνονται γι’ αυτό το χάλι. Λύνεται ένα πρόβλημα 40 ετών με 18 μήνες ΣΥΡΙΖΑ;
– Δεν υπάρχει αγωνία να δοθούν σε επιχειρήσεις τα χρήματα του ΕΣΠΑ που δικαιούνται, γιατί έτσι ήταν και παλιά. Γιατί να αλλάξει τώρα;
Η μόνη αγωνία που φαίνεται να υπάρχει στους υπουργούς και τους βουλευτές είναι το πώς θα συνεχιστούν οι παροχές προς διάφορες ομάδες υπαλλήλων του Δημοσίου.
Πριν ακόμη προλάβουν να δοθούν τα χρήματα της τελευταίας δόσης στα χρέη που έχει το κράτος προς ιδιώτες (κάτι που έγινε αναγκαστικά ύστερα από τις απειλές των δανειστών), η κυβέρνηση δίνει αυξήσεις σε δημόσιους υπαλλήλους.
Ήδη είναι έτοιμο το νέο νομοσχέδιο του ΥΠ.ΕΣ. που προβλέπει αύξηση μισθού σε συγκεκριμένες κατηγόριες δημόσιων υπαλλήλων, μέσω επιδομάτων, υπερωριών και έξοδα κίνησης. Παραμονή στις θέσεις τους των εργαζομένων στους ΟΤΑ, ενώ αίρεται και ο περιορισμός προσλήψεων.
Ακόμη, προβλέπονται Βαρέα και Ανθυγιεινά σε συνδικαλιστές…
Κοινώς, «μπάτε σκύλοι!».

Τι και αν ο Π. Καρκατσούλης (Ποτάμι) φωνάζει ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα για αυτές τις προσλήψεις, τις οποίες φορτώνουν στους δήμους.
Τι και αν φωνάζει ο Γ. Βρούτσης (Ν.Δ.) για τις χιλιάδες συντάξεις που χάνονται επειδή δεν μπορούν να βρουν μαθηματικό τύπο.
Τι και αν ο Γ. Κουτσούκος (ΔΗ.ΣΥ.) ζητάει να μάθει ποια δέσμευση έδωσε η κυβέρνηση στο ΔΝΤ για την πλήρη κατάργηση των εργασιακών σχέσεων.
Δεν ενδιαφέρεται κανείς.
Με απλά λόγια, η κυβέρνηση και συγκεκριμένοι υπουργοί κάνουν ό,τι θέλουν.
Αδιαφορούν για το τι λέει η αντιπολίτευση, και, το κυριότερο, δεν υπολογίζουν τις συνέπειες.
Το μόνο που φοβούνται, πλέον, είναι τα τεχνικά κλιμάκια και τους επικεφαλής των δανειστών. Μην τυχόν και πάρουν χαμπάρι τις εξαγγελίες τους και βάλουν βέτο.
Δείχνουν ότι δεν έχουν μάθει τίποτα από τα λάθη της προηγούμενης διετίας, και μόλις βρουν την ευκαιρία προσπαθούν να θυμηθούν τις παλιές εξαγγελίες τους ως «ριζοσπάστες αριστεροί» που έταζαν διορισμούς και επιδόματα.
Και όλα αυτά δύο μήνες πριν αρχίσει η γ’ αξιολόγηση του προγράμματος, που περιλαμβάνει την κινητικότητα των δημόσιων υπαλλήλων.
Το καλοκαίρι, λόγω ζέστης, στα θέατρα ανεβαίνουν μόνο κωμωδίες.
Το φθινόπωρο, με τις βροχές, θα ακολουθήσουν πάλι οι τραγωδίες…

Social life με την Τίνα

Η βιογραφία του Κ. Μήτση