Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

BMW GROUP : Δυναμική στην Φρανκφούρτη

Συναρπαστικά πρωτότυπα και πρωτοποριακές τεχνολογίες παρουσιάζει η BMW στο stand της στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης  (IAA) 12 – 22 Σεπτεμβρίου, που επικεντρώνεται στην οδηγική απόλαυση του μέλλοντος, με τα νέα μοντέλα σε όλες τις κατηγορίες στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προϊοντικής της επέλασης.

Μάλιστα, αποτέλεσμα της μεγαλύτερης προϊοντικής επέλασης στην ιστορία της εταιρίας ήταν ότι το BMW Group πούλησε το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2019 σε όλο τον κόσμο περισσότερα αυτοκίνητα από ποτέ, για πρώτο εξάμηνο οικονομικού έτους. Συγκεκριμένα, το Group εξακολουθεί να είναι ο πιο επιτυχημένος προμηθευτής πολυτελών αυτοκινήτων και μπορεί να προσφέρει σε πελάτες σε περισσότερες από 160 χώρες τη σωστή γκάμα μοντέλων, που πληρούν κάθε είδους νομικούς όρους, τεχνικές απαιτήσεις και ατομικές προτιμήσεις. Εκτός από μία ευέλικτη στρατηγική μάρκετινγκ και ένα ποικίλο προϊοντικό portfolio, κάτι τέτοιο απαιτεί και μεγάλο εύρος τεχνολογιών κίνησης με πολύ αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και diesel, πλήρως ηλεκτρικά συστήματα κίνησης και plug-in υβριδικά συστήματα.

Ο όμιλος χρησιμοποιεί  ευέλικτες αρχιτεκτονικές οχημάτων

Πλέον, το BMW Group έχει αποκτήσει σαφές πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού, χρησιμοποιώντας ευέλικτες αρχιτεκτονικές οχημάτων που θα επιτρέπουν σε οποιοδήποτε μοντέλο να κατασκευάζεται γρήγορα με διαφορετικές τεχνολογίες κίνησης, ανάλογα με τη ζήτηση. Αυτή η υψηλού επιπέδου πελατοκεντρική ευελιξία αποτυπώνεται εντυπωσιακά στο παγκοσμίως επιτυχημένο BMW X3 Sports Activity Vehicle, το οποίο θα διατίθεται με συμβατικούς κινητήρες, ένα plug-in υβριδικό σύστημα ή αμιγή ηλεκτροκίνηση από του χρόνου. Η εξαιρετική ικανότητα του Group σε ό,τι αφορά την ενσωμάτωση εξαιρετικά περίπλοκων αλλά πλήρως εναρμονισμένων ολοκληρωμένων συστημάτων υπογραμμίζει τη ισχυρή θέση της εταιρίας, καθώς ανταγωνίζεται αναγνωρισμένους αλλά και νέους παίκτες στο χώρο της αγοράς αυτοκινήτου.

Ηγετική δύναμη στην παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων

 Σήμερα, η εταιρία κατατάσσεται ηγέτης της Γερμανικής αγοράς στις ταξινομήσεις καινούργιων ηλεκτροκίνητων οχημάτων, με πλήρως ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης και η πιο επιτυχημένη, καθιερωμένη πολυτελής μάρκα σε Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο (Πηγή: IHSMarkit Report 8/2019). Μάλιστα, το λανσάρισμα της τελευταίας τεχνολογίας κυψελών μπαταριών στις plug-in υβριδικές εκδόσεις των BMW Σειράς 2, Σειράς 3, Σειράς 5,   Σειράς 7,  X5 και MINI Countryman και στα μοντέλα BMW i αυξάνει την ηλεκτρική αυτονομία και διευκολύνει τη φόρτιση. Έτσι, η ηλεκτρική οδήγηση γίνεται μία ρεαλιστική εναλλακτική λύση για όλο και περισσότερες κατηγορίες πελατών. Αυξάνοντας την αναλογία ηλεκτροκίνησης και εφαρμόζοντας νέες ψηφιακές υπηρεσίες όπως η λειτουργία BMW eDrive Zones για αυτόματη ανίχνευση πράσινων ζωνών, τα νέα plug-in υβριδικά μοντέλα που θα εκτίθενται στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης 2019 θα μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση των εκπομπών CO2 στις αστικές περιοχές.

Οι δυναμικές πρεμιέρες στο Σαλόνι Αυτοκινήτου

Το BMW Group θα λανσάρει ακόμα περισσότερα ηλεκτροκίνητα μοντέλα το 2020, μεταξύ των οποίων οι plug-in υβριδικές εκδόσεις των BMW X3, X1 και Σειρά 3 Touring και το νέο, πλήρως ηλεκτρικό MINI Cooper SE, το οποίο ετοιμάζεται για την εκθεσιακή πρεμιέρα του στη Φρανκφούρτη. Αυτό, εμπεριέχει για μία ακόμα φορά την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας στον τομέα των συστημάτων ηλεκτροκίνησης, η οποία έχει αποκτηθεί κατά την εξέλιξη των μοντέλων BMW i για μεταφορά της τεχνολογίας στις μάρκες BMW και MINI. Μέχρι το 2023, ο συνολικός αριθμός μοντέλων με ηλεκτροκίνηση που θα προσφέρουν οι μάρκες του Group αναμένεται να αυξηθεί σε 25. Παράλληλα, η παγκοσμίως δημοφιλής οικογένεια μοντέλων BMW X ενισχύεται με τον ερχομό του τελευταίου Sports Activity Coupe: η νέα BMW X6 κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο της Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, σηματοδοτώντας την άφιξη της τρίτης γενιάς του μοντέλου BMW το οποίο δημιούργησε ένα νέο είδος οχήματος. Όσοι επισκεφθούν το Hall 11 στην κεντρική είσοδο των εκθεσιακών εγκαταστάσεων της Φρανκφούρτης, θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να γνωρίσουν την εξέλιξη της οδηγικής απόλαυσης της μάρκας, τώρα και στο μέλλον, με μία ευρεία γκάμα πρωτοτύπων που έλκουν την καταγωγή τους από διαφορετικές κατηγορίες. Η τρίτη γενιά της compact BMW Σειράς 1 γιορτάζει την εκθεσιακή πρεμιέρα της, όπως και το τετράθυρο, πολυτελές σπορ μοντέλο,  Σειρά 8 Gran Coupe, η σπορτίφ και ευέλικτη νέα  Σειρά 3 Touring και η νέα έκδοση της X1. Η νέα Θωρακισμένη X5 Protection VR6 που κάνει την πρώτη της εμφάνιση στη Φρανκφούρτη συνδυάζει δύναμη και ικανότητες παντός εδάφους με υψηλά επίπεδα προσωπικής προστασίας.

Η παρουσίαση του μοντέλου BMW Vision M NEXT, από την άλλη, δίνει μία πρώτη γεύση από το μέλλον της αυτοκίνησης στην πιο σπορ εκδοχή της. Το προηγμένο plug-in υβριδικό αυτοκίνητο προσφέρει ένα συναρπαστικό μίγμα γοητευτικής σχεδίασης και πρωτοποριακής τεχνολογίας κίνησης

 

Ανυπέρβλητη αίσθηση, επιβλητική εμφάνιση για τη νέα BMW X 6

 

Το 2007, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, η BMW αποκάλυψε για πρώτη φορά στο κοινό την  Concept X6 μέσα από την οποία γεννήθηκε ένα νέο είδος οχήματος – το Sports Activity Coupe. Τώρα, δώδεκα χρόνια μετά, η τρίτη γενιά της έκδοσης παραγωγής κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στην ίδια διοργάνωση. Η νέα X6   που θα λανσαριστεί το Νοέμβριο του 2019, συνδυάζει με ακαταμάχητο τρόπο την ευελιξία και προσαρμοστικότητα μιας BMW X με την ελκυστική εμφάνιση ενός coupe της μάρκας. Καθαρές γραμμές, έντονα ανάγλυφες επιφάνειες και αναλογίες που έχουν γίνει ακόμα πιο δυναμικές για να προσδώσουν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου μία αθλητική, επιβλητική και γεμάτη κύρος εμφάνιση. Το προαιρετικό Laserlight προσθέτει μία ελκυστική πινελιά στη σχεδίαση του εμπρός τμήματος, όπως και η φωτιζόμενη μάσκα BMW που υπάρχει επίσης στη λίστα προαιρετικού εξοπλισμού.

Το εσωτερικό της νέας X6 δημιουργεί ένα αποκλειστικό περιβάλλον που ταυτόχρονα εκπέμπει μία σπορ αύρα. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει το Live Cockpit Professional με πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και Control Display, το καθένα από τα οποία διαθέτουν οθόνη 12,3”. Βασικό στοιχείο της λειτουργικής φιλοσοφίας είναι το BMW Intelligent Personal Assistant, το οποίο ελέγχεται με απλές φωνητικές εντολές. Από πλευράς προαιρετικού εξοπλισμού, αξιοσημείωτα στοιχεία είναι οι θερμοηλεκτρικές ποτηροθήκες, η χρήση κρυστάλλου σε επίλεκτα χειριστήρια, η Πανοραμική κρυστάλλινη οροφή Sky Lounge, το πακέτο Ambient Air για αρωματισμό του εσωτερικού και Bowers & Wilkins Diamond+ 3D Surround Sound System. Η νέα   X6 θα λανσαριστεί με δυνατότητα επιλογής από τέσσερις κινητήρες. Επικεφαλής της γκάμας θα είναι δύο μοντέλα M με εξαιρετικά ισχυρές μονάδες V8 βενζίνης και straight-six diesel.

 

Προηγμένη  compact οδηγική απόλαυση με τη νέα BMW Σειρά 1  

Ωστόσο, την επιτυχία της μάρκας στην πολυτελή compact κατηγορία, προτίθεται να συνεχίσει η νέα BMW Σειρά 1, με ανανεωμένη σχεδίαση και τεχνολογία κίνησης που έχει αναθεωρηθεί εκτενώς. Η νέα έκδοση χρησιμοποιεί την προηγμένη πλατφόρμα εμπρόσθιας κίνησης (FWD) της   μάρκας για πρώτη φορά. Αυτό αυξάνει σημαντικά τον προσφερόμενο εσωτερικό χώρο και παράλληλα διασφαλίζει ότι η τρίτη γενιά της Σειράς 1 εξακολουθεί να γοητεύει τους οδηγούς με την απαράμιλλη ευελιξία και τις δυναμικές της ικανότητες. Επιπλέον, το ευφυές σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive intelligent θα διατίθεται με το λανσάρισμα του μοντέλου, το Σεπτέμβριο του 2019 – στην κορυφαία έκδοση BMW M135i xDrive (306 hp)  και τη BMW 120d xDrive με απόδοση ισχύος 190 hp.

Αυτό το νέο είδος οδηγικής απόλαυσης για το οποίο φημίζεται η BMW οφείλεται πρωτίστως στην τεχνολογία αιχμής που υιοθετούν τα συστήματα πλαισίου και ελέγχου. Αξιοσημείωτη είναι η τεχνολογία ελέγχου ολίσθησης ARB (near-actuator wheel slip limitation), που επιτρέπει στο σύστημα DSC (Dynamic Stability Control) να παρεμβαίνει πολύ πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ευαισθησία. Η BMW M135i xDrive επιπρόσθετα, εφοδιάζεται με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον εμπρός άξονα, ενώ Προσαρμοζόμενη Ανάρτηση (Adaptive) διατίθεται προαιρετικά για όλες τις εκδόσεις του μοντέλου. Υπάρχουν και άλλα νέα χαρακτηριστικά, όπως η προηγμένη φιλοσοφία απεικόνισης και λειτουργίας, το σύστημα BMW Head-Up Display που προσφέρεται για πρώτη φορά σε αυτό το μοντέλο, και η εκτεταμένη γκάμα συστημάτων υποβοήθησης και ψηφιακών υπηρεσιών των BMW Connected και BMW ConnectedDrive, συμπεριλαμβανομένου του έξυπνου προσωπικού βοηθού, BMW Intelligent Personal Assistant.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα