Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

COCA-COLA HBC : Με σημαντική αύξηση εσόδων

Στα 191,6 εκατ. ευρώ και στα 0,526 ευρώ , διαμορφώθηκαν για το πρώτο εξάμηνο του έτους, τα καθαρά κέρδη και τα βασικά κέρδη ανά μετοχή , της Coca-Cola HBC AG σημειώνοντας αντίστοιχα αύξηση 36,9% και 35,9% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τα εξαιρετικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του έτους, που χαρακτηρίζονται από αύξηση του όγκου πωλήσεων και των εσόδων από πωλήσεις ανά κιβώτιο και στους τρεις τομείς δραστηριότητάς μας», δήλωσε την Πέμπτη 10 Αυγούτου, ο διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola HBC AG, Δημήτρης Λόης, προσθέτοντας : «Είναι επίσης πολύ ικανοποιητικό να βλέπουμε την αύξηση των εσόδων να μεταφράζεται σε σημαντική αύξηση του περιθωρίου κέρδους.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι η στρατηγική μας σχετικά με την αξιοποίηση των παγίων μας και τη βελτίωση της κερδοφορίας μέσω της λειτουργικής μόχλευσης είναι ισχυρή και αποδίδει καλά αποτελέσματα. Είμαστε σε καλό δρόμο για την αύξηση των εσόδων και του περιθωρίου κέρδους, με τον οργανισμό ενδυναμωμένο από την πρόοδο που έχουμε επιτύχει σε σχέση με τους χρηματοοικονομικούς μας στόχους για το 2020»

Πιο αναλυτικά, τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 209,6 εκατ. ευρώ και τα συγκρίσιμα βασικά κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 0,576,ευρώ εμφανίζοντας άνοδο κατά 39,4% και 38,5% αντίστοιχα σε ετήσια βάση. Την ίδια στιγμή, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο όγκος πωλήσεων αυξήθηκε κατά 1,4% στο πρώτο εξάμηνο, με αύξηση σε όλους του τομείς δραστηριότητας. Ειδικότερα, ο όγκος πωλήσεων στις αναπτυγμένες αγορές αυξήθηκε κατά 0,8%, με ένα καλό δεύτερο τρίμηνο χάρη στη χρονική μετατόπιση του Καθολικού Πάσχα και τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες του Ιουνίου.

Παράλληλα, οι καλές επιδόσεις στις περισσότερες αναπτυσσόμενες αγορές επέφεραν αύξηση του όγκου πωλήσεων κατά 0,8%, ενώ στις αναδυόμενες αγορές, ο όγκος πωλήσεων αυξήθηκε κατά 1,9% στο πρώτο εξάμηνο με καλές επιδόσεις σε Ουκρανία, Ρουμανία και Σερβία. Ταυτοχρόνως, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση κατέγραψαν αύξηση 5,7%, και 5,6% σε δημοσιευμένη βάση.

Όσον αφορά το συγκρίσιμο λειτουργικό περιθώριο κέρδους, αυτό αυξήθηκε κατά 150 μονάδες βάσης, στο 9,1%, ευνοημένο από τη λειτουργική μόχλευση, παρά το υψηλότερο κόστος πρώτων υλών και τις δυσμενείς συναλλαγματικές διακυμάνσεις.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση