Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ABBVIE : Να αποκτήσει χαρακτηριστικά εθνικής πολιτικής, η προσέλκυση επενδύσεων Έρευνας και Ανάπτυξης

Για το «παράθυρο ευκαιρίας» που ανοίγει στη χώρα μας, που θα πρέπει να φροντίσουμε να αποδώσει καρπούς στην οικονομία και την απασχόληση τα επόμενα χρόνια, αναφέρθηκε   ο γενικός διευθυντής της AbbVie Πασχάλης Αποστολίδης, με αφορμή την πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για συμψηφισμό των επενδύσεων Έρευνας και Ανάπτυξης με τις πολύ υψηλές υποχρεωτικές επιστροφές που καταβάλουν οι φαρμακευτικές εταιρείες στην Ελλάδα

«Οι προσπάθειες που δεν παρακολουθούνται σε τακτική βάση συνήθως παραμένουν κενό γράμμα», είπε την Τρίτη 1 Οκτωβρίου, ο κ. Αποστολίδης, από το βήμα του 3ου Συνεδρίου Υγείας της Ναυτεμπορικής,  μιλώντας για την ανάγκη συστηματικής παρακολούθησης της πορείας των επενδύσεων στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των συναρμόδιων υπουργείων, των φαρμακευτικών επιχειρήσεων και των CROs.

Η χώρα μας να βελτιώνει διαρκώς την ανταγωνιστικότητά της

Συνεχίζοντας, ο γενικός διευθυντής της AbbVie, σημείωσε ότι «Μια ειδική “Ομάδα Εργασίας” για την κλινική έρευνα μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα σε δύο κατευθύνσεις. Αφενός, να παρακολουθεί την πορεία διεξαγωγής των κλινικών μελετών στη χώρα μας και να λύνει άμεσα τα προβλήματα που προκύπτουν. Αφετέρου, να εντοπίζει καλές πρακτικές από το εξωτερικό και να προτείνει την ενσωμάτωσή τους στην εθνική νομοθεσία ώστε η χώρα μας να βελτιώνει διαρκώς την ανταγωνιστικότητά της σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν έχει συσταθεί, η αρμόδια Επιτροπή Εγκρίσεων του ΕΟΦ

Σήμερα που μιλάμε, πολλές κλινικές μελέτες δεν μπορούν να ξεκινήσουν γιατί η αρμόδια Επιτροπή Εγκρίσεων του ΕΟΦ για τις μη παρεμβατικές μελέτες δεν έχει συσταθεί. Μια ειδική “Ομάδα Εργασίας” θα είχε λύσει το θέμα αυτό εντός 24 ωρών αντί να περιμένουμε από τον Ιούνιο». Ολοκληρώνοντας, ο κ. Αποστολίδης υποστήριξε ότι η εν λόγω “Ομάδα Εργασίας” μπορεί να καταθέτει προς συζήτηση στη Βουλή κι έναν ετήσιο απολογισμό των δράσεών της ώστε να ενημερώνονται σε βάθος τα πολιτικά κόμματα για την πορεία της κλινικής έρευνας στην Ελλάδα και να αποκτήσει έτσι η προσπάθεια αυτή τα χαρακτηριστικά εθνικής πολιτικής ικανής να αντέξει στο χρόνο και τον διεθνή ανταγωνισμό.

Μία παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία προσανατολισμένη στην έρευνα

Να σημειωθεί πως η AbbVie είναι μία παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία προσανατολισμένη στην έρευνα. Δέσμευσή της αποτελεί η ανάπτυξη καινοτόμων, προηγμένων θεραπειών για μερικές από τις πιο σύνθετες και σοβαρές ασθένειες παγκοσμίως. Αποστολή της εταιρείας είναι να αξιοποιήσει την εμπειρία της, τους αφοσιωμένους ανθρώπους της και τη μοναδική προσέγγισή της στην καινοτομία, ώστε να βελτιώσει σημαντικά τις θεραπείες σε τέσσερις θεραπευτικές κατηγορίες: ανοσολογία, ογκολογία, ιολογία και νευρολογία. Σε περισσότερες από 70 χώρες, οι άνθρωποι της AbbVie εργάζονται καθημερινά για να εξελίξουν τις θεραπευτικές επιλογές για τους ασθενείς παγκοσμίως.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα