Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

CNL CAPITAL: Επενδύει σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Στη συνεισφορά των επενδυτών, των ορκωτών συμβούλων, αλλά και όλων των συνεργατών που εργάστηκαν σκληρά ώστε η CNL Capital ΕΚΕΣ να εισέλθει στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της εταιρίας  Παναγιώτης Λέκκας, εστιάζοντας   στην επιβράβευση των κόπων των τελευταίων τεσσάρων ετών.

«Ορόσημο για την περαιτέρω αναπτυξιακή πορεία της CNL Capital, αποτελεί η εισαγωγή των μετοχών της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών», είπε την Τρίτη 31 Ιουλίου , παρουσία του αντιπροέδρου και διευθύνοντα συμβούλου Νικόλαου Χλωρού, χτυπώντας το παραδοσιακό καμπανάκι για την έναρξη της συνεδρίασης του ΧΑ, ο κ. Λέκκας, σημειώνοντας «Κλείνουμε ένα κεφάλαιο και ανοίγουμε ένα καινούριο σήμερα.

Απόλυτα επιτυχής η δημόσια προσφορά

Η δημόσια προσφορά μας την προηγούμενη βδομάδα έγινε υπό τις αντιξοότερες των συνθηκών που θα μπορούσαμε να φανταστούμε αλλά ήταν απόλυτα επιτυχής και γι’ αυτό πρέπει να ευχαριστήσουμε πολλούς ανθρώπους που αρκετοί απ’ αυτούς είναι εδώ σήμερα μαζί μας, που δουλέψανε όχι μόνο την προηγούμενη βδομάδα ή τον προηγούμενο χρόνο αλλά τα τελευταία 4 χρόνια από το ξεκίνημα της εταιρείας και ήταν από τους πρώτους μετόχους που πίστεψαν, μας στήριξαν και συμμετείχαν και στην πρώτη και στην δεύτερη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, τα μέλη της επενδυτικής μας επιτροπής, τα μέλη του ΔΣ.

Η ΕΚΕΣ να έχει ένα επιτυχημένο μοντέλο

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ορκωτούς λογιστές μας, τους ανάδοχους και τους σύμβουλους έκδοσης για τη συνεισφορά τους στη σημερινή ημέρα. Ευχόμαστε αυτή η καινούρια εταιρεία, η ΕΚΕΣ να έχει ένα επιτυχημένο μοντέλο, να μεγαλώσουμε πολύ μέσα από την χρηματαγορά και να αποτελέσουμε παράδειγμα και γι’ άλλες εταιρείες να φτιάξουν funds, να μπουν στο χρηματιστήριο και να βοηθήσουν την πραγματική οικονομία της χώρας, η οποία το έχει πολύ ανάγκη», για να προσθέσει «Ως πολυμετοχική εταιρεία από τη γέννησή μας, πιστεύουμε πως το Χρηματιστήριο αποτελεί το φυσικό μας χώρο και προσβλέπουμε στη συμβολή του στην επίτευξη των επιχειρηματικών μας στόχων».Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Χλωρός, επισήμανε ότι η CNL Capital ΕΚΕΣ, επενδύει  σε μικρομεσαίες εταιρείες που έχουν ανάγκη από ρευστότητα και κεφάλαια κίνησης ώστε να υποστηρίξουν την ανάπτυξή τους, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να υποστηρίξουν τον εμπορικό τους κύκλο.

Ένα εργαλείο σχεδιασμένο να γεφυρώνει τους επενδυτές

Νωρίτερα, καλωσορίζοντας την CNL Capital ΕΚΕΣ, στο Χρηματιστήριο Αθηνών , ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Σωκράτης Λαζαρίδης, σημείωσε: «Η εισαγωγή των μετοχών της σηματοδοτεί, εκτός από την κλασική επιστέγαση μιας επιτυχούς ολοκλήρωσης δημόσιας εγγραφής, που είναι η πρώτη άλλωστε για την Αγορά μας μετά από τέσσερα χρόνια και την πρώτη αξιοποίηση του θεσμού των Εταιρειών Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών. Οι ΕΚΕΣ είναι ένα επενδυτικό εργαλείο σχεδιασμένο να γεφυρώνει τους επενδυτές με τις κεφαλαιακές ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων παρέχοντας διασπορά κινδύνου. Ευχόμαστε στην CNL Capital ακολουθώντας με συνέπεια και αποτελεσματικότητα την επενδυτική της πολιτική να συμβάλει στην ανάδειξη αυτού του επενδυτικού εργαλείου. Άλλωστε είναι χαρακτηριστικά ενδιαφέρον πως στο κέντρο της Ευρωπαϊκής πολιτικής τα τελευταία χρόνια είναι η αναζήτηση και ανάδειξη εργαλείων που μπορούν να μεταφέρουν αποτελεσματικά κεφάλαια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις αξιοποιώντας την κεφαλαιαγορά».

Μια ευχάριστη είδηση για την ελληνική κεφαλαιαγορά

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Χαράλαμπος Γκότσης απέστειλε το παρακάτω μήνυμα: «Η εισαγωγή στην Κύρια Αγορά της CNL, Ανώνυμης Εταιρείας Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (ΕΚΕΣ), αποτελεί μια ακόμη ευχάριστη είδηση για την ελληνική κεφαλαιαγορά. Η συμβολή γενικά των ΕΚΕΣ αλλά και της CNL ειδικότερα στην ανάπτυξη μικρών, δυναμικών επιχειρήσεων μέσω των κεφαλαίων που διαθέτει, είναι πολύ σημαντική κυρίως λόγω του πολλαπλασιαστικού αποτελέσματος που έχει η διάχυση κεφαλαίων σε πολλές επιχειρήσεις . Αποτελεί τρόπον τινά ένα μοχλό αξιοποίησης των ομολογιακών εκδόσεων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγής αλλά και της απασχόλησης, που έχει ανάγκη η χώρα».

Συστάθηκε  τον Ιούλιο του 2014

Η CNL Capital αποτελεί την πρώτη Ανώνυμη Εταιρεία Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (Ν. 2367/1995) στην Ελλάδα, έχοντας συσταθεί τον Ιούλιο του 2014, από μια αρχική ομάδα 25 επενδυτών, Ελλήνων επιχειρηματιών και στελεχών επιχειρήσεων, που διέβλεψαν την ανάγκη για τη δημιουργία ενός εναλλακτικού φορέα χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων Σκοπός της είναι η συμμετοχή στο κεφάλαιο μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) μέσω της επένδυσης σε εταιρικά ομόλογα. Η μεγάλη πλειοψηφία των επενδύσεων της Εταιρείας αφορά σε βραχυπρόθεσμα εταιρικά ομόλογα που εκδίδουν ελληνικές ΜμΕ, τα οποία είναι εξασφαλισμένα με εκχωρημένες απαιτήσεις από τους πελάτες τους και εγγυήσεις των μετόχων τους.

Ικανοποιητικές αποδόσεις με περιορισμένη ανάληψη ρίσκου

Η συγκεκριμένη επενδυτική στρατηγική αποσκοπεί σε ικανοποιητικές αποδόσεις με περιορισμένη ανάληψη ρίσκου καθώς και με αποδοτική διαχείριση των κινδύνων του χαρτοφυλακίου της. Από τη σύστασή της ως σήμερα, η CNL Capital έχει επενδύσει σε 32 εταιρικά ομόλογα που έχουν εκδοθεί από 20 ελληνικές ΑΕ από πολλούς διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας. Από αυτά τα 16 είναι αποπληρωμένα και τα 16 είναι ενεργά, όλα με μηδενικές επισφάλειες ή καθυστερήσεις. Έχοντας ήδη υλοποιήσει επενδύσεις αξίας πάνω από 8,5 εκατ. ευρώ σε 35 μήνες, η Εταιρεία με την εισαγωγή της στην Κύρια Αγορά του Χ.Α. και τα νέα κεφάλαια που θα αντλήσει αναμένει να αυξήσει σημαντικά το ρυθμό των επενδύσεών της.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα