Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

«Δεν εκβιάζουμε, ζητούμε διάλογο με την κυβέρνηση»

Δεν φοβόμαστε τη διαιτησία αλλά τις χρονοβόρες διαδικασίες και τις νέες καθυστερήσεις που θα προκύψουν στην ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός, Δημήτρης Δημητριάδης.

Μιλώντας στον Σκάι ο κ. Δημητριάδης τόνισε ότι το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι η επένδυση στις Σκουριές, καθώς όπως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά σήκωσε πολύ ψηλά τη σημαία για τις Σκουριές. Εκανε λόγο για πολύμηνες καθυστερήσεις σε αδειοδοτήσεις ρουτίνας ενώ όπως ανέφερε ο κ. Σταθάκης έχει λάβει τεχνική μελέτη από τον περασμένο Νοέμβριο και δεν την έχει υπογράψει.

Πρόσθεσε δε ότι ακόμη και στο έργο της Ολυμπιάδας υπάρχουν εκκρεμότητες ως προς τις αδειοδοτήσεις.

Ο κ. Δημητριάδης σημειώσε ότι η εταιρεία τηρεί όλα όσα έχουν συμφωνηθεί και πρόσθεσε ότι όταν οι ληφθείσες άδειες μας τέθηκαν υπό αμφισβήτηση ενώπιον δικαστηρίων, η ακεραιότητα αυτών επικυρώθηκε με 18 θετικές για μας αποφάσεις (ΣτΕ). Αυτό αποδεικνύει περαιτέρω την αξιοπιστία της εταιρείας και την τήρηση από πλευρας της όλων των νόμων και κανονισμών.

Αναλυτικά ο κ. Δημητριάδης σημείωσε πως «το έργο είναι πλήρως αδειοδοτημένο, δεν μας έχει κοινοποιηθεί ποιους περιβαλλοντικούς όρους παραβιάζουμε. Μας έχει επιβληθεί ένα πρόστιμο το οποίο πληρώσαμε και έχουμε κάνει ένσταση στις αρμόδιες δικαστικές αρχές και για το οποίο είμαστε απόλυτα βέβαιοι πως θα δικαιωθούμε.

Είναι ντροπή να λέγεται πως δεν κινούμαστε νόμιμα εντός της ΕΕ. Είμαστε υπερήφανοι καθώς έχουμε εγκαταστήσει ένα από τα πλέον σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης περιβαλλοντικής προστασίας. Τα θέματα είναι καθαρά τεχνικά και όχι περιβαλλοντικά».

Ερωτηθείς για τις κατηγορίες περί εκβιασμών από την πλευρά της κυβέρνησης ο κ. Δημητριάδης τόνισε: «δεν απειλούμε κανέναν δεν στείλαμε κανένα τελεσίγραφο. Υπάρχει εκκρεμότητα για τη διαιτησία εδώ και οκτώ μήνες.

Έχουμε απολέσει 2,5 δισ δολάρια κεφαλαιοποίησης τα τελευταία χρόνια και πρέπει να κατανοήσουν όλοι πως οι ιδιώτες δεν κινούνται με όρους πολιτικούς. Περιμένουμε μέχρι τις 22 του μηνός τις 3 άδειες που νόμιμα πρέπει να μας δοθούν».

Για το μέλλον της επένδυσης ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός τόνισε: «είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο αλλά δυστυχώς δεν μας έχει προσεγγίσει κάποιος. Εάν υλοποιηθεί η απόφαση του Δ.Σ της εταιρείας για πάγωμα της επένδυσης περισσότεροι από 2.000 από τους συνεργάτες μας μένουν χωρίς αντικείμενο» σημείωσε κλείνοντας.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση