Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Πόση υποκρισία χωρά σε έναν δρόμο; – Γιώργος Καλαντζής

Ήταν Μεγάλη Εβδομάδα του 2017 όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εγκαινίαζε τον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Κορίνθου – ή αλλιώς την Ολύμπια Οδό. Και από τότε μοιάζει κάθε μέρα να είναι μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας για τους οδηγούς που διέρχονται από το συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο. Καθυστερήσεις, αποκλεισμοί, ακόμη και αδυναμία προσβασιμότητας σε καίρια σημεία, όπως το Νοσοκομείο του Αιγίου…
Πόσα παράπλευρα έργα της Ολύμπιας Οδού μένουν ανολοκλήρωτα; Πόσα κομμάτια του δρόμου και τούνελ δεν έχουν δοθεί στην κυκλοφορία; Πόσα σημεία μένουν υπό κατασκευή; Πόση υποκρισία χωρά σ’ ένα δρόμο, κύριε Σπίρτζη; Τόση, όση χωρά στη δήλωση του περασμένου Μαρτίου: «Το Πάσχα οι Έλληνες θα πάνε να γιορτάσουν σε ολοκληρωμένους αυτοκινητόδρομους»!
Όσο το παλαιό προσπαθεί να ενδυθεί το καινούριο, τόσο περισσότερο μας θυμίζει την προέλευσή του. Έτσι συμβαίνει και στην περίπτωση των σημερινών υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ που υπηρέτησαν το παλαιό ΠΑΣΟΚ, όπως ο κύριος Σπίρτζης…
Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις, βέβαια… Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τον Γιάννη Μπαλάφα, που περήφανα δήλωσε πως «οι έμποροι, οι βιοτέχνες, οι επαγγελματίες, μας θεωρούν ευεργέτες!», ή την Έλενα Κουντουρά, που χωρίς ντροπή είπε ότι «είναι επιτυχία που ο κόσμος δεν τρώει από τα σκουπίδια»!
Αυτό που οφείλουμε να παραδεχθούμε είναι πως όλοι είναι συντονισμένοι στη γραμμή υποκρισίας και ψέματος του Αλέξη Τσίπρα. Του πρωθυπουργού, που δήλωνε ότι θα «σκίσει» τα Μνημόνια, αλλά υπέγραψε νέο, ότι θα διώξει την τρόικα, αλλά τη μετονόμασε σε Θεσμούς και δέσμευσε τη χώρα σε επιτροπεία μέχρι το 2060.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση