Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα


Ο νούμερο 1 Mediaρχης της χώρας – Υπερθεματιστής

Πολλά έχουν ακουστεί και γραφτεί για τις αλλαγές που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες στο χώρο των ελληνικών media, αλλά η αλήθεια είναι μία.
• Ο νούμερο ένα mediaρχης αυτή τη στιγμή στη χώρα και αυτός που καθορίζει (ή τουλάχιστον προσπαθεί) σε μεγάλο βαθμό τα τεκταινόμενα, είναι ο Νίκος Παππάς.
• Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής έχει στην «κατοχή» του τρεις τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, και μάλιστα για τη λειτουργία τους δεν χρειάζεται να βγάλει ευρώ από την τσέπη του.
• Μιλάμε φυσικά για τα 3 κανάλια της ΕΡΤ (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3), που στηρίζονται στο ανταποδοτικό τέλος που πληρώνουν οι πολίτες μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και των οποίων είναι ως αρμόδιος υπουργός και πολιτικός προϊστάμενος.
• Όπως δείχνουν και οι τελευταίες αλλαγές στο ραδιομέγαρο, ο Νίκος Παππάς έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για τις διοικήσεις, ενώ είναι κοινό μυστικό πως και αυτός, όπως και οι προκάτοχοί του, προσπαθεί να «επηρεάσει» τον τρόπο με τον οποίο μεταδίδονται οι ειδήσεις, έχοντας επιβάλει πλήρως τους όρους και τη γραμμή του.
• Μόνο που δεν αρκείται στα «δικά» του κανάλια. Είναι ο άνθρωπος που με πρόσχημα την «τακτοποίηση» του τηλεοπτικού πεδίου και άρμα τη «μάχη κατά της mediaκης διαπλοκής», προσπαθεί εδώ και ένα χρόνο περίπου, να επιβάλει τα δικά του «θέλω» και στα υπόλοιπα κανάλια.
• Ο πρώτος διαγωνισμός για τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας, που έφερε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, εξελίχθηκε σε φάρσα, και τελικά κατέπεσε στο ΣτΕ.
• Πλέον, βρίσκεται σε εξέλιξη η δεύτερη προσπάθειά του σε αυτό το πεδίο, και ήδη έχει ξεκινήσει μεγάλη κουβέντα γύρω από τις υπουργικές αποφάσεις που όρισαν τον αριθμό των αδειών στις επτά και την τιμή εκκίνησης της δημοπράτησής τους στα 35 εκατομμύρια.
• Παράλληλα με τα τηλεοπτικά μέσα υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν ότι ο Νίκος Παππάς έχει επιχειρήσει να ελέγξει το πού θα κατέληγαν μεγάλα ονόματα από το χώρο των έντυπων μέσων.
• Εμφανίζεται να έχει ασχοληθεί κυρίως με τις περιπτώσεις των εφημερίδων του ΔΟΛ και του «Πήγασου», που παραδοσιακά εξέφραζαν τις απόψεις του συγγενούς με τον πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, της Κεντροαριστεράς, προσβλέποντας φυσικά σε μια πιο ευνοϊκή μεταχείριση των κυβερνητικών επιλογών.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση