Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ALFA : Τριπλασιασμός εξαγωγών με νέες επενδύσεις

Για τις νέες επενδύσεις, και τον τριπλασιασμό των εξαγωγών της σε βάθος τριετίας, αναφέρθηκε η marketing manager της Alfa Κατερίνα Κουκουτάρη , επισημαίνοντας την είσοδο   της εταιρίας σε νέες προϊoντικές κατηγορίες εκτός κατάψυξης .«Στόχος μας ,   είναι η διατήρηση των ρυθμών ανάπτυξης τουλάχιστον σε βάθος τριετίας , με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη μέσω των στοχευόμενων αγορών ,   επεκτείνοντας τις δραστηριότητές μας στα νέα προϊόντα που σχεδιάζουμε , προωθώντας τα στις αγορές που επιχειρούμε», είπε την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, παρουσιάζοντας τα σχέδια της εταιρίας η κ. Κουκουτάρη , εγγονή του ιδρυτή Αθανάσιου Κουκουτάρη , σημειώνοντας πως τη διετία 2017-2018 υλοποιεί επενδύσεις 6,5 εκατ. ευρώ, καθώς μέσα στο επόμενο διάστημα πρόκειται να δοκιμάσει την τύχη της και εκτός κατάψυξης.

Πρόκειται για μία νέα προϊοντική κατηγορία στο ξηρό φορτίο , στα σκευάσματα που δε θέλουν ψύξη ή κατάψυξη ,   εκμεταλλευόμενη το όνομα που έχει κτίσει μέσω των προϊόντων κατεψυγμένης ζύμης, τις σχέσεις της με τους καταναλωτές , τις επαφές με τους λιανέμπορους και τον τομέα   της χονδρικής μέσα από τον οποίο πραγματοποιεί το μισό της τζίρο. Συνεχίζοντας η διευθύντρια μάρκετινγκ , μίλησε για την αγορά στην οποία κινείται , τις κατεψυγμένες ζύμες και πίτες , κατηγορία στην οποία, ελέγχει μερίδιο 22,2% σε όγκο , σύμφωνα με τα στοιχεία Οκτωβρίου IRI, σε μια αγορά συνολικής αξίας 75 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά το εξωτερικό, εδώ και δυο χρόνια η εταιρία  προσφέρει Ελληνικές σπανακόπιτες και τυρόπιτες στην καρδιά της Ουάσιγκτον, με την επωνυμία «Alfa Pie home», φιλοδοξώντας να ζήσει το «αμερικάνικο όνειρο». Η ελληνική βιομηχανία προϊόντων κατεψυγμένης ζύμης από την Κοζάνη, άνοιξε απέναντι από τον Λευκό Οίκο ένα boutique κατάστημα λιανικής, που με λίγη δόση υπερβολής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα εξεζητημένο «τυροπιτάδικο», επιδιώκοντας να μυήσει τους Αμερικανούς στα μυστικά της ελληνικής κουζίνας και ειδικότερα στην παράδοση της πίτας, με τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, να έχει περάσει τις πόρτες του.

Μάλιστα, η κ. Κουκουτάρη, ανέφερε πως: «Η πορεία του καταστήματος είναι θετική και ήδη εξετάζεται η δυνατότητα δημιουργίας εντός του 2018 ενός ακόμα», δημιουργώντας και άλλων σημείων σε ΗΠΑ και Ευρώπη, με την μέθοδο του franchise, σημειώνοντας πως η στροφή των Αμερικανών στη μεσογειακή διατροφή μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στην επιτυχία του εγχειρήματος , διαφωνώντας με την άποψη πως οι καταναλωτές στην άλλη άκρη του Ατλαντικού δεν γνωρίζουν τι εστί πίτα, επισημαίνοντας ότι «η σπανακόπιτα έχει μπει ήδη στο αμερικάνικο λεξιλόγιο».

Παράλληλα, η Αlfa έχει προχωρήσει και στη σύσταση τριών εταιρειών logistics σε Αμερική, Σερβία και Ρουμανία για να υποστηρίξει την παρουσία της εκεί. Αναφορικά με τις διεθνείς αγορές., στις οποίες η εταιρία δραστηριοποιείται από το 1996 η Αlfa εξάγει σε 35 χώρες, με έμφαση τη Γερμανία και τον Καναδά , ευελπιστώντας να φθάσουν τα 24 εκατ. ευρώ από 8 εκατ. ευρώ που είναι φέτος, ενώ όσον αφορά τα οικονομικά της μεγέθη, παρουσιάζει σταθερά ανάπτυξη άνω του 7% τα τελευταία χρόνια της κρίσης, με το 2016 να καταγράφει ανάπτυξη στο 9%.

Ταυτοχρόνως , το 2016, ο κύκλος εργασιών έκλεισε στα 29 εκατ. ευρώ έναντι 26,7 εκατ. ευρώ το 2015 και τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 2,25 εκατ. ευρώ έναντι 2,1 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA, να φθάνει στα 4,5 εκατ. ευρώ, και τα κέρδη προ φόρων , να διαμορφώνονται στα 3,51 εκατ.. ευρώ. Να σημειωθεί πως η εταιρία που κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά τροφίμων, ιδρύθηκε από τον Αθανάσιο Κουκουτάρη , είναι 100% ελληνική επιχείρηση, μετρώντας πάνω από 50 χρόνια ζωής. Διατηρεί τις παραγωγικές της εγκαταστάσεις στην Κοζάνη , έκτασης 14.000 τ.μ., απασχολώντας 312 άτομα μόνιμο προσωπικό, έχοντας ως βασικούς πυλώνες την καινοτομία και την εξωστρέφεια , ακολουθώντας τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας, για τη δημιουργία προϊόντων ζύμης με ξεχωριστό Μεσογειακό χαρακτήρα και γεύση

Η βιογραφία του Κ. Μήτση