Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Το νέο πιο σύντομο ανέκδοτο στις Βρυξέλλες: Έλληνας πρωθυπουργός μεταρρυθμιστής! – του Χρήστου Κώνστα

Μετά τα «greek statistics» το νέο πιο σύντομο ανέκδοτο στις Βρυξέλλες είναι τα «greek structural reforms», οι διαρθρωτικές αλλαγές στην Ελλάδα.
Με τον όρο «διαρθρωτικές αλλαγές» στην Ελλάδα, εννοούμε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πηγαίνουν στη δουλειά τους κάθε μέρα και θα αμείβονται επιπλέον για τη συνέπειά τους.
Διαρθρωτική αλλαγή θεωρείται η δυνατότητα του καταναλωτή να επιλέγει προϊόντα και υπηρεσίες με κριτήριο την ποιότητα και την τιμή, σε χρόνο που βολεύει τον καταναλωτή και όχι τον έμπορο.
Μεταρρύθμιση θεωρείται η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, των διοικητικών υπαλλήλων, αλλά και –άκουσον, άκουσον– των δικαστικών λειτουργών.
Στα ευρωπαϊκά συμβούλια συμμετέχουν Έλληνες υπουργοί οι οποίοι γίνονται δεκτοί με κρυφά συγκαταβατικά χαμόγελα και πολλή συμπάθεια.
«Έλληνας υπουργός μεταρρυθμιστής» λένε και γελάνε, γιατί μεταρρύθμιση θεωρείται στην Ελλάδα να κάνει ο υπουργός τη δουλειά του. Να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις.
Να λειτουργούν τα δικαστήρια και το απόγευμα. Να τελεσιδικούν οι υποθέσεις σε λογικά χρονικά πλαίσια.
Να ανοίγουν τα σχολεία τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη, να υπάρχουν βιβλία στην ώρα τους, να εκπαιδεύονται οι μαθητές όσες εβδομάδες λειτουργούν τα σχολεία και στον υπόλοιπο πλανήτη.
Σε όλο τον κόσμο τα σχολεία είναι ανοικτά 38 εβδομάδες το χρόνο, κατά μέσο όρο.
Στην Ελλάδα τα σχολεία ανοίγουν 31 εβδομάδες και ο νέος υπουργός Παιδείας φροντίζει να μειώσει το βάρος στη δουλειά του πολυπληθέστερου εκπαιδευτικού προσωπικού –σε αναλογία πληθυσμού– στον κόσμο…

Συντάκτης

Η βιογραφία του Κ. Μήτση