Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

25 Χρόνια ΕΛΠΙΔΑΣ

25 Χρόνια ΕΛΠΙΔΑΣ

Αν δίναμε ένα ακόμη όνομα στην… ΕΛΠΙΔΑ μιας συνανθρώπου μας, σίγουρα αυτό θα ήταν Μαριάννα Βαρδινογιάννη, γιατί χωρίς αυτή τη σπουδαία Ελληνίδα η ΕΛΠΙΔΑ δεν θα υπήρχε, και δεν θα είχαν αποθεραπευτεί τόσα παιδιά. Σαν άλλη Μητέρα Τερέζα , η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη δίνει καθημερινά το δικό της αγώνα, όχι μόνον για τα νοσούντα παιδιά, αλλά και για τους συνανθρώπους της. Μακάρι να είναι για όλους μας ένα φωτεινό παράδειγμα ψυχής, καλοσύνης, δοτικότητας, ανιδιοτέλειας, αγάπης!
Ο πρόλογος αυτός γίνεται με αφορμή τα 25 χρόνια που γιόρτασε ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ, που το έργο του είναι ανυπολόγιστο, σε μια λαμπρή εκδήλωση που έγινε στο Ογκολογικό Νοσοκομείων Παίδων ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ- ΕΛΠΙΔΑ. Ένα δυνατό μήνυμα θάρρους, αγώνα, αλληλεγγύης και νίκης προς ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, έστειλαν από το βήμα η πρόεδρος του Συλλόγου Μαριάννα Β Βαρδινογιάννη, παιδιά που βγήκαν νικητές ζωής , μητέρες άρρωστων παιδιών, εθελοντές , ο Αγγελιαφόρος της ΕΛΠΙΔΑΣ, Σάκης Ρούβας. Τον εορτασμό ευλόγησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ενώ μίλησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, οι υπουργοί : Α. Φλαμπουράρης, Π. Κουρουμπλής κι οι εκπρόσωποι των κομμάτων: Κυριάκος Μητσοτάκης, Φώφη Γεννηματά, Βασίλης Λεβέντης που τέλειωσε με το σοφό: «Θέλω αυτή η συγκέντρωση και αυτή η προσφορά να μην είναι απλά για να επαινούμε μια οικογένεια, μια κυρία, αλλά να μας διδάσκει», Λιάνα Κανέλλη. Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» Μανώλης Παπασάββας. Ο καθηγητής David Khayat, Ογκολόγος, Πρόεδρος και Ιδρυτής του AVEC (L’ Association pour la Vie Espoir contre le Cancer), Πρόεδρος της Χάρτας των Παρισίων κατά του καρκίνου, που ήρθε ειδικά από το Παρίσι παρουσίασε τη διεθνή δράση του Συλλόγου και της Προέδρου του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η προσωπική δέσμευση της Μαριάννας Βαρδινογιάννη στον αγώνα κατά του καρκίνου στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται από συνέπεια και είναι άνευ όρων».

Από τη χώρα τους ήρθαν για την εκδήλωση η Πρώτη Κυρία της Αλβανίας, Odeta Nishani, και η Πρώτη Κυρία της Κύπρου, Άντρη Αναστασιάδη, που απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό . Το «παρών» έδωσαν πάνω από 900 επιστήμονες, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, πολιτικοί και διπλωμάτες, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι, υποστηρικτές, φίλοι και συνεργάτες του Συλλόγου και πολλά αποθεραπευμένα παιδιά με τις οικογένειές τους.

Συγκινημένη η κυρία Βαρδινογιάννη κατά την ομιλία της επεσήμανε: «Σήμερα, το μήνυμα αυτού του αγώνα, το μήνυμα που τα παιδιά μας δίνουν με τη θαρραλέα νίκη τους απέναντι σε έναν πολυπρόσωπο εχθρό, μοιάζει περισσότερο από ποτέ επίκαιρο: «Το αδύνατο μπορεί να γίνει δυνατό! Αρκεί να πιστέψει κανείς σε αυτό, να αγωνιστεί γι’ αυτό και να προσπαθήσει σκληρά για να το πετύχει! Αυτό είναι το μήνυμα των παιδιών της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και μπορεί να γίνει σήμερα μήνυμα μιας ολόκληρης κοινωνίας, μιας ολόκληρης χώρας. Όλα αυτά τα χρόνια τίποτα δεν ήταν εύκολο. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Πάντοτε όμως υπήρχε η πίστη στο στόχο που μας έδινε δύναμη να προχωρήσουμε, η αγάπη μας για τα παιδιά που μας ζέσταινε την καρδιά και η υπόσχεση που είχαμε δώσει στους γονείς πως μαζί θα νικήσουμε!»

 

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα