Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Γυρίζουμε σελίδα στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών – Δημήτρης Αναστασόπουλος

Την περασμένη Κυριακή και Δευτέρα χιλιάδες δικηγόροι έδειξαν με την ψήφο τους το δρόμο της ανανέωσης για τη μεγάλη αλλαγή. Στον επικείμενο δεύτερο γύρο των αρχαιρεσιών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, στις 3 και 4 Δεκεμβρίου, τους καλούμε να ολοκληρώσουμε, όλοι μαζί, αυτό που ξεκινήσαμε. Η ώρα μιας νέας εκπροσώπησης είναι πιο κοντά από ποτέ.
Τις τελευταίες δεκαετίες η διοίκηση του Συλλόγου μας χαρακτηρίστηκε από την κυριαρχία προσώπων που εξελέγησαν χωρίς να έχουν συγκεκριμένες θέσεις και σαφές πρόγραμμα. Η ένδειά τους αυτή, οδήγησε πολύ σύντομα στην επικράτηση της μικροπολιτικής και των ατομικών επιδιώξεων. Οδήγησε σε πόρτες ερμητικά κλειστές, σε αλαζονικές συμπεριφορές, σε αδιαφορία και αδράνεια για το συλλογικό καλό. Η αντίδραση του δικηγόρου απέναντι σε αυτή τη θλιβερή πραγματικότητα ήταν ανάλογη. Η συλλογική συνείδηση υποχώρησε και στο δικηγορικό Σώμα. Ο κάθε συνάδελφος κλείστηκε στο «καβούκι» του, σε ένα μοναχικό αγώνα επιβίωσης.
Η οδυνηρή αυτή κατάσταση θα διαιωνιστεί, τουλάχιστον για τέσσερα ακόμη χρόνια, αν την Κυριακή και τη Δευτέρα κάνουμε τη λάθος επιλογή. Απέναντι στην ανανέωση και στην αλλαγή, ορθώνεται ένα τείχος οπισθοδρόμησης που παραπέμπει σε συνδικαλισμό περασμένων δεκαετιών. Μια οπισθοδρόμηση, που αν συνεχιστεί, θα παρασύρει στο γκρεμό το σύνολο του δικηγορικού Σώματος. Τα ίδια, παλιά, φθαρμένα υλικά διακηρύσσουν ότι έμαθαν από τα τόσα λάθη του παρελθόντος και ότι μπορούν να πράξουν, πλέον, διαφορετικά. Υπάρχει, πλέον, έστω και ένας που πραγματικά τους πιστεύει;
Στις 3 και 4 Δεκεμβρίου καλούμε τους συναδέλφους να κρίνουν και να συγκρίνουν. Να αποφασίσουν στηρίζοντας όχι ότι φαίνεται να λάμπει, αλλά ό,τι αξίζει πραγματικά. Σε αυτό το πλαίσιο ζητούμε να μας εμπιστευτούν για να εφαρμόσουμε το ρεαλιστικό και εμπεριστατωμένο πρόγραμμά μας (metodikigoro.gr). Ζητούμε να μας εμπιστευτούν για να πούμε ένα μεγάλο «όχι» στην αδράνεια και στις αποχές. Ζητούμε να μας εμπιστευτούν για να γυρίσουμε οριστικά σελίδα στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

* Ο κ. Αναστασόπουλος είναι υποψήφιος πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Η βιογραφία του Κ. Μήτση