Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ELLINAIR : Νέα δρομολόγια και νέες συμφωνίες συνεργασίας

Με νέα δρομολόγια από την Αθήνα προς Μύκονο, Χανιά και Κέρκυρα, η αεροπορική εταιρία Ellinair, το καλοκαίρι του 2019, διευρύνοντας τη συνεργασία της με την Aeroflot, παρουσιάζοντας παράλληλα και αύξηση μεγεθών.«Η Ellinair, η αεροπορική εταιρία του ομίλου Μουζενίδη, συνεχίζει την πορεία της το 2019, ακόμη πιο δυναμικά, προς όφελος του ελληνικού Τουρισμού και της εθνικής οικονομίας», είπε την Πέμπτη 18 Απριλίου, στη εκδήλωση  για τα πέντε χρόνια λειτουργίας της εταιρίας, ο πρόεδρος της Ellinair Ιωάννης Μουζενίδης, παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου Θάνου Πασχάλη, του εμπορικού διευθυντή Σταύρου Δαλιάκα και της διευθύντριας επικοινωνίας του ΔΑΑ Ιωάννας Παπαδοπούλου, στην εκδήλωση για τα πέντε χρόνια λειτουργίας της εταιρίας.

Προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών, με επίκεντρο τον άνθρωπο

Συνεχίζοντας, ο κ. Μουζενίδης πρόσθεσε πως «Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε στην ίδια πορεία που ακολουθεί ο Όμιλος από την ίδρυσή του το 1995, την προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών, με επίκεντρο τον άνθρωπο». Μάλιστα σε ερώτηση της «ΒτΚ» για   επέκταση των δρομολογίων και σε άλλες χώρες, γύρω από την Ελληνική επικράτεια,   ο κ. Μουζενίδης, εξήγησε πως χρειάζονται μελέτες και αναπτυξιακά σχέδια. Παίρνοντας τον λόγο ο κ.  Πασχάλης, υπογράμμισε πως: «Η επέτειος των πέντε ετών λειτουργίας της Ellinair, συμπίπτει με μια πολύ σημαντική συνεργασία, που καταδεικνύει εμπράκτως, την εξωστρέφεια της εταιρίας μας. Το 2018 επιτύχαμε τους στόχους ανάπτυξης που είχαμε θέσει και αναμένουμε το 2019 να είναι μια επιτυχημένη χρονιά, προς όφελος των εργαζομένων, των επιβατών και της ελληνικής οικονομίας. Η συμφωνία συνεργασίας με την Aeroflot, είναι μόνο η αρχή, ενώ η προσφορά νέων υπηρεσιών και η αναβάθμιση των υφιστάμενων, αποτελούν ύψιστης προτεραιότητας θέματα για όλους εμάς».

Το 2018, η εταιρία πραγματοποίησε 8.342 πτήσεις

Συγκεκριμένα, αναφορικά με την συνεργασία με την Aeroflot, προβλέπεται το Interline Agreement, όπου οι δύο αεροπορικές εταιρίες, θα προσφέρουν μέσω των δικτύων πωλήσεών τους, εισιτήρια για τις πτήσεις τους, αλλά και SPA Agreement, με βάση την οποία ο leader των ρωσικών αερομεταφορών, θα μεταφέρει τους επιβάτες του, εντός Ελλάδος, με πτήσεις της Ellinair, στα δρομολόγια Αθήνα- Θεσσαλονίκη, Αθήνα- Ηράκλειο, Αθήνα- Ρόδος, Αθήνα- Χανιά, Αθήνα- Σαντορίνη, Αθήνα- Κέρκυρα και Αθήνα- Μύκονος. Σημειώνεται πως η Aeroflot, είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ρωσίας και μία από τις παλαιότερες αεροπορικές παγκοσμίως, με κύρια έδρα τον Διεθνή Αερολιμένα της Μόσχας, Σερεμέτιεβο. Είναι μέλος της SkyTeam και διαθέτει στόλο που αριθμεί περισσότερα από 300 αεροσκάφη. Πιο αναλυτικά, το 2018, η εταιρία πραγματοποίησε 8.342 πτήσεις, προσφέροντας 1.334.604 θέσεις, έχοντας ήδη ξεπεράσει το φράγμα του 1 εκατ. επιβατών, ακολουθώντας και την στρατηγική που είχε ανακοινωθεί πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 30% σε σύγκριση με το 2017, έχοντας μεταφέρει   1.043.984 επιβάτες, επιτυγχάνοντας αύξηση 32% σε σύγκριση με το 2017, με ποσοστό πληρότητας 78,2%, ενώ   αναμένει αυξήσεις, σε όλα τα βασικά της μεγέθη για το 2019.

Το 90%, έφθασε το ποσοστό ακρίβειας χρόνου των πτήσεων 

Υπενθυμίζεται, ότι το ποσοστό ακρίβειας χρόνου των πτήσεων έφτασε το 90%, με το υπόλοιπο 10%, να μην υπερβαίνει σε αναμονή τα 15 λεπτά. Όσον αφορά το 2019, αναμένεται να συνεχιστεί η ανοδική πορεία της εταιρίας, που πραγματοποίησε την πρώτη   της πτήση, τον Φεβρουάριο του 2014, με το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Κίεβο. Αναφορικά με τα αεροσκάφη, η Ellinair την χειμερινή περίοδο επιχειρεί με δύο A 319 και δύο A 320, ενώ κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου, προστίθενται τρία ακόμη αεροσκάφη στον στόλο, καθώς οι ανάγκες αερομεταφοράς, αυξάνονται λόγω εποχικότητας. Ειδικότερα, φέτος, η εταιρία θα έχει στο στόλο της 2 Airbus 319 144 θέσεων, εντεταγμένα στο νηολόγιό της, 2 Airbus 320 180 θέσεων, εντεταγμένα στο νηολόγιό της και 3 Boeing 733 148 θέσεων, με βραχυπρόθεσμο leasing. Τα αεροσκάφη θα επιχειρούν από 4 βάσεις και συγκεκριμένα από Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Αθήνα και Μόσχα.

Η εταιρεία θα εκτελεί δρομολόγια σε Ευρωπαϊκούς προορισμούς

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζονται τα δρομολόγια από και προς την Κρήτη, όπου και αυτό το καλοκαίρι η Ellinair θα πετάει προς Ηράκλειο και Χανιά, ενώ ενισχύονται τα δρομολόγια προς Ρόδο, τόσο από Αθήνα όσο και από Θεσσαλονίκη. Για την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο η εταιρεία θα εκτελεί δρομολόγια σε Ευρωπαϊκούς προορισμούς, όπως τη Στουτγάρδη, το Βελιγράδι και τη Ρίγα, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με πόλεις της Ρωσίας, της Ουκρανίας, του Καζακστάν και την πρωτεύουσα της Γεωργίας, Τιφλίδα. Τέλος, η εταιρία προσφέρει νέες δυνατότητες αγοράς εισιτηρίου χωρίς αποσκευή, προτεραιότητας στην παραλαβή, πρόσβασης σε business lounges και χρήσης fast lanes, στον έλεγχο χειραποσκευών

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα