Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα


Περίοδος ευφορίας και αλλαγών – του Υπερθεματιστή

Από την Ακτή Μιαούλη του Πειραιά, όπου είναι το γραφείο, μέχρι τη Λεωφόρο Συγγρού, όπου εδρεύουν, πλέον, τα έντυπα του ΔΟΛ, έχει φτάσει τις τελευταίες ημέρες το χαμόγελο του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την όλο και αυξανόμενη κυκλοφοριακή άνοδο κυρίως του «Βήματος», αλλά και των «Νέων».
• Μάλιστα, από ό,τι μαθαίνω ο νέος ιδιοκτήτης του ιστορικού ομίλου είναι τόσο ικανοποιημένος από τη δουλειά που γίνεται, που είναι πολύ πιθανό να δώσει προς τα τέλη του μήνα και κάποιο μπόνους στους εργαζομένους.
• Κάποιοι, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι το μπόνους θα σχετίζεται με το Δώρο Χριστουγέννων, το οποίο είναι πολύ πιθανό οι εργαζόμενοι να το λάβουν ολόκληρο, παρά το ότι η πρόσληψή τους έγινε στα τέλη Αυγούστου.
• Την ίδια ώρα, όμως, μαθαίνω ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι έτοιμος και για τις αλλαγές που λόγω των ασφυκτικών πλαισίων δεν πρόλαβε να κάνει με την ανάληψη της ηγεσίας του ΔΟΛ.
• Αλλαγές, που θα έχουν τη δική του σφραγίδα και αφορούν τη διοικητική πυραμίδα και θέσεις-κλειδιά του ομίλου, που θα επανδρωθούν από άτομα της πλήρους εμπιστοσύνης του.
• Περίοδος ευφορίας και αλλαγών είναι αυτή που διανύουμε και στο epsilon tv, το οποίο σταδιακά μπαίνει στην εποχή Σαββίδη. Τις τελευταίες ημέρες υπέγραψαν τις συμβάσεις τους που εκκρεμούσαν από το Αύγουστο οι εργαζόμενοι στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, αλλά και αυτοί του δελτίου ειδήσεων του Σαββατοκύριακου.
• Ο στόχος που έχει τεθεί από τον ομογενή επιχειρηματία στον Εντ Χολ είναι οι μηχανές να δουλέψουν «στο φουλ» για να γίνουν όλες οι απαραίτητες αλλαγές, ώστε την άνοιξη να αρχίσουν να αποδίδουν, και με την έναρξη της ερχόμενης περιόδου το Epsilon tv να μπει γερά στη μάχη του ανταγωνισμού.
• Παράλληλα, το νέο αφεντικό εξετάζει τη μετακόμιση του καναλιού, και σε αυτό το πλαίσιο επισκέφτηκε τα στούντιο που κάποτε χρησιμοποιούσε το MEGA στην Παιανία.
• Χαμόγελα και στο Μεγάλο Κανάλι λόγω της προφορικής, για την ώρα, συμφωνίας των μετόχων με τις τράπεζες. Μια συμφωνία που ακούω ότι πέρασε από χίλια κύματα και δεν θα ερχόταν αν δεν έπαιρνε τη διαπραγμάτευση πάνω του ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.
• Πάντως, σε κάποιους δεν άρεσε αυτή η εξέλιξη. Πώς αλλιώς να εξηγήσω το ότι υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν ότι νομικά οι μέτοχοι του MEGA δεν μπορούν να διεκδικήσουν άδεια με νέα εταιρία, ή πως ξαφνικά ακούγεται ότι οι υποψήφιοι αγοραστές ίσως τελικά να είναι και περισσότεροι από επτά…

Η βιογραφία του Κ. Μήτση