Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

BMW VISION iNEXT : Οδηγικη απόλαυση

Τη νέα εποχή στην οδηγική απόλαυση, συμβολίζει   το τελευταίο Vision Vehicle του BMW Group ,  στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, θέτοντας τις βάσεις για το μέλλον του Ομίλου, με τεχνολογίες, σχεδιαστικά στοιχεία και καινοτομίες που θα ενσταλαχτούν στην εταιρία και τις μάρκες της.Πιο αναλυτικά, στο BMW Vision iNEXT  είναι η πρώτη φορά που όλοι οι στρατηγικοί τομείς καινοτομίας του  Group – Αυτόνομη Οδήγηση, Συνδεσιμότητα, Εξηλεκτρισμός και Υπηρεσίες (ACES – Autonomous driving, Connectivity, Electrification and Services) – ενσωματώνονται σε ένα αυτοκίνητο και εκφράζονται μέσω της σχεδίασης (D+ACES) διαμορφώνοντας το μελλοντικό πρόσωπο της οδηγικής απόλαυσης.

 Δυνατή ανθρωποκεντρική σχεδίαση

Εγγενές στοιχείο της ζωής, των εμπειριών μας και της αισθητηριακής μας οντότητας, αποτελεί η μετακίνηση , αφού με λίγα λόγια είναι βασική, ανθρώπινη ανάγκη. Συνεπώς, σκεπτόμενοι το μέλλον της μετακίνησης, στο επίκεντρο βρίσκονται περισσότερο από ποτέ οι άνθρωποι, τα συναισθήματα, και οι ανάγκες / προτιμήσεις για μετακίνηση. Οι δυνατότητες που προσφέρουν η αυτόνομη οδήγηση, ο εξηλεκτρισμός και η προηγμένη συνδεσιμότητα θα οδηγήσουν σε νέες εμπειρίες και νέους τρόπους προγραμματισμού ταξιδιών με αυτοκίνητο. Ταυτόχρονα, υπόσχονται να αλλάξουν τις επιθυμίες μας και τις καθημερινές μας συνήθειες.

Το εσωτερικό θα αποκτά μεγαλύτερη σημασία

Οι οδηγοί θα έχουν μέγιστη ελευθερία να αποφασίζουν πώς επιθυμούν να αξιοποιούν το χρόνο τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Η σχεδίαση εσωτερικού θα αποκτά διαρκώς μεγαλύτερη σημασία, με τον παράγοντα ‘ευεξίας’ να παίζει πρωταρχικό ρόλο. Γι’ αυτό, το BMW Vision iNEXT δημιουργήθηκε σαν ένας νέος “αγαπημένος χώρος” σε τροχούς, που παρέχει αληθινή ποιότητα ζωής και όπου μπορούμε να λειτουργούμε ελεύθερα και να χαλαρώνουμε.Έτσι, η σχεδίαση απευθύνεται άμεσα στο συναίσθημα και μεταφέρει μία αίσθηση θετικότητας, κατά την είσοδο στο όχημα.

Σύνθεση καθαρών, απέριττων γραμμών

Η γεωμετρία της καμπίνας του iNEXT αποτελεί μία σύνθεση καθαρών, απέριττων γραμμών, με έμφαση στα υλικά και τα χρώματα. Ο συνδυασμός υφάσματος και ξύλου δημιουργεί μία σοφιστικέ αίσθηση που παραπέμπει σε ντιζάιν επίπλων, χαρίζοντας στο εσωτερικό τον ξεχωριστό χαρακτήρα μιας ‘μπουτίκ’. Η καμπίνα κατακλύζεται από ζεστά, φιλόξενα χρώματα, όπως οι nude αποχρώσεις Purus Rosé, Brown και Beige, ενώ η ιριδίζουσα μεταλλική Mystic Bronze αναδεικνύει τη συνολική εικόνα. Στο πίσω τμήμα κυριαρχεί η υφασμάτινη ταπετσαρία Enlighted Cloudburst σε πετρόλ απόχρωση, με περίπλοκη ύφανση ζακάρ (Jacquard), που διατρέχει ασύμμετρα την έδρα του καθίσματος και εκτείνεται στα πλαϊνά πάνελ και το ράφι.

 Τεχνολογίες που ‘δρουν’ στο παρασκήνιο.

Οι ευφυείς τεχνολογίες θα βοηθούν τον άνθρωπο ακόμα πιο διακριτικά στο μέλλον. Στο BMW Vision iNEXT, οι τεχνολογίες αυτές παραμένουν στο παρασκήνιο χωρίς να υποδηλώνουν την παρουσία τους – εξ ου και η ονομασία Shy Tech – και ενεργοποιούνται μόνον όταν είναι απαραίτητες, ή κατόπιν εντολής του οδηγού ή των επιβατών. Οθόνες ή διακόπτες περιττεύουν. Η διαχείριση των λειτουργιών γίνεται μέσω επιφανειών από ξύλο ή ύφασμα, όπως η υφασμάτινη ταπετσαρία Jacquard στο BMW Vision iNEXT. Επομένως, ο έλεγχος του αυτοκινήτου προσαρμόζεται πλήρως στις απαιτήσεις οδηγού και επιβατών.

 Ακρίβεια και σαφήνεια στο εξωτερικό

Το εξωτερικό του BMW Vision iNEXT ξεχειλίζει ομοίως από καινοτομίες. Η νέα σχεδιαστική γλώσσα δίνει δυναμικά το παρών με εντυπωσιακές γραμμές και καθαρές φόρμες, συμπεριλαμβανομένων των έντονα ανάγλυφων επιφανειών που καμπυλώνονται γύρω από τα ‘πλευρά’, θυμίζοντας ‘γράμμωση’ αθλητή. Η συναρπαστική απόχρωση Liquid Greyrose Copper σταδιακά αλλάζει από ένα ζεστό τόνο του χαλκού (warm copper) σε σκούρο τριανταφυλλί (dark rose) και αποπνέει έναν αχαλίνωτο δυναμισμό για ακόμα πιο εντυπωσιακό εξωτερικό.

Υιοθετεί μία πολύ μοντέρνα εκδοχή του

Το BMW Vision iNEXT υιοθετεί μία πολύ μοντέρνα εκδοχή του κλασικού εμπρός τμήματος με τα τέσσερα μάτια της BMW, όπου εντάσσονται πολύ λεπτοί προβολείς, ενώ κάμερες (αντί εξωτερικοί καθρέφτες) δείχνουν τι συμβαίνει πίσω. Το παρμπρίζ συγχωνεύεται στη μεγάλη πανοραμική οροφή, μέσα από την οποία φαίνεται καθαρά το καινοτόμο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Πίσω, η οριζόντια διάταξη γραμμών και επιφανειών δημιουργεί ένα φαρδύ και δυναμικό στήσιμο, ενώ τα λεπτά πίσω φώτα συνεχίζονται στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου. Ο

Βελτιώνει την αεροδυναμική του αυτοκινήτου

αέρας ρέει κατά μήκος της οροφής του BMW Vision iNEXT μέχρι το πίσω άκρο, που σε συνδυασμό με ένα φωτιζόμενο διαχύτη βελτιώνει την αεροδυναμική του αυτοκινήτου. Ο διαχύτης είναι ένα ελκυστικό στιλιστικό στοιχείο και άκρως λειτουργικό: εκτός από τη θετική του επίδραση στην αεροδυναμική του Vision Car, αυξάνει και την ηλεκτρική αυτονομία. Εμπνευσμένος από αγωνιστικά αυτοκίνητα, ο διαχύτης επισημαίνει την σπορ παρουσία BMW – χωρίς να φαίνεται ούτε μία απόληξη εξαγωγής.

Παγκόσμια πρεμιέρα στην Καλιφόρνια.

Το BMW Vision iNEXT γιόρτασε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες 2018. Το Vision Car του BMW Group προανήγγειλε το ξεκίνημα μιας νέας εποχής στην οδηγική απόλαυση και σηματοδοτεί το επόμενο βήμα για τη συνεχιζόμενη προϊοντική επέλαση της εταιρίας του Μονάχου. Το μοντέλο παραγωγής BMW iNEXT θα κατασκευάζεται στο Εργοστάσιο του Dingolfing από το 2021, ως η νέα τεχνολογική ναυαρχίδα που θα μεταφέρει τους στρατηγικούς τομείς καινοτομίας της εταιρίας (D+ACES) στο δρόμο.

 

Το BMW Group 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, ο Όμιλος  λειτουργεί 30 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες. Το οικονομικό έτος 2017, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.463.500 αυτοκίνητα και περισσότερες από 164.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2017 ήταν περίπου 10.65 δισ. ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 98.67 δισ. ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2017, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 129.932 ατόμων.

Η επιτυχία του  Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα