Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα


Το «πείραμα» Σπανούλη θα καθορίσει την πορεία του Ολυμπιακού – του Αντ. Κατσαρού

Η ώρα του πρώτου απολογισμού στην Ευρωλίγκα, έχει «ερυθρόλευκη» απόχρωση. Ο Ολυμπιακός (ομάδα 7 εκατομμυρίων, δηλαδή αρκετά μικρότερου μπάτζετ από άλλους), έκλεισε μια τριάδα αγώνων εκτός έδρας με απρόσμενη συγκομιδή. Έπαιξε στην πρωταθλήτρια Ευρώπης «Φενέρ», στην πρωταθλήτρια Ισπανίας Βαλένθια και στο Μιλάνο, κάνοντας το 3/3. Όλα αυτά χωρίς Σπανούλη! Ο αρχηγός, βεβαίως, σύντομα θα ξαναπαίξει και ο Ολυμπιακός καλείται να προσαρμοστεί στη νέα αυτή συνθήκη, όπως αυτή θα προσδιοριστεί από την επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς αγώνων του ηγέτη του.
Η τεράστια αντίφαση της μέχρι τώρα πορείας της ομάδας είναι ότι ενώ διαθέτει στο ρόστερ της έναν τεράστιο παίκτη, εκ των κορυφαίων της Ευρώπης, χωρίς τη συμμετοχή του πάει «τρένο στην Ευρωλίγκα. Ότι ο Σπανούλης είναι απολύτως απαραίτητος δεν τίθεται στο τραπέζι καν ως θέμα συζήτησης. Το γεγονός, όμως, ότι χωρίς αυτόν η ομάδα «πετάει» στην Ευρώπη, είναι ένα νέο δεδομένο που θα απασχολήσει το τεχνικό επιτελείο των «ερυθρολεύκων» όταν επιστρέψει στο παρκέ. Τότε θα φανεί στα μάτια τους ποια κενά θα καλύψει και ποια πλεονεκτήματα του τωρινού παιχνιδιού ενδεχομένως θα περιορίσει.
Πείραμα μεγέθους όχι απλά μεγάλου, αλλά καθοριστικού για τη διαδρομή του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα φέτος, αφού έμαθε να παίζει εξαιρετικά αποτελεσματικά χωρίς τον αρχηγό και ηγέτη του. Το μεγαλύτερο κέρδος του, πάντως, είναι ότι ο Ολυμπιακός έγινε ο ορισμός της ομάδας και έχει μάθει να κυκλοφορεί καλά την μπάλα, πλέον και στην επίθεση. Αν μπει ο Σπανούλης και αν δεν είναι καλά, θα έχει θέματα η ομάδα.
Εάν, όμως, λέγαμε ότι ο Ολυμπιακός θα είναι αποτελεσματικός χωρίς τον αρχηγό σε δύσκολα παιχνίδια, θα γέλαγαν πολλοί. Διότι κάνουμε πολλές φορές το λάθος όλοι μας να προβλέπουμε με σιγουριά απρόβλεπτες καταστάσεις.
Ο Ολυμπιακός μετά τις κακές εμφανίσεις σε Βαρκελώνη, «Αλεξάνδρειο» και ΣΕΦ (ήττα από Παναθηναϊκό) βρέθηκε σε διαδικασία εσωστρέφειας, από την οποία εξήλθε πανάξια. Με το πέρασμα από τη δύσκολη έδρα της Βαλένθια έγινε πλέον φαβορί για το πλεονέκτημα της έδρας.
Για να μην ξεχνιόμαστε, τα εύσημα πρέπει να πάνε στον Γιάννη Σφαιρόπουλο, καθώς δεν έχασε ποτέ την εμπιστοσύνη στους παίκτες του, και δικαιώθηκε.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση