Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

83η ΔΕΘ-HELEXPO: Ιστορικής σημασίας η φετινή διοργάνωση

Την πεποίθηση , ότι η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία και η Βόρεια Ελλάδα, μπορούν να παίξουν ξεχωριστό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως η ΔΕΘ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας.

«Ιστορικής σημασίας η φετινή διοργάνωση», είπε το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου , ο κ. Τσίπρας , κατά τη συνάντησή του με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, με την αφορμή της έναρξης της 83ης ΔΕΘ, ενώ τάχθηκε υπέρ της ανάπλασης του Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, το σχέδιο της οποίας του παρουσίασε η διοίκηση της Έκθεσης , σημειώνοντας πως το έργο αυτό θα δώσει νέα προοπτική τόσο στη ΔΕΘ όσο και στην πόλη. Μάλιστα, τόνισε πως ο εν λόγω στόχος θα είναι κεντρικός για το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Η φετινή Έκθεση,  η  καλύτερη της 20ετίας

Παίρνοντας τον λόγο , ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HelexpoΤάσος Τζήκας, χαρακτήρισε την 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης,   την καλύτερη της 20ετίας, παρουσιάζοντας την ανοδική πορεία των μεγεθών των τελευταίων ετών, ενώ επισήμανε την ανάγκη ανάπλασης του Εκθεσιακού Κέντρου, ώστε η ΔΕΘ να αναβαθμισθεί ακόμα περισσότερο. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στη συμμετοχή των ΗΠΑ στην φετινή διοργάνωση ως Τιμώμενης Χώρας, αλλά και στην παρουσία των 130 ελληνικών startups στο θεματικό πάρκο «Ψηφιακή Ελλάδα».

Η σημαντική αναβάθμιση της φετινής Έκθεσης

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης, αναφέρθηκε στα μεγέθη της 83ης ΔΕΘ, ήτοι στους περισσότερους από 1.500 εκθέτες, στην πλήρη εκθεσιακή κάλυψη, αλλά και στις σημαντικές διεθνείς συμμετοχές, ενώ παρουσίασε και την smoke free πρωτοβουλία της διοργάνωσης Σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο υπογράμμισε τη σημαντική αναβάθμιση της φετινής Έκθεσης και τόνισε την αναγκαιότητα ανάπλασης του εκθεσιακού κέντρου.

 

Η ξενάγηση στα περίπτερα

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός περιηγήθηκε σε περίπτερα της Έκθεσης, μεταξύ των σταθμών του ήταν το περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αυτά των ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, υπουργείου Εργασίας, υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, ΑΠΘ, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ΕΛΤΑ, υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, ΚΑΘ ΑΕ, ΔΕΗ κα. Αμέσως μετά εγκαινίασε το αμερικανικό περίπτερο από κοινού με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Wilbur Ross και ξεναγήθηκε σε μερικές από τις αμερικανικές εταιρείες-κολοσσούς.

Ευκαιρία για τις αμερικανικές επιχειρήσεις

Ο κ. Ross τόνισε κατά τα εγκαίνια του αμερικανικού περιπτέρου πως η 83η ΔΕΘ αποτελεί ευκαιρία για τις αμερικανικές επιχειρήσεις και προσφέρει δυνατότητες για συμφωνίες αμοιβαίου οφέλους. Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε πως η φετινή Έκθεση, με την παρουσία των ΗΠΑ ως Τιμώμενης Χώρας, σηματοδοτεί τις μεγάλες δυνατότητες της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας να αποτελέσουν την «καρδιά» της βαλκανικής συνανάπτυξης και να παίξουν σημαντικό ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση. Τέλος ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το περίπτερο 12, όπου φιλοξενείται το θεματικό πάρκο «Ψηφιακή Ελλάδα» με 130 ελληνικές startups, και συνομίλησε με νέους επιχειρηματίες.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα