Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

«Best seller» ο ελληνικός Τουρισμός και το 2018!

Η Ελλάδα ισχυροποιήθηκε στους δημοφιλέστερους προορισμούς έχοντας δυναμική παρουσία στην Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού του Λονδίνου

Για νέο ρεκόρ οδεύει ο ελληνικός Τουρισμός την ερχόμενη χρονιά, όπως φάνηκε από την Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού του Λονδίνου, η οποία σηματοδοτεί την αρχή της νέας τουριστικής περιόδου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επαγγελματιών του κλάδου, οι πωλήσεις τουριστικών πακέτων από τους tour operators του εξωτερικού θα διατηρήσουν την παρούσα ανοδική τους πορεία, ενώ οι αφίξεις ξένων τουριστών θα ξεπεράσουν τον αριθμό των 32,5 εκατ.!

Ο Όμιλος MITSIS έδωσε δυναμικό «παρών» στο «World Travel Market», στη σημαντικότερη Έκθεση Τουρισμού στην Ευρώπη, ενώ η γενικότερη ελληνική παρουσία ήταν πιο επιτυχημένη από κάθε άλλη φορά, με την Ελλάδα να αναδεικνύεται σε «best seller» προορισμό. Μάλιστα, το ελληνικό Περίπτερο βραβεύθηκε φέτος ως το καλύτερο στην Έκθεση («Best Stand for Doing Business»), καθώς οι συμφωνίες που κλείστηκαν ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.

Μιλώντας στη «ΒτΚ», η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά αναφέρθηκε στα θετικά μηνύματα για τη βαριά βιομηχανία της χώρας: «Τα μηνύματα για το 2018 είναι θετικά. Η ισχυρή δυναμική ανάπτυξη του ελληνικού Τουρισμού, όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά. Η εφαρμογή της εθνικής τουριστικής πολιτικής που σχεδιάσαμε το 2015, έχει αποδώσει συνεχή ιστορικά ρεκόρ τα τελευταία τρία χρόνια (2015-2017), σε όλα τα τουριστικά μεγέθη. Το 2017 ήταν ακόμη μία χρονιά-ρεκόρ για τον ελληνικό Τουρισμό, χάρη στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που πετύχαμε για πρώτη φορά. Σύμφωνα με τις ενδείξεις, οι διεθνείς αφίξεις θα ξεπεράσουν τα 30 εκατομμύρια. Από όλες τις συναντήσεις στη “World Travel Market” του Λονδίνου προέκυψε ότι οι μέχρι στιγμής προκρατήσεις κινούνται σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτος. Οι συμφωνίες και οι διαπραγματεύσεις των δύο τελευταίων ετών που είχαμε τόσο με μεγάλους τουριστικούς ομίλους όσο και με αεροπορικές εταιρίες, απέδωσαν. Εξασφαλίσαμε μεγαλύτερα τουριστικά μερίδια και την επέκταση των πτητικών προγραμμάτων προς τους παραδοσιακούς ελληνικούς προορισμούς, αλλά πολύ περισσότερο σε νέους, αναπτυσσόμενους, που προωθούμε και προβάλλουμε. Στόχος είναι τα οφέλη της ανάπτυξης του ελληνικού Τουρισμού να διαχυθούν στο σύνολο της χώρας, να ενισχύσουν τις τοπικές Οικονομίες και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, καθιερώνοντας την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις επιλογής των τουριστών, πάντα με προτεραιότητα την ισόρροπη και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη».
Στο πλαίσιο της Έκθεσης το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ είχαν αλλεπάλληλες συναντήσεις προκειμένου να προωθήσουν το ελληνικό τουριστικό προϊόν, έχοντας και τη λάμψη των αστέρων, όπως η Joanna Lumley, η οποία συμμετείχε στην ελληνική press conference. Η διεθνούς φήμης ηθοποιός, παρουσιάστρια και ακτιβίστρια παρουσίασε στους ξένους δημοσιογράφους τη δική της Ελλάδα, καθώς έχει κινηματογραφήσει βρετανική σειρά ντοκιμαντέρ στη χώρα μας: «Έχοντας πάει στην Ελλάδα πολλές φορές και έχοντας ταξιδέψει ανά τον κόσμο, θα ήθελα να πω ότι δεν υπάρχει μια χώρα η οποία να προσφέρει τέτοια ποικιλία, τέτοια ιστορία, τέτοια φιλοξενία, τέτοια απόλυτη ομορφιά όπως η Ελλάδα!».

Την παράσταση έκλεψε και μια μεγάλη φωτεινή οθόνη που με μέριμνα του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του ελληνικού Περιπτέρου, αναδεικνύοντας μέσω slides τις ομορφιές των ελληνικών νησιών.

Παρών στην Έκθεση, στην οποία φέτος μετείχαν περισσότεροι από 50.000 εκπρόσωποι ταξιδιωτικών επιχειρήσεων, ήταν και ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος, ο οποίος τόνισε πως το τουριστικό προϊόν πρέπει «να παραμείνει ανταγωνιστικό από πλευράς τιμολογιακής πολιτικής, αλλά και από πλευράς υποδομών».
Σύμφωνα με την Euromonitoring International, o Τουρισμός στην Ελλάδα έχει αποδώσει έντονα το 2017, καθώς οι παραθεριστές αναζήτησαν πιο σταθερές χώρες, ενώ, όπως φαίνεται από τη μεγάλη ετήσια έρευνα της WΤM, η Ελλάδα έρχεται δεύτερη σε δημοφιλία χώρα –μετά την Ιταλία– που θα επωφεληθεί από τη διεθνή Έκθεση στο Λονδίνο.

Αφίξεις τουριστών 365 ημέρες το χρόνο

Στην καθιέρωση της Ελλάδας ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού 365 ημέρες το χρόνο στοχεύει η πολιτική του υπουργείου Τουρισμού, στην οποία αναφέρθηκε η κ. Κουντουρά στο πλαίσιο της διεθνούς συνόδου υπουργών. Σε αυτή την κατεύθυνση η Ελλάδα επελέγη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού να φιλοξενήσει την 8η Διεθνή Συνάντηση για τον «Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού», τον Οκτώβριο του 2018, στη Θεσσαλονίκη. Ένα μήνα αργότερα, θα φιλοξενήσει στη Μεσσηνία το 6ο Διεθνές Τουριστικό Φόρουμ της Λουκέρνης, μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις στον Τουρισμό, ενώ στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2018 και το ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων. Μεταξύ άλλων, η υπουργός παρουσίασε και τους 5 στρατηγικούς άξονες της τουριστικής πολιτικής που έχουν αποδώσει την τελευταία τριετία: την επιμήκυνση της θερινής τουριστικής περιόδου, το άνοιγμα νέων αγορών, την προώθηση νέων προορισμών, την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού και τη δημιουργία ελκυστικού πλαισίου για επενδύσεις.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση