Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα


«Όλη μέρα ιππασία
σε δωμάτιο
κλειστό» –
Χρ. Κώνστας

Η φράση πρωτακούστηκε σε μια παλιά ελληνική ταινία με πρωταγωνιστή τον αείμνηστο Θανάση Βέγγο. Περιγράφει, όμως, με ακρίβεια τη σημερινή κατάσταση στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Παρακολουθώντας τις συζητήσεις στα καφενεία και στις τηλεοπτικές εκπομπές των ημερών (δυστυχώς, το επίπεδο αντιπαράθεσης ελάχιστα διαφέρει), σχηματίζει κάποιος την εντύπωση πως το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σήμερα, είναι το πώς ξοδεύει τα λεφτά (του;) ένας υπουργός Εθνικής Αμύνης στο Λονδίνο, και πόσο μεγάλο είναι το δάσος με τα αρχαία στο παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Η ελληνική πολιτική ζωή καλπάζει αμέριμνη μέσα στο κλειστό της δωμάτιο, τη στιγμή που ο υπόλοιπος πλανήτης κινείται πραγματικά σε νέες διαστάσεις, τις οποίες ούτε ως τηλεθεατές δεν μπορούμε πλέον να παρακολουθήσουμε, λόγω της δομής των δελτίων και των εκπομπών, που απλώς ακολουθούν τις επιταγές του διαδικτύου.

Η Ελλάδα βρίσκεται εγκλωβισμένη μέσα στα στενά όρια του τηλεοπτικού χρόνου και των αυθαίρετων ανοησιών που προβάλλει το διαδίκτυο.

Οι συζητήσεις στη Βουλή, αντί να «διερευνούν» τα βαθύτερα αίτια των σημαντικών υποθέσεων, μετατρέπονται σε αντιπαράθεση μονολόγων, όπου ο κάθε εκπρόσωπος κόμματος απαγγέλει το προεκλογικό του «ποίημα» αδιαφορώντας για την εγκυρότητα του μηνύματος που εκπέμπει.
Ελάχιστοι από τους προσκεκλημένους βουλευτές στα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές έχουν γνώση, πληροφόρηση, αλλά και ικανότητα να διατυπώσουν άποψη για το τι πραγματικά συμβαίνει σήμερα στα μεγάλα ζητήματα της χώρας. Ουδείς γνωρίζει πραγματικά. Όλοι αφήνουν αχαλίνωτη τη φαντασία τους, την παρουσιάζουν σαν απόλυτη θεωρία και την αναγάγουν σε θρησκεία, με μοναδικό στόχο την προσέλκυση ψήφων.
Όλοι προσπαθούν να εντυπωσιάσουν το κοινό χωρίς να ενδιαφέρονται για τα προβλήματά του.
«Όλη μέρα ιππασία σε δωμάτιο κλειστό», αλλά τα πραγματικά ζητήματα της κοινωνίας βρίσκονται εκτός δωματίου…

Συντάκτης

Η βιογραφία του Κ. Μήτση