Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Μήπως ο Τσίπρας μάς έχει υποβάλει σε μαζική λοβοτομή;

Του Γιάννη Λοβέρδου

Αυτά που συμβαίνουν στη χώρα τα τελευταία τρία χρόνια που κυβερνούν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας, με τη συνδρομή των ΑΝ.ΕΛ. του Καμμένου, είναι πρωτοφανή. Και γίνονται διαρκώς χειρότερα. Αναρωτιέμαι αρκετές φορές τι έχουμε πάθει συλλογικά εμείς οι Έλληνες και ανεχόμαστε με προφανή αδιαφορία, ή και με την αίσθηση του deja vu, όλα αυτά. Και όμως, όσο και αν νομίζουμε ότι τα έχουμε ξαναζήσει, δεν είναι ακριβώς έτσι. Διότι ποτέ άλλοτε δεν είχαμε ζήσει σε συνθήκες πραγματικής χρεοκοπίας. Αντίθετα, αισθάνομαι ότι οι κυβερνώντες, με κάποιο τρόπο μάς έχουν υποβάλει σε κάποιου είδους μαζική λοβοτομή. Δεν ερμηνεύεται αλλιώς η ανοχή μας. Και εξηγούμαι: η κυβέρνηση της Αριστεράς αποφάσισε να φτωχοποιήσει και να ισοπεδώσει τη μεσαία τάξη και να μας μεταβάλει όλους σε επαίτες, που θα ζούμε μέσα από επιδόματα, «κοινωνικά μερίσματα», συσσίτια, κάρτες αλληλεγγύης κ.ο.κ. Και το τραγικό είναι ότι τα καταφέρνει. Χωρίς ουσιαστική αντίδραση. Δείτε το κορυφαίο. Βγαίνει η υπουργός Εργασίας Εύη Αχτσιόγλου, με μοναδικό της προσόν ότι κάποια στιγμή με το έτσι θέλω αποφάσισε να την κάνει ο κ. Τσίπρας υπουργό, και μας λέει ορθά-κοφτά ότι «ξέρετε από πού προήλθε το υπερ-πλεόνασμα που μοιράσαμε ως… “κοινωνικό μέρισμα”. Από το “υπερπλεόνασμα” του ΕΦΚΑ, δηλαδή του ασφαλιστικού ταμείου όπου εισρέουν οι εισφορές όλων μας, αν κάποτε θέλουμε να πάρουμε σύνταξη». Δηλαδή η κ. Αχτσιόγλου, χωρίς ντροπή, χωρίς ενδοιασμό, ομολογεί ότι άρπαξαν τις εισφορές μας, ότι υπονόμευσαν τις δυνατότητές μας να πάρουμε κάποτε σύνταξη στο μέλλον, για να δώσουν το ψηφοθηρικό «κοινωνικό μέρισμα» σε κάποιους που το είχαν πράγματι ανάγκη και σε κάποιους που φοροδιαφεύγουν και εμφανίζονται ως άνεργοι και φτωχοί για να ζουν με τα επιδόματα εις βάρος των κορόιδων. Και ουδείς αντέδρασε. Τα χρήματα του ΕΦΚΑ, τα χρήματα δηλαδή συνταξιούχων και ασφαλισμένων, μετατράπηκαν σε «κοινωνικό μέρισμα», επειδή αυτό αυθαίρετα αποφάσισαν ο Αλέξης Τσίπρας και οι σύντροφοί του, γιατί έτσι εκτιμούν ότι θα εξαπατήσουν για μία ακόμα φορά τους Έλληνες και θα τους υφαρπάξουν την ψήφο τους για μία ακόμα φορά όταν στηθούν οι κάλπες – εντός του 2018 κατά πάσα πιθανότητα.
Και δεν είναι μόνον αυτό. Εντός του 2018, για προεκλογικούς λόγους, η παρέα του Μαξίμου ετοιμάζει μια σειρά από ενέργειες, δήθεν «κοινωνικού χαρακτήρα», στην πραγματικότητα ψηφοθηρικές. Θα «βρέχει επιδόματα» μέσα στο χρόνο που έρχεται. Χωρίς να συμβάλουν στην ανάπτυξη της Οικονομίας, αλλά, αντιθέτως, στην αποδυνάμωσή της. Διότι με την υπερφορολόγηση οι όποιες δημιουργικές δυνάμεις έχουν απομείνει στη χειμαζόμενη ελληνική Οικονομία και κοινωνία, καταστρέφονται οριστικά. Και όλα αυτά για να υπηρετούνται οι κυβερνητικοί στόχοι περί δημιουργίας κομματικού κράτους και κομματικού στρατού. Ενδεικτικά τα επίσημα στοιχεία της «Εργάνης» που κατέδειξαν ότι η δήθεν μείωση της ανεργίας, στην οποίαν αναφέρεται συνεχώς η κυβέρνηση, οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στις μαζικές προσλήψεις στο Δημόσιο 25.000 συριζαίων και στη δημιουργία νέων Υπηρεσιών, Επιτροπών, Γραμματειών κ.ο.κ., στο Δημόσιο, για να βολευθούν τα «δικά μας τα παιδιά».
Κάποιος θα έλεγε, «μα καλά, αυτά δεν γινόντουσαν και στο παρελθόν;». Πράγματι, γίνονταν και προ του 2010. Αλλά γι’ αυτό καταντήσαμε πένητες και χρεοκοπημένοι. Γιατί αυτό συνέβαινε εξαιτίας του υπερβολικού δανεισμού του κράτους, που οδήγησε στην πτώχευσή του. Σήμερα, όμως, γίνεται με ακόμα χειρότερο τρόπο. Γίνεται με την υπερφορολόγηση, με κατασχέσεις, με πλειστηριασμούς, με απειλές και εκβιασμούς εκ μέρους του κράτους- κόμματος, που «ξεπατώνει» την ιδιωτική Οικονομία για να διαμορφώσει συνθήκες σοβιετικού τύπου Οικονομίας, που αργά η γρήγορα είναι βέβαιον ότι θα καταρρεύσει με πάταγο. Αλλά αυτό δεν φαίνεται να ενδιαφέρει τους κυβερνώντες. Άλλωστε, για τον Τσίπρα, τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συνοδοιπόρους τους όλα έχουν μικρό χρονικό ορίζοντα. Μέχρι να στήσουν τις επόμενες κάλπες. Μάλλον το φθινόπωρο του 2018! Το δυστύχημα είναι ότι η ζημιά που προκαλείται είναι τόσο μεγάλη, που είναι λίαν αμφίβολο αν μπορεί να αποκατασταθεί, ακόμα και αν στο τέλος του νέου έτους έχουμε μια νέα, φιλελεύθερη κυβέρνηση.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση