Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

COSMOTE FTTH : Ενεργοποιήθηκε η πρώτη σύνδεση

Η πρώτη σύνδεση Cosmote Fiber , ενεργοποιήθηκε από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, εγκαινιάζοντας τη νέα εποχή της Κοινωνίας των Gigabit,

«Η ταχύτητα με την οποία αναπτύσσεται το δίκτυο οπτικών ινών αποτελεί πρότυπο συντονισμού δυνάμεων της τοπικής αυτοδιοίκησης, του ιδιωτικού τομέα και της Κυβέρνησης», ανέφερε την Τρίτη 19 Ιουλίου, ο κ. Παππάς, ενεργοποιώντας την πρώτη σύνδεση κτηρίου, όπου η οπτική ίνα φτάνει μέχρι την πρίζα του σπιτιού, παρουσία του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου   του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ, του γενικού γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλη Μαγκλάρα, και του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη , στη ζωντανή επίδειξη που ακολούθησε, όπου επιτεύχθηκαν ταχύτητες σταθερού Internet που έφτασαν το 1Gbps, αναδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητες που φέρνουν οι οπτικές ίνες.

Στόχος ο πολλαπλασιασμός των επενδύσεων

Συνεχίζοντας, ο επικεφαλής του υπουργείου, σημείωσε «Δεν πιστεύω ότι τόσο γρήγορα εγκαινιάζουμε την οπτική ίνα στο σπίτι, μόλις 2,5 μήνες από τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον επικεφαλής της DT. Είναι ένα παράδειγμα συνεργασίας της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας με τον κρατικό μηχανισμό. Είναι ένα παράδειγμα ισχυρής δημόσιας παρέμβασης, η οποία φιλοδοξούσε, από την πρώτη στιγμή, να πολλαπλασιάσει τις ιδιωτικές επενδύσεις. Παράλληλα, δείχνει πως ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να αναζητά τα συμφέροντά του μέσα στο γενικό συμφέρον της κοινωνίας και όχι εις βάρος αυτής. Οπτικές ίνες και αυτοκινητόδρομοι αποτελούν τις μεγαλύτερες επενδύσεις των τελευταίων ετών. Σε αυτό  το πλαίσιο, είμαστε αποφασισμένοι να διοχετεύσουμε επιπλέον δημόσιους πόρους, ώστε -πριν το 2025- να έχουμε υπερβεί  τους στόχους για την Κοινωνία του Gigabit. Η επέκταση των οπτικών ινών βρίσκεται στην καρδιά της νέας ανάπτυξης. Πρόκειται για επενδύσεις που θα καταστήσουν την Ελλάδα κόμβο Δίκαιης Ανάπτυξης στην περιοχή, κέντρο του παγκόσμιου τηλεπικοινωνιακού και επενδυτικού χάρτη, καθώς και των οικονομικών εξελίξεων».Μάλιστα σε κατ ιδίαν ερώτηση της «ΒτΚ» για την ανάπτυξη , ο υπουργός επέμενε , πως πρωτεύον για τη κυβέρνηση είναι πλέον η στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Ισότιμη  πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες

Κατόπιν ο κ.   Μαγκλάρας, σημείωσε: «Η έναρξη της πρώτης δράσης για την σύνδεση οπτικής ίνας στο σπίτι (Fiber To The Home) και η αναμενόμενη επίτευξη υψηλών ταχυτήτων στο ίντερνετ, επιβεβαιώνει την επέκταση και τη διεύρυνση των ευρυζωνικών υπηρεσιών στη χώρα μας. Στόχος ο πολλαπλασιασμός των επενδύσεων και τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις έχουν πλέον τη δυνατότητα μέσω της δράσης  Superfast Broadband, καθώς και μέσω δράσεων που αναμένεται σύντομα η έναρξη τους, να αξιοποιήσουν τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με την ίδια συνέπεια και αποτελεσματικότητα την προσπάθειά μας για να έχουν όλοι οι πολίτες ισότιμη πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες και οι επιχειρήσεις νέες δυνατότητες ανάπτυξης.»

Να γίνουν , κτήμα και   καθημερινότητα κάθε Έλληνα

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου,   Διονύσης Χατζηδάκης, είπε : «Εύχομαι από   καρδιάς το έργο που   ξεκίνησε σε πανελλαδική πρωτιά από   το Παλαιό Φάληρο και   οι τεχνολογικές δυνατότητες   που προσφέρονται πλέον στους   Δημότες και τις   επιχειρήσεις μας, να   γίνουν κτήμα και   καθημερινότητα κάθε Έλληνα,   είτε βρίσκεται σε   πόλη είτε σε κάποιο   απομακρυσμένο νησί, ή   σε κάποιο ορεινό   χωριό της πατρίδας   μας. Και αυτό να   γίνει το συντομότερο   δυνατό καθώς την νέα   τεχνολογία κάποιοι την   χρειάζονται περισσότερο για να επιβιώσουν. Ας είναι το νέο   δίκτυο γρήγορο, αξιόπιστο, λειτουργικό και φιλικό. Και ας ελπίσουμε   ότι όλοι, μα   κυρίως η νέα   γενιά, θα το αξιοποιήσει   περαιτέρω στην εκπαίδευση της   και στην επιχειρηματικότητα, συμβάλλοντας τελικά,   στην πολυπόθητη προσπάθεια   ανάπτυξης της Χώρας   μας».Ωστόσο σε κατ ιδίαν   ερώτηση της «ΒτΚ», εξέφρασε τον προβληματισμό του , για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη

Είμαστε συνεπείς σε όσα λέμε,

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Τσαμάζ, επισήμανε «Αναπόσπαστο μέρος των τεχνολογικών μας σχεδίων ήταν πάντα η οπτική ίνα να φτάσει στο σπίτι. Σήμερα αποδεικνύουμε πως είμαστε συνεπείς σε όσα λέμε, ενεργοποιώντας την πρώτη σύνδεση Cosmote Fiber To The Home. Με ρεαλιστικά βήματα, συγκεκριμένη στρατηγική και επενδυτικό πλάνο ύψους 2 δισ. ευρώ έως το 2022, θα φέρνουμε την οπτική ίνα μέσα σε ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, στο δρόμο για την Κοινωνία των Gigabit. Μέσα από τα δίκτυα νέας γενιάς που δημιουργούμε σε ολόκληρη τη χώρα, δημιουργούμε ξεχωριστές εμπειρίες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας. Με την τεχνολογία φτιάχνουμε ένα κόσμο, καλύτερο για όλους». Παράλληλα, απαντώντας σε κατ ιδίαν ερώτηση της «ΒτΚ», τόνισε πως στόχος του Ομίλου , είναι η ανάπτυξη  του Fiber To The Home, σε όσο το δυνατό περισσότερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε Αττική και Θεσσαλονίκη .

Ανάπτυξη υποδομών  σε όλη την Ελλάδα

Πιο αναλυτικά, το νέο επενδυτικό πλάνο του Ομίλου ΟΤΕ, ύψους 2 δισ. ευρώ έως το 2022, περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός εκτεταμένου δικτύου αρχιτεκτονικής «οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι» (Fiber To The Home – FTTH). Έως το τέλος του 2019, η κάλυψη Cosmote Fiber To The Home θα περιλαμβάνει περίπου 150.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα. Σταδιακά, η κάλυψη FTTH του Ομίλου ΟΤΕ αναμένεται να φθάσει το 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις το 2022. Το δίκτυο αυτό θα καλύπτει με οπτική ίνα και εγκαταστάσεις μεγάλης κοινωνικής σημασίας, όπως πανεπιστημιακά ιδρύματα, κέντρα μεταφορών, βιομηχανικά πάρκα και δημόσια κτίρια.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα