Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ELDORADO GOLD : Αναστέλλει τα επενδυτικά της σχέδια

Την τροποποίηση των επενδυτικών της σχεδίων στην Ελλάδα , ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold George Burns , επισημαίνοντας πως αν δεν πάρει άδειες λειτουργίας , θα προχωρήσει σε αναστολή   των επενδύσεων στα ενεργά μεταλλεία, τα έργα ανάπτυξης και τα ερευνητικά έργα της στην Ελλάδα.«Έχουμε επενδύσει 2 δισ. δολάρια για την απόκτηση των έργων και από το 2012, και πάνω από 1 δισ. δολάρια για την ανάπτυξη των μεταλλείων σε Σκουριές και Ολυμπιάδα», είπε την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, παρουσία του αντιπροέδρου και γενικού διευθυντή Eduardo Moura , και του διευθύνοντος συμβούλου της Hellas Gold Δημήτρη Δημητριάδη , στη συνέντευξη τύπου ο κ. Burns , εξηγώντας ότι : «υπάρχουν καθυστερήσεις στην έκδοση αδειών ρουτίνας για την κατασκευή και ανάπτυξη των έργων σε Σκουριές και Ολυμπιάδα, η μη έγκριση της ΜΠΕ για το έργο του Περάματος, και δεν είναι γνωστό το περιεχόμενο της διαιτησίας».

Συνεχίζοντας , ο   επικεφαλής της καναδικής εταιρίας,   έδωσε προθεσμία στην κυβέρνηση μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου για την έκδοση των αναγκαίων αδειών, σημειώνοντας : «Ως συνέπεια της μη έκδοσης αδειών , καθίσταται αδύνατη η συνέχιση της επένδυσης στην Ελλάδα. Η προθεσμία της Eldorado Gold για την έκδοση των εκκρεμών αδειών για τα έργα Σκουριών και Ολυμπιάδας λήγει στις 21 Σεπτεμβρίου», τονίζοντας ότι  :«αν γνωρίζαμε τις καθυστερήσεις, δεν θα επενδύαμε».

Κατόπιν ο διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας: «Ο πρωθυπουργός Αλέξης   Τσίπρας έχει επανειλημμένα διαβεβαιώσει τις διεθνείς κεφαλαιαγορές ότι η Ελλάδα είναι ανοικτή για επιχειρηματική δραστηριότητα. Αλλά εγώ πώς μπορώ να εξηγήσω στους μετόχους μας, πολλοί από τους οποίους είναι από τις μεγαλύτερες εταιρίες διαχείρισης κεφαλαίων στον κόσμο, ότι αυτό όντως ισχύει, όταν η κυβέρνηση ούτε συνεργάζεται εποικοδομητικά μαζί μας, ούτε υποστηρίζει ενεργά τις επενδύσεις μας;», υπογραμμίζοντας πως :

«Δεν έχουμε την υποστήριξη  της   κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».για να προσθέσει ότι : «Εγκρίσεις αδειών δεν επιτρέπεται να τελούν υπό ομηρία πολιτικών θέσεων ή μιας ατζέντας που επιβάλλεται από μια ηχηρή μειονότητα. Καλώ την ελληνική κυβέρνηση να στηριχτεί στις ισχύουσες διατάξεις και νόμους και να επιταχύνει τις εγκρίσεις των αδειών που απαιτούνται για τα επενδυτικά σχέδια».

Η βιογραφία του Κ. Μήτση