Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Ο ταχυδακτυλουργός Μαρίνος! – Α. Κατσαρός

Αυτός ο προπονητής έχει μαγικό ραβδί! Κανένα άλλο σχόλιο δεν ταιριάζει στην εικόνα του Παναθηναϊκού, που με τα «ψέματα» προετοιμάζεται και ταυτόχρονα αφήνει καλές εντυπώσεις! Με τον Μαρίνο Ουζουνίδη, βέβαια, τίποτε δεν προκαλεί εντύπωση. Βιώνοντας μία κατάσταση εξαιτίας της οποίας άλλοι προπονητές θα το είχαν βάλει στα πόδια, εκείνος πιστεύει στο υλικό και αποδίδει παραγωγικό ποδόσφαιρο, με μία ομάδα που δεν έχει ούτε 10άρι, ούτε 8άρι, ενώ της λείπει και επιθετικός! Από τα λίγα νέα πρόσωπα αφήνει άριστες εντυπώσεις ο Ισραηλινός Άλτμαν. Καθώς πέρα από το γκολ στο φιλικό με την Κορτράικ, έβγαλε στοιχεία πειθαρχημένου παίκτη, με αίσθηση του χώρου.
Ο Ουζουνίδης καταφέρνει παρά τις πολλές απώλειες να συντηρεί την ομοιογένεια. Ασφαλώς και όταν προστεθούν τα κομμάτια του παζλ δε θα κινδυνέψει να διαταραχθούν οι ισορροπίες, διότι θα είναι επιλογές ενδεκάδας. Ο Λουτσιάνο πίσω από τον φορ και ο Καμπέθας στα άκρα. Επίσης «παίζουν» τα ονόματα των Τσοπ και Γιάννου. Ο Κροάτης της Κάλιαρι αρέσει, όμως οι επαφές δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας. Όσον αφορά στον Γιάννου πιέζει για να φύγει από την Κίνα, το συμβόλαιό του ωστόσο είναι μεγάλο.
Οι ελλείψεις αυτή τη στιγμή αφορούν κυρίως στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, και όταν τελικά καλυφθούν θα είναι απαραίτητο ένα διάστημα προσαρμογής. Εκείνο, πάντως, που πρέπει να υπογραμμισθεί ξανά, είναι η ικανότητα διαχείρισης του Έλληνα προπονητή.
Σίγουρα ο κόουτς θέλει να δει και άλλα πράγματα από τους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές. Οι φιλικές αναμετρήσεις δεν αποτελούν ασφαλές δείγμα και δεν πρέπει να μένουν στο μυαλό ως εικόνα, σχετική με εκείνη που η κάθε ομάδα παρουσιάζει στο ξεκίνημα της σεζόν. Ακόμα και με τους υπάρχοντες παίκτες στο ρόστερ, πάντως, οι «πράσινοι» δείχνουν ομοιογενής ομάδα. Κατά συνέπεια, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τις κινήσεις που θα ακολουθήσουν και θα αφορούν στην ποιότητα.
Επιθετικά ο Ουζουνίδης θέλει έναν αντι-Μπεργκ, σε αντίθεση με όσα λέγονται. Διότι τα στοιχεία του Σουηδού ταιριάζουν στο παιχνίδι που επιθυμεί να επιβάλει, με κεντρικό επιθετικό γρήγορο και όχι «κολώνα» εντός περιοχής. Επιθετικό με πάσες ασίστ, με αποτελεσματικότητα από κοντά και από μακριά και με μυαλό.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση