Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ : Υποστήριξε τη Smoke-Free πρωτοβουλία της ΔΕΘ, για ένα μέλλον #prostokalytero

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Παπαστράτος, υποστήριξε τη SmokeFree πρωτοβουλία της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στηρίζοντας αυτονόητα την πλήρη και χωρίς εξαιρέσεις εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ενώ διοργάνωσε και συμμετείχε σε μια σειρά από ομιλίες και συζητήσεις στους χώρους της ΔΕΘ με προσκεκλημένους από τον δημόσιο και   ιδιωτικό τομέα.

Μάλιστα, στο θεσμό Digital Greece, ο πρόεδρος και CEO της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ξεδίπλωσε την ιστορία του μετασχηματισμού και αλλαγής της εταιρείας προς το καλύτερο, σε μια συζήτηση με τίτλο «Παπαστράτος: Μια start-up 88 ετών».

Συζητήθηκαν ευρύτερα θέματα βιωσιμότητας των πόλεων

Παράλληλα, με οικοδεσπότη την Παπαστράτος και θέμα «Πόλεις #prostokalytero» συζητήθηκαν ευρύτερα θέματα βιωσιμότητας των πόλεων αλλά και αναβάθμισης της εμπειρίας των πολιτών από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, τον δήμαρχο Αστυπάλαιας Νίκο Κομηνέα και τον CEO της εταιρείας Real Estate – Dimand Δημήτρη Ανδριόπουλο, ενώ ο κ. Χαρπαντίδης ανέδειξε το ρόλο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην ενίσχυση αυτών των πρωτοβουλιών. Επιμένοντας – εμπνέοντας – δημιουργώντας ένα μέλλον προς το καλύτερο, για όλους, η Παπαστράτος, με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε, έστειλε ένα σαφές μήνυμα #prostokalytero. Ειδικότερα, στο τεχνολογικά πρωτοποριακό περίπτερο της εταιρείας οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και ταυτόχρονα να ενημερωθούν για την επιστήμη, τα προϊόντα, τις εργασιακές πρακτικές, και την φιλοσοφία των ανθρώπων της Παπαστράτος. Ταυτοχρόνως η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, με την υποστήριξη της εταιρίας, διοργάνωσε ανοιχτό σεμινάριο με στόχο την εκπαίδευση σε θέματα πρόληψης και αυτοπροστασίας απέναντι σε φυσικές καταστροφές.

Πλήρης και χωρίς εξαιρέσεις εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

Πιο αναλυτικά, με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσία της Παπαστράτος στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τη διοργάνωση – θεσμό για ολόκληρη τη χώρα. Για δεύτερη συνεχή χρονιά η εταιρεία στήριξε τη Smoke-Free πρωτοβουλία της ΔΕΘ, δίνοντας και φέτος ιδιαίτερη έμφαση στην  πλήρη και χωρίς εξαιρέσεις εφαρμογή και τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου, ένα ζήτημα πολιτισμού και σεβασμού προς την κοινωνία. Στο πλαίσιο της Έκθεσης η Παπαστράτος εγκαινίασε τη νέα εταιρική της καμπάνια #prostokalytero, συμπυκνώνοντας τη φιλοσοφία της εταιρείας και τη δέσμευσή της να ξεπερνάει κάθε εμπόδιο και περιορισμό, προκειμένου όλοι μας, ξεκινώντας από τον εαυτό να αλλάξουμε #prostokalytero, προς όφελος της κοινωνίας συνολικά. Στο τεχνολογικά πρωτοποριακό περίπτερο της εταιρείας οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και ταυτόχρονα να ενημερωθούν για την επιστήμη, τα προϊόντα, τις εργασιακές πρακτικές, και την φιλοσοφία των ανθρώπων της Παπαστράτος.

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργάνωσε δυο συζητήσεις

Επίσης, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, με την υποστήριξη της Παπαστράτος, διοργάνωσε ανοιχτό σεμινάριο με στόχο την εκπαίδευση σε θέματα πρόληψης και αυτοπροστασίας απέναντι σε φυσικές καταστροφές. Από την πλευρά του, το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργάνωσε δυο συζητήσεις με τη συμμετοχή της Παπαστράτος, Στην πρώτη, με θέμα Cyber Security & Defense, συμμετείχε ο Director Illicit Trade Prevention Matteo Mattei, για την Ευρώπη στην Philip Morris International, ενώ στη δεύτερη, με θέμα The New Retail Environment, συμμετείχε ο γενικός διευθυντής Πωλήσεων και Διανομών της Παπαστράτος Νίκος Φλίγκος,

Κατέχει ηγετική θέση στην παραγωγή και εμπορία τσιγάρων

Να σημειωθεί πως η Παπαστράτος, θυγατρική εταιρεία της Philip Morris international (PMI) κατέχει ηγετική θέση στην παραγωγή και εμπορία τσιγάρων και smoke-free προϊόντων καπνού στην Ελλάδα για εννέα δεκαετίες. Το 2017 γύρισε σελίδα στην ιστορία της και πήρε πρωταγωνιστική θέση στον ριζικό μετασχηματισμό του κλάδου των καπνικών προϊόντων και την υλοποίηση του μεγάλου οράματος της PMI για έναν κόσμο απαλλαγμένο από το τσιγάρο προς όφελος των ενήλικων καπνιστών που έχουν επιλέξει να συνεχίσουν να καπνίζουν και της κοινωνίας γενικότερα. Με μια σημαντική επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ, η Παπαστράτος μετέτρεψε το εργοστάσιό της στον Ασπρόπυργο σε μονάδα αποκλειστικής παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το νέο, καινοτόμο προϊόν, το IQOS, το πρώτο heat-not-burn (μη καιόμενου καπνού) προϊόν της PMI, δυνητικά μειωμένου κινδύνου σε σχέση με το τσιγάρο.

Υλοποιεί με συνέπεια υλοποιεί  ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ΕΚΕ

Μέχρι τον Ιανουάριο 2019, περίπου 6,6 εκατ. ενήλικοι καπνιστές σε 44 χώρες και περισσότεροι από 150.000 στην Ελλάδα έχουν επιλέξει τη νέα τεχνολογία. Υπενθυμίζεται ότι η Παπαστράτος με συνέπεια υλοποιεί τα τελευταία χρόνια ένα εκτεταμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για την ανακούφιση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Έχει βραβευτεί επανειλημμένα ως Best Work Place και Top Employer για το δυναμικό εργασιακό της περιβάλλον, ενώ αποτελεί και την πρώτη ελληνική εταιρεία με την πιστοποίηση Equal Salary. Έχει αναδειχθεί ως η «No 1 Αξιοθαύμαστη Εταιρεία στην Ελλάδα» και ως η «Νο 1 Αξιοθαύμαστη Βιομηχανία» από το περιοδικό Fortune.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα