Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Παππάς vs Τσακαλώτου, και στη… μέση η ΕΡΤ – του Υπερθεματιστή

Την ώρα που τα ιδιωτικά κανάλια, άλλα ευκολότερα και άλλα δυσκολότερα, έχουν ετοιμάσει τα προγράμματά τους και απομένουν μόνο «πινελιές», στην ΕΡΤ μοιάζει να μην κουνιέται φύλλο.
• «Η αλλαγή διοίκησης μας έχει φέρει πίσω σε πολλά θέματα, και ένα από αυτά είναι και το πρόγραμμα», παραδέχονται άνθρωποι εντός του ραδιομεγάρου που αναγνωρίζουν το πρόβλημα, καθώς στο παρά πέντε της νέας τηλεοπτικής σεζόν δεν έχει βρεθεί ακόμη ούτε ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.
• Και μπορεί η αλλαγή διοίκησης να μοιάζει καλή δικαιολογία, όμως οι Έλληνες φορολογούμενοι συνεχίζουν να πληρώνουν κανονικά την ΕΡΤ μέσω του ειδικού τέλους και θα περίμεναν να υπήρχε μια συνέχεια και μια συνέπεια.
• Την ίδια ώρα μαθαίνουμε ότι η ΕΡΤ αποτελεί σημείο τριβής στις σχέσεις δύο κορυφαίων υπουργών. Δημοσιεύματα που πέρασαν «στα ψιλά», θέλουν τον Νίκο Παππά να τα έχει με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.
• Και μπορεί να μη μιλάμε για «μίνι κυβερνητική κρίση», όπως παρουσιάστηκε από κάποιους, αλλά οι πληροφορίες θέλουν να επικρατεί μια… παγωμάρα.
• «Υπάρχει καπνός, άρα υπάρχει και φωτιά», μας πληροφόρησε πηγή που ήταν παρούσα στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, όπου συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, και το θέμα των προσλήψεων που θεωρεί απαραίτητες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, ώστε να κινηθεί η ΕΡΤ στο ξεκίνημα αυτής της νέας φάσης.
• Το σχετικό αίτημα δεν απορρίφθηκε από τον υπουργό Οικονομίας, αλλά παραπέμφθηκε για αργότερα, αφού το ταμείο είναι μείον και δεν υπάρχει η πολυτέλεια για προσλήψεις στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα, ειδικά από τη στιγμή που καλώς ή κακώς αυτές θα προκαλέσουν, λόγω του «αμαρτωλού παρελθόντος» της ΕΡΤ, αρνητικά σχόλια, αλλά και διάφορους συνειρμούς.
• Από την Αγία Παρασκευή στην Κάντζα και τον ALPHA, καθώς φαίνεται ότι ο Δημήτρης Κοντομηνάς ψάχνει συμπαίκτες, ώστε όχι απλώς να διεκδικήσει, αλλά και να πάρει μία από τις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, κάτι που δεν είχε καταφέρει στο διαγωνισμό που ακυρώθηκε.
• Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν τον ιδιοκτήτη του ALPHA να μη μιλάει μόνο με τους Τσέχους που έχουν αγοράσει τον ΟΠΑΠ, και με τους οποίους είχε επαφές και πριν από έναν χρόνο, αλλά και με άλλους ενδιαφερομένους.
• Για τους Τσέχους ακούγεται ότι ο νέος κύκλος επαφών έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα, και κάποιοι υποστηρίζουν ότι αφορούν την εξαγορά ενός ποσοστού κοντά στο 40%.
• Οι έτεροι ενδιαφερόμενοι είναι από την Κύπρο και ενδιαφέρονται κυρίως για τον ALPHA Κύπρου, αλλά και για ένα μικρό ποσοστό από το κανάλι της Κάντζας.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση