Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Αξίζουμε ένα καλύτερο μέλλον, είμαστε έτοιμοι να το διεκδικήσουμε – Νίκος Θάσιος

Οι Έλληνες είμαστε ένας λαός με λαμπρό παρελθόν. Είμαστε, όμως, και ένας λαός που έχει περάσει τεράστιες δυσκολίες. Πάντοτε ξεπερνούσαμε τα εμπόδια –όσο ανυπέρβλητα και εάν ήταν–, και στο τέλος η Ιστορία μάς δικαίωνε! Είναι βέβαιο ότι αυτό θα γίνει και πάλι, όταν, επιτέλους, κλείσει οριστικά ο φαύλος κύκλος της σημερινής δοκιμασίας που περνάει η πατρίδα μας.

Μιας δοκιμασίας, που μας έμαθε –είναι η αλήθεια– πολλά. Δίδαξε στις τωρινές γενιές των Ελλήνων ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Ότι τα αγαθά τα αποκτά κανείς με κόπο, με δυσκολία, με ιδρώτα, αλλά για να τα διατηρήσει απαιτείται, επίσης, τιτάνια προσπάθεια. Οι θυσίες των πολιτών αυτά τα χρόνια της κρίσης ήταν γιγάντιες. Η ελληνική κοινωνία έφτασε στα όριά της. Και πρέπει, άμεσα, να δει να ανοίγεται μπροστά της ένα καλύτερο μέλλον.

Η σημερινή κυβέρνηση έχει αποδεδειγμένα, πλέον, αποτύχει παντελώς. Είναι διαχειριστικά ανεπαρκής. Είναι ιδεοληπτική, διακατέχεται από ταξικό μίσος και –σε τελική ανάλυση– είναι ανίκανη να πάει την Ελλάδα μπροστά. Διχάζει, φτωχοποιεί, στοχοποιεί αποσκοπώντας να παραμείνει όσο το δυνατόν περισσότερο στην καρέκλα της εξουσίας. Δίχως όραμα, δίχως σχέδιο, δίχως πλάνο και προοπτική, καταδικάζει τους Έλληνες σε λιτότητα, μιζέρια και υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου.

Ήρθε η ώρα να απαλλαγούμε από τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη Μεταπολίτευση και μετά. Ήρθε, επιτέλους, η ώρα να ξεδιπλώσουμε τις πραγματικές μας δυνατότητες απελευθερωμένοι από τα δεσμά που μας κρατούν μακριά από την ευημερία, την ασφάλεια, την πρόοδο.

Αξίζουμε καλύτερα. Μπορούμε πραγματικά πολύ καλύτερα. Θα τα καταφέρουμε, γιατί είμαστε φτιαγμένοι από μέταλλο ισχυρό, που για αιώνες ολόκληρους σφυρηλατήθηκε κάτω από τρομερά αντίξοες συνθήκες. Και άντεξε. Και έγινε πιο ανθεκτικό και πιο συμπαγές, και χάρη σε αυτό θα καταφέρουμε να σταθούμε και πάλι περήφανα στα πόδια μας μόλις τελειώσει η οικονομική και κοινωνική περιπέτεια των τελευταίων χρόνων.

Όμως, απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνουμε και πάλι μια ισχυρή Ελλάδα είναι η πολιτική αλλαγή. Η χώρα έχει άμεσα ανάγκη από μια ικανή, αποφασισμένη, μεταρρυθμιστική κυβέρνηση. Που δεν θα διστάσει να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Που δεν θα φοβηθεί να συγκρουστεί με συμφέροντα που λυμαίνονται, δυστυχώς, την πατρίδα μας εδώ και πολλά χρόνια.

Η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η μόνη λύση για το αύριο του τόπου. Με πυλώνες του αναπτυξιακού μας σχεδίου την προσέλκυση επενδύσεων για τη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας, τον εκσυγχρονισμό του κράτους, ώστε να γίνει αποτελεσματικότερη η εξυπηρέτηση των πολιτών, και βαθιές τομές στην Παιδεία, τη Δικαιοσύνη, την Υγεία, για να χτίσουμε μια Ελλάδα ικανή να πρωταγωνιστήσει σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Μία χώρα σύγχρονη, λειτουργική, ασφαλή, ευημερούσα. Μια Ελλάδα περήφανη, με πολίτες αξιοπρεπείς, ελεύθερους, δημιουργικούς. Και όχι μια Ελλάδα-επαίτης, που με το χέρι απλωμένο αναζητά δανεικά για να επιβιώσει. Δεν μας αξίζει, δεν μας ταιριάζει, δεν μας κάνει. Και σίγουρα δεν είναι αυτές οι πραγματικές δυνατότητες της χώρας μας.

Η παραγωγικότητα, η εφευρετικότητα, το επιχειρηματικό δαιμόνιο, η όρεξη και το κέφι για δουλειά, προκοπή, πρόοδο, κυλούν στο αίμα μας. Μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις που υψώνονται μπροστά μας, οι Έλληνες έχουν χρέος να σηκωθούμε ψηλότερα, να τις κοιτάξουμε κατάματα και να κερδίσουμε το αύριο. Το χρωστάμε στους προγόνους μας. Το χρωστάμε στους ίδιους τους εαυτούς μας. Κυρίως, όμως, το χρωστάμε στα παιδιά μας, αλλά και σε αυτούς που θα έρθουν. Εθνικό χρέος μας είναι να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μια καλύτερη Ελλάδα. Ενωμένοι, αποφασισμένοι, με πίστη στις αρχές και τις αξίες μας, είναι βέβαιο ότι θα φανούμε συνεπείς στο ραντεβού μας με την Ιστορία.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση