Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Συκοφαντία, ανανδρία, χυδαιότητα! – Γιώργος Καλαντζής

Με περίσσιο θράσος και πολιτική ανανδρία βγήκαν οι κύριοι του Μεγάρου Μαξίμου να κουνήσουν το δάχτυλο της ηθικής και της νομιμότητας δείχνοντας τον πρόεδρο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, Κυριάκο Μητσοτάκη. Και δεν είχαν ούτε καν τη γενναιότητα να χτυπήσουν τον ίδιο, αλλά επέλεξαν να χτυπήσουν τη σύζυγό του… Η πιο χυδαία μορφή ανανδρίας. Έβγαλαν από το «ψυγείο» την παλαιά «αποκάλυψη» της επίσημης εφημερίδας της κυβέρνησης και του «κιτρινισμού», και προσπάθησαν να την «ξαναζεστάνουν». Ξέχασαν ότι κάθε έλεγχος για τη μετοχική συμμετοχή της κ. Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη στην εταιρία που εμφανίζεται στα «Paradise Papers» έχει γίνει, και έχει αποδειχθεί ότι δεν υπήρξε τίποτα το επιλήψιμο. Ξέχασαν ότι η εταιρία (που προκάλεσε και μεγάλη οικονομική ζημιά στην κ. Γκραμπόφσκι) δραστηριοποιήθηκε μόνο κατά τα έτη 2010-2012, διάστημα κατά το οποίο η κ. Γκραμπόφσκι ήταν σε διάσταση με το σύζυγό της. Ξέχασαν, επίσης, ότι και η Επιτροπή Πόθεν Έσχες δεν βρήκε τίποτε μη νόμιμο στη δραστηριότητα αυτή.
Το κυριότερο, όμως, είναι ότι στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει ούτε θέμα ηθικό. Η συμμετοχή της συζύγου του κ. Μητσοτάκη στην εταιρία ήταν και νόμιμη και ηθική. Αλλά, βέβαια, ποιος δίνει σημασία σ’ αυτό; Ο στόχος είναι ένας: να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από όσα συμβαίνουν καθημερινά στην Ελλάδα. «Έστρωσαν», λοιπόν, «το χαλί» και επιχείρησαν να κρύψουν κάτω από αυτό όσα χωρίς ντροπή έχουν φέρει στην καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών.
Η συκοφαντία, η ανανδρία και η χυδαιότητα είναι τα κύρια όπλα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της κυβέρνησης. Αυτά έχουν και μ’ αυτά μπορούν να πορεύονται. Όχι για πολύ. Δεν μπορούν να πάνε μακριά μ’ αυτά τα όπλα. Κυρίως όταν έχουν απέναντί τους μία πολιτική παράταξη που χρησιμοποιεί σοβαρό πολιτικό λόγο και έναν πολιτικό αρχηγό που δεν έχει να κρύψει τίποτε.

 

Η βιογραφία του Κ. Μήτση