Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα


Όταν σπέρνεις ανέμους θερίζεις θύελλες, σύντροφε ΑλέΚΣη… – του Γ. Λοβέρδου

Πριν από το 2015, έλεγα και έγραφα, συχνά, ότι πρέπει να βρεθεί άμεση λύση για το θέμα των «κόκκινων» δανείων, διότι άλλως δεν θα ανακουφιστούν οι τράπεζες, και μοιραία δεν θα ανακάμψει η πραγματική Οικονομία. Όσες φορές έκανα αναρτήσεις στα social media ή αρθρογραφούσα για την αναγκαιότητα να προχωρήσουν γρήγορα οι πλειστηριασμοί για τις κατοικίες των λεγόμενων «στρατηγικών κακοπληρωτών», αλλά και να γίνουν ρυθμίσεις γενναίες, έτσι ώστε να πληρώσουν και αυτοί που η οικονομική καταστροφή που υπέστησαν, δεν τους επιτρέπει να είναι δανειακά ενήμεροι, δεχόμουν σφοδρές επιθέσεις. Από φανατισμένους συριζαίους, ένθερμους οπαδούς του Αλέξη Τσίπρα και των «αντιμνημονιακών» συντρόφων του. Συχνά μού επιτίθεντο με αχαρακτήριστες εκφράσεις. Ήμουν «μερκελιστής», «μνημονιακός», «γερμανοτσολιάς», «προδότης» κ.ο.κ. Και δεν ήμουν ο μόνος. Όσοι τολμούσαμε να προτείνουμε λογικές λύσεις δεχόμασταν σφοδρές επιθέσεις από τους συριζαίους και τους συνοδοιπόρους τους.
Θυμάμαι τον ίδιον τον κ. Τσίπρα να διακηρύσσει, με κάθε ευκαιρία, «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Το λαϊκίστικο αυτό σύνθημα ήταν η κεντρική ιδέα του προεκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με την… κατάργηση των Μνημονίων, «με ένα νόμο κι ένα άρθρο». Θυμάμαι από τη Θεσσαλονίκη τον σημερινό πρωθυπουργό να εξαγγέλλει «σεισάχθεια», δηλαδή απαλλαγή από τις οφειλές των δανειοληπτών, προκειμένου να υποκλέψει την ψήφο τους. Και τα κατάφερε. Πήρε την ψήφο τους. Όχι μία, αλλά 4 φορές, (ευρωεκλογές 2014, βουλευτικές εκλογές Ιανουάριος και Σεπτέμβριο 2015, δημοψήφισμα 2015). Αλλά, φυσικά, ούτε αυτή ούτε κάποια άλλη από τις υποσχέσεις του τήρησε. Γιατί ήταν αδύνατον να τις υλοποιήσει. Η Οικονομία θα κατέρρεε πλήρως και η Ελλάδα θα βρισκόταν εκτός ευρώ και Ε.Ε., και θα περιερχόταν σε θέση δεινότερη από αυτή της Βενεζουέλας του Μαδούρο. Και η Ελλάδα δεν είναι Βενεζουέλα.
Έτσι λοιπόν, για να κρατήσουν την εξουσία ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος και οι σύντροφοί τους, έκαναν μια σειρά από κωλοτούμπες. Και έγιναν οι πιο ένθερμοι μνημονιακοί, υπακούοντας σε όλες τις επιταγές των δανειστών μας. Και έτσι από χθες εισήγαγαν και το θεσμό των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ούτε διανοείτο να επιβάλει. Μοιραία, η επιβολή των πλειστηριασμών με τη χρήση αστυνομικής βίας προκάλεσε τα χθεσινά θλιβερά επεισόδια στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, που έκαναν ως είδηση το γύρο του κόσμου. Οι παλαιοί σύντροφοι του Τσίπρα και των συριζαίων συγκρούστηκαν με τα… αριστερά ΜΑΤ, που κάποτε έλεγαν ότι θα καταργούσαν. Ήταν μοιραίο ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Γιατί, όπως λέει ο σοφός λαός μας, «όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες». Και τα πράγματα, πολύ φοβάμαι, θα γίνουν πολύ χειρότερα όταν χρειαστεί τα ΜΑΤ να πηγαίνουν στα σπίτια που θα πωλούνται σε πλειστηριασμούς για να αποβάλουν τους ενοίκους τους, που θα αρνούνται να απομακρυνθούν υπέρ των νέων ιδιοκτητών.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση