Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ANDROMEDA GROUP : Έχει εξειδίκευση ,γνώση και σχέδιο

Διεκδικεί με αξιώσεις τις Νηρέα και Σελόντα ο Όμιλος Ανδρομέδα, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του επενδυτικού κεφαλαίου Amerra Capital Management,  με τον διευθύνοντα   σύμβουλο Δημήτρη Βαλαχή, να εκφράζει την αισιοδοξία του για την   πρόταση που καταθέτει , επισημαίνοντας πως θα είναι και η επικρατέστερη.

«Έχουμε την εξειδίκευση, τη γνώση και το σχέδιο για να πρωταγωνιστήσουμε στον διαγωνισμό για την εξαγορά του Νηρέα και της Σελόντα, καθώς διαθέτουμε όλα εκείνα τα εχέγγυα ώστε να προχωρήσουμε στη συγκέντρωση του κλάδου , το λεγόμενο consolidation, για να μπει η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σε δυναμική τροχιά ανάπτυξης και κερδοφορίας», είπε τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου , παρουσία του CFO Γιώργου Φραγκούλη ,   στη συνέντευξη τύπου ο κ. Βαλαχή, σημειώνοντας ότι: «Ο στόχος για την επόμενη ημέρα με την επιτυχή κατάληξη του διαγωνισμού είναι αυτή η νέα πολυεθνική εταιρία που θα δημιουργήσουμε, να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε παγκόσμιο επίπεδο», διευκρινίζοντας πως σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει τις προοπτικές του κλάδου.

Ο πρόεδρος του Ομίλου που αναπτύσσεται ταχύτατα στη Μεσογειακή Ιχθυοκαλλιέργεια , κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ανέφερε πως για να επιτευχθεί αυτό θα αξιοποιήσει κάθε αξιόλογο στέλεχος που υπάρχει στον Νηρέα και τη Σελόντα, που με τη συμβολή της Ανδρομέδα θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στη νέα εποχή, λέγοντας: «Θα συνενώσουμε δυνάμεις, θα μοιραστούμε γνώσεις και πληροφορίες, έτσι ώστε η νέα ομάδα να μπορεί να ηγηθεί μιας πολύ μεγάλης ελληνικής πολυεθνικής εταιρίας. Θα αλλάξουμε τον τρόπο επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αυτές οι εταιρίες, έτσι ώστε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε μια εταιρία πρότυπο, μια εταιρία μοντέλο Γι’ αυτό συμμετέχουμε στον διαγωνισμό, γι’ αυτό είμαστε αισιόδοξοι για την πρότασή μας, γι’ αυτό πιστεύουμε ότι τελικά θα είμαστε εμείς οι νικητές»

Να σημειωθεί πως ο Όμιλος Ανδρομέδα , δραστηριοποιείται σε όλη την Ευρώπη με έξι  στρατηγικής τοποθέτησης παραγωγικά κέντρα σε Ελλάδα και Ισπανία απασχολώντας συνολικά 640 άτομα, , εκ των οποίων 270 στην Ισπανία και 370 στην Ελλάδα. Ο Όμιλος έχει καθετοποιημένη παραγωγή: γόνου, εκτροφής, συσκευασίας, μεταποίησης και διανομής ψαριών. Τα βασικά είδη του Ομίλου Ανδρομέδα είναι η τσιπούρα, το λαβράκι, ο κρανιός, το μυτάκι και το φαγκρί.. Διαθέτει παγκόσμια εξαγωγική δύναμη σε 6 ηπείρους και έχει άμεση πρόσβαση σε περισσότερους από 120 εκατ. καταναλωτές.

Βασικός μέτοχος είναι η «Amerra Capital Management», ένα fund με εξειδίκευση στον κλάδο της αγροτικής οικονομίας, με υψηλή τεχνογνωσία, με εμπειρία από πολλές αγορές σε όλο τον κόσμο, που διασφαλίζει πρόσβαση σε δίκτυο επαφών και τεχνογνωσία στον τομέα του σολωμού. Παράλληλα, το 2017 ξεκίνησε νέο τριετές επενδυτικό σχέδιο ύψους €40 εκ. που περιλαμβάνει τη βελτίωση και ανάπτυξη των μονάδων εκτροφής, την επέκταση και αναβάθμιση των μονάδων συσκευασίας και τυποποίησης και φυσικά την ανάπτυξη νέων προϊόντων.  Όσον αφορά τα οικονομικά μεγέθη , για το 2017 η διοίκηση αναμένει έσοδα 110 εκατ.ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση300% από το 2008, με το 85% των πωλήσεων να προέρχονται από εξαγωγές, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) θα ανέλθουν το 2017 στα 16 εκατ.ευρώ , επιτυγχάνοντας αύξηση 425% από το 2008.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση