Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: «Δεν τελειώσαμε με τον κ. Καμμένο»

«Θα επανέλθουμε, και θα επανέλθουμε με κάθε τρόπο», διαβεβαιώνει η βουλευτής Β’ Αθήνας και τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής και Ενημέρωσης της Ν.Δ. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου στη συνέντευξή της στη «ΒτΚ», για το ζήτημα Καμμένου και της σύμβασης πώλησης εξοπλιστικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Η κ. Ασημακοιπούλου αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τους χειρισμούς της Ν.Δ., τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Η υπόθεση θα φτάσει μέχρι τέλους, η αλήθεια θα λάμψει, και οι ευθύνες θα αποδοθούν είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν οι δύο συνέταιροι!». Σχετικά, δε, με την περίπτωση ανάκλησης της σύμβασης στην Επιτροπή Εξοπλιστικών, διευκρινίζει πως «ό,τι και να γίνει, δεν αλλάζει η ζημιά που έχει γίνει στο ελληνικό Δημόσιο, αλλά και στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, με ευθύνη του κ. Καμμένου και του “προστάτη» του κ. Τσίπρα». Και προσθέτει: «Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα ο κ. Καμμένος θα είχε απλά παραιτηθεί».
Για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λοιδωρεί τον Έλληνα πρωθυπουργό: «Από το περιβόητο “κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη” περάσαμε στο “πλειστηριασμοί με ένα κλικ”». Τέλος, για τον επικείμενο διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών διαμηνύει ότι η Ν.Δ. δεν θα ανεχτεί φαινόμενα «λαγών», «Καλογρίτσα» και «βοσκοτοπίων».

Κύρια Ασημακοπούλου, ας ξεκινήσουμε τη συζήτησή μας με το ζήτημα Καμμένου για τα εξοπλιστικά με τη Σαουδική Αραβία. Ενώ η Ν.Δ. κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι δεν απάντησε στα ερωτήματα, από την άλλη πλευρά ο κ. Τσίπρας ενέπλεξε το όνομα του John Sfakianakis, ότι επιθυμούσε να αναλάβει ως μεσάζοντας, αφήνοντας υπόνοιες για σχέση με τη Ν.Δ. Τι απαντάτε;

«Ο κ. Τσίπρας, κατά τη συνήθη τακτική του, αυτήν που ακολουθεί πιστά, ευλαβικά και απαρέγκλιτα 3 χρόνια τώρα, προσπαθεί να αποφύγει τις ευθύνες του και να ξεγλιστρήσει επικοινωνιακά πετώντας για μια ακόμη φορά “λάσπη στον ανεμιστήρα”. Αντί, λοιπόν, να απαντά στα συγκεκριμένα ερωτήματα που του τέθηκαν στη Βουλή, συνεχίζει την άνανδρη επίθεση ενάντια στην κ. Μητσοτάκη, η οποία δήλωσε ευθαρσώς ότι δεν έχει δει ποτέ στα μάτια της τον κ. Σφακιανάκη και προσέφυγε στη Δικαιοσύνη. Η Νέα Δημοκρατία πρότεινε να παραστούν ενώπιον της Επιτροπής Εξοπλισμών όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της αγοραπωλησίας, συμπεριλαμβανομένου του κ. Σφακιανάκη, η κυβερνητική πλειοψηφία, όμως, αρνήθηκε το αίτημα. Εν τω μεταξύ, εγείρονται και νέα ερωτήματα σχετικά με τη γνησιότητα των εγγράφων που προσκόμισε ο κ. Καμμένος στη Βουλή».

Επίκειται να συνεδριάσει η Επιτροπή Εξοπλιστικών, με πρόταση των Φίλη και Παφίλη, γα να ανακληθεί η απόφαση για την πώληση πυρομαχικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Μια τυχόν ακύρωση της συμφωνίας θεωρείτε ότι είναι ελιγμός της κυβέρνησης;

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται σε πανικό και προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Ενώ εξετάζουμε εάν ο κ. Καμμένος προσπάθησε να βάλει “το δάχτυλο στο μέλι”, πανικόβλητοι οι εμπλεκόμενοι ψάχνουν για λόγους ώστε να “κολλήσει” η όλη συμφωνία.
Σε κάθε περίπτωση το ελληνικό Δημόσιο έχει υποστεί ζημιά 66 εκατ. ευρώ, ποσό που είναι λίγο παραπάνω από τα 49 εκατ. ευρώ που η κυβέρνηση έκοψε από το επίδομα θέρμανσης. Ό,τι και να γίνει, δεν αλλάζει η ζημιά που έχει γίνει στο ελληνικό Δημόσιο, αλλά και στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, με ευθύνη του κ. Καμμένου και του “προστάτη” του κ. Τσίπρα. Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα ο κ. Καμμένος θα είχε απλά παραιτηθεί».

Μπορεί να περιμένει κανείς Εξεταστική Επιτροπή, και ενδεχομένως και Ειδικό Δικαστήριο, από μια μελλοντική κυβέρνηση της Ν.Δ. για τον κ. Καμμένο για το θέμα της πώλησης εξοπλιστικών στη Σαουδική Αραβία;

«Όπως τόνισε και ο ίδιος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, “η υπόθεση αυτή δεν έχει τελειώσει. Θα επανέλθουμε, και θα επανέλθουμε με κάθε τρόπο. Η υπόθεση θα φτάσει μέχρι τέλους, η αλήθεια θα λάμψει, και οι ευθύνες θα αποδοθούν, είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν οι δύο συνέταιροι”».

Ας περάσουμε στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών. Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη του ΕΣΡ για τη διενέργεια της δημοπρασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας. Πότε υπολογίζετε ότι θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός;

«Η προκήρυξη περιλαμβάνει χρονοδιάγραμμα για όλα τα στάδια του διαγωνισμού. Ας μην ξεχνάμε ότι ο διαγωνισμός διεξάγεται με βάση το νόμο Παππά, ο οποίος μετά την απόφαση του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας τροποποιήθηκε ούτε μία ούτε δύο, αλλά 8 (!) φορές, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια “ράβε-ξήλωνε” του αποτυχημένου υπουργού καναλάρχη κ. Παππά μετά το φιάσκο του προηγούμενου διαγωνισμού. Η Νέα Δημοκρατία κατά τη συζήτηση σχετικών τροπολογιών στη Βουλή, επεσήμανε τους προβληματικούς περιορισμούς στην αξιοποίηση του φάσματος και το ελλιπές του ελέγχου πόθεν έσχες των συμμετεχόντων. Σε κάθε περίπτωση δεν θα ανεχτούμε φαινόμενα “λαγών”, “Καλογρίτσα” και “βοσκοτοπίων”.

Υπάρχει κίνδυνος να προσφύγουν καναλάρχες στο Συμβούλιο της Επικρατείας για ακύρωση του διαγωνισμού; Ποια η θέση της Ν.Δ. αν συμβεί αυτό;

«Οι καναλάρχες κάνουν τη δουλειά τους και το ΣτΕ τη δικιά του. Η Νέα Δημοκρατία έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα και δημόσια για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, με βασικές αρχές τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου στη χώρα, τη διασφάλιση της πολυφωνίας και της ποιοτικής και αντικειμενικής ενημέρωσης των πολιτών, την οικοδόμηση ενός υγιούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος, τη διαφάνεια και την αποτροπή σχέσεων “διαπλοκής” και ολιγοπωλιακών πρακτικών στα ΜΜΕ. Η πρόταση αυτή, λαμβάνει υπ’ όψιν τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και τάσεις διεθνώς, καθώς και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς».

Ο κ. Παππάς δήλωσε ότι το 2018 θα ξημερώσει μια νέα μέρα στα τηλεοπτικά πράγματα της χώρας, με τους τηλεοπτικούς σταθμούς να πληρώνουν τίμημα και τον αριθμό των εργαζομένων να μην μπορεί να είναι μικρότερος των 400. Πώς το σχολιάζετε;

«Ο κ. Παππάς έχει μεγάλο θράσος να μιλάει μετά το πολιτικό “αλαλούμ” με βάση το διάτρητο νομοθέτημά του για τις τηλεοπτικές άδειες, το οποίο αποτελεί μνημείο πολιτικής ανικανότητας και διαπραγματευτικής ήττας. Ο κ. Παππάς, αφού συμπεριφέρθηκε στους καναλάρχες ως “λιοντάρι που βρυχάται”, εν τέλει ενέδωσε στα αιτήματά τους κάνοντας μια γενναία μείωση φόρου σε αντιστάθμισμα του τιμήματος για τις τηλεοπτικές άδειες. Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι τη θητεία του κ. Παππά οι σταθμοί λειτουργούσαν με προσωρινές άδειες και η απόλυτη “ανομία” επήλθε επί των δικών του ημερών».

Ας συνεχίσουμε με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, που ήδη ξεκίνησαν. Η Ν.Δ. είναι σύμφωνη με αυτούς;

«Θυμίζω ότι επί κυβερνήσεως Σαμαρά η πρώτη κατοικία τελούσε υπό καθεστώς προστασίας, ενώ πρόσφατα σχεδιάστηκε και ανακοινώθηκε, δημοσίως, συγκεκριμένη πρόταση από τη Νέα Δημοκρατία για τη διαχείριση και αντιμετώπιση των “κόκκινων” δανείων. Είναι φοβερό ότι μέρα με τη μέρα πέφτουν και τα τελευταία “κάστρα” των προεκλογικών εξαγγελιών του κ. Τσίπρα. Από το περιβόητο “κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη” περάσαμε στο “πλειστηριασμοί με ένα κλικ”. Από την υποσχόμενη “σεισάχθεια” περάσαμε στην “άλωση” της πρώτης κατοικίας. Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε “κρεσέντο” υποκρισίας, και αναρωτιέται κανείς πόσο ακόμα “γη και ύδωρ” θα προσφέρει για να παραμείνει στην καρέκλα του».

Οι Θεσμοί επέστρεψαν αυτή την εβδομάδα. Πιστεύετε ότι η Τρίτη Αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα;

«Με την κυβέρνηση αυτή, οι λέξεις “σύντομα” και “Αξιολόγηση” έχουν χάσει το νόημά τους. Η ιστορία θα επαναληφθεί με “κόκκινες γραμμές” και “σκληρή, υπερήφανη διαπραγμάτευση”, για να καταλήξει πάλι στο γνωστό τέλος του “ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ” με τη φαρδιά-πλατιά υπογραφή των Τσίπρα – Καμμένου».

Πότε βλέπετε ότι θα στηθούν κάλπες;

«Το βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα αδύνατα-δυνατά για να διατηρηθεί στην εξουσία. Όπλα της το ψέμα, ο λαϊκισμός και η “λάσπη”. Και, δυστυχώς, όσο περισσότερο μένει, τόσο μεγαλύτερη είναι η ζημιά για την Ελλάδα. Οι Έλληνες τους έχουν καταλάβει, και όποτε και να στηθούν κάλπες θα τους απαντήσουν».

Κατά την άποψή σας πώς μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος της αυτοδυναμίας για τη Νέα Δημοκρατία;

«Μέσα στην απογοήτευση και τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η μέση ελληνική οικογένεια η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, και η Συμφωνία Αλήθειας του Κυριάκου Μητσοτάκη θα βάλει ένα τέλος στο ψέμα και στο λαϊκισμό. Με συγκεκριμένο και ρεαλιστικό σχέδιο, και προτάσεις που έχουν στο επίκεντρο την επίλυση των προβλημάτων και την οικοδόμηση της Ελλάδας της επόμενης ημέρας. Κοντά στον κόσμο, όπως ήταν τώρα ο πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης στη Μάνδρα. Με υλοποιήσιμες προτάσεις και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ανακούφισης των κατοίκων της περιοχής».

Είπε για

Αλέξης Τσίπρας: «Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε “κρεσέντο” υποκρισίας, και αναρωτιέται κανείς πόσο ακόμα “γη και ύδωρ” θα προσφέρει για να παραμείνει στην καρέκλα του».
Πάνος Καμμένος: «Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα ο κ. Καμμένος θα είχε απλά παραιτηθεί»
Νίκος Παππάς: «Ο κ. Παππάς έχει μεγάλο θράσος να μιλάει μετά το πολιτικό “αλαλούμ” με βάση το διάτρητο νομοθέτημά του για τις τηλεοπτικές άδειες, το οποίο αποτελεί μνημείο πολιτικής ανικανότητας και διαπραγματευτικής ήττας»

Συντάκτης

Η βιογραφία του Κ. Μήτση