Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

EUROBANK : Δυναμικό παρών, με νέα στεγαστικά δάνεια, σταθερή δόση για πάντα και πρόγραμμα επιβράβευσης

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε ένα νέο οικονομικό περιβάλλον με θετικές προοπτικές, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας, επισημαίνοντας πως η ατμόσφαιρα έχει αλλάξει και υπάρχει ένα κλίμα αισιοδοξίας αλλά και πολιτικής σταθερότητας «Η Eurobank είναι Τράπεζα της Ανάπτυξης. Προγραμματίζουμε μια σειρά από πρωτοβουλίες με ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο. Ξεκινάμε φέρνοντας ξανά στο επίκεντρο τη στεγαστική πίστη», είπε σε μια ειδική παρουσίαση, που έγινε την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου ο κ. Καραβίας,   με την παρουσία του προέδρου του Ομίλου Γιώργου Ζαννιά, του επικεφαλής Οικονομολόγου Τάσου Αναστασάτου, του γενικού διευθυντή Λιανικής Τραπεζικής   Ιάκωβου Γιαννακλή και μελών της Διοίκησης.

Οι τιμές των ακινήτων είναι σε ανοδική τάση

Συνεχίζοντας ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank εκτίμησε πως «Με βάση τα επίσημα στοιχεία, οι τιμές των ακινήτων είναι σε ανοδική τάση Η Eurobank δίνει σήμερα τη δυνατότητα, σε όποιον ενδιαφέρεται να αγοράσει ακίνητο, να γνωρίζει με απόλυτη ακρίβεια τις δόσεις που θα καταβάλλει μέχρι την εξόφληση του δανείου του. Με τα νέα σταθερά στεγαστικά προγράμματα, αντιμετωπίζουμε την αβεβαιότητα που εύλογα προβληματίζει τους δυνητικούς αγοραστές, καθώς το κόστος της αποπληρωμής, χωρίς αυξομειώσεις, μπορεί να είναι απολύτως καθορισμένο από την πρώτη μέρα έως την τελευταία». Κατόπιν, μιλώντας για την πορεία της οικονομίας, ο κ. Καραβίας διευκρίνισε ότι το κλίμα είναι διαφορετικό, η ατμόσφαιρα έχει αλλάξει και υπάρχει ένα κλίμα αισιοδοξίας αλλά και πολιτική σταθερότητα, καθώς αυτή η κυβέρνηση, έχει καθαρό διάδρομο και ορίζοντα μπροστά της και οι εξαγγελίες όσον αφορά τις θέσεις οικονομικής πολιτικής έχουν ως κεντρικό άξονα τις επενδύσεις και την ανάπτυξη αρχής γενομένης από τη μείωση των φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις αλλά και την πρόθεση να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις.

Είναι κατάλληλο το timing απόκτησης ακινήτου

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα μεγάλα, χαρακτηρίζοντας τα «έργα αναφοράς», όπως είναι το Ελληνικό, οι επενδύσεις σε Κασσιώπη, Αφάντου αλλά της «Ελληνικός Χρυσός», το νέο επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΛΠ, και η   επιτάχυνση της πώλησης του 30% του ΔΑΑ. Εστιάζοντας στην αγορά ακινήτων υπογράμμισε ότι το timing απόκτησης ακινήτου και μέσω της στεγαστικής χρηματοδότησης είναι κατάλληλο, αναδεικνύοντας τους βάσιμους λόγους προς αυτή την κατεύθυνση, όπως τις τιμές των ακινήτων που κινούνται ακόμα σε χαμηλά επίπεδα παρά την αύξηση του τελευταίου 1,5 χρόνου και είναι ακόμα 30% χαμηλότερα από το 2006 και το 2008, με το κόστος χρήματος να   διαμορφώνεται στο μισό, καθώς τα επιτόκια έχουν επιδείξει πτωτική πορεία και το ύψος της δόσης να είναι χαμηλότερο από τα προ κρίσης επίπεδα, σημειώνοντας ότι «Πριν την κρίση το Euribor ήταν στο 4% και σήμερα σε μηδενικά επίπεδα».

Το πακέτο φοροελαφρύνσεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Μάλιστα, εξίσου σημαντικός παράγοντας που αναμένεται να δώσει ώθηση στην αγορά ακινήτων είναι το πακέτο φοροελαφρύνσεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τις επενδύσεις στην αγορά ακινήτων, που θα οδηγήσει σε συνδυασμό με τη βελτίωση των μακροοικονομικών μεγεθών της οικονομίας σε αύξηση των τιμών των ακινήτων. Νωρίτερα, ο κ. Ζαννιάς μίλησε για τη δυναμική της Τράπεζας στον ευρύτερο τομέα των Βαλκανίων και στη Κύπρο, ενώ παίρνοντας τον λόγο ο κ. Αναστασάτος, παρουσίασε ειδική μελέτη με θέμα «Οι προοπτικές της αγοράς ακινήτων στην Ελλάδα», όπου αναλύονται οι λόγοι για τους οποίους είναι σήμερα εξαιρετικά ευνοϊκή η συγκυρία για την απόκτηση στέγης για ιδιοκατοίκηση ή και ακινήτου για επένδυση, δεδομένου ότι οι τιμές των κατοικιών έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν, έχοντας όμως διανύσει μικρό μόνο μέρος της απόστασης από τα προ κρίσης επίπεδα και με τοπικές διαφοροποιήσεις.

Επιβράβευση  της συνέπειας των πελατών  με ένα πακέτο προνομίων

Ολοκληρώνοντας ο κ.   Γιαννακλής, εξήγησε πως «Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειάς μας να ενισχύουμε τη μακροχρόνια σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας που έχουν ήδη λάβει στεγαστικό δάνειο από την Eurobank και είναι ενήμεροι στην αποπληρωμή του, επιβραβεύουμε τη συνέπειά τους με ένα πακέτο προνομίων» Τα βασικά χαρακτηριστικά των νέων σταθερών προγραμμάτων στεγαστικών δανείων είναι το σταθερό επιτόκιο για τρία (3), πέντε (5), δέκα (10), δεκαπέντε (15), είκοσι (20), εικοσιπέντε (25) και τριάντα (30) έτη. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά εξασφαλίζεται σταθερή δόση για όλη τη διάρκεια του δανείου. Το μηδενικό κόστος πρόωρης μερικής ή ολικής αποπληρωμής. Η διάρκεια δανείου έως 30 έτη. Η Χρηματοδότηση έως το 80% της εμπορικής αξίας του ακινήτου. Παράλληλα, ή και σε συνδυασμό με τα παραπάνω, η Τράπεζα διαθέτει και όλα τα προγράμματα κυμαινόμενου επιτοκίου, στην περίπτωση που ο δανειολήπτης επιθυμεί τη διακύμανση του επιτοκίου του με βάση τις συνθήκες της αγοράς ενώ μεταξύ άλλων προσφέρει για τα στεγαστικά δάνεια: Προσωποποιημένη τιμολόγηση. Άμεση εξειδικευμένη ενημέρωση σχετικά με τα στεγαστικά δανειακά προϊόντα είτε μέσω της νέας αποκλειστικής γραμμής εξυπηρέτησης (210 95 55 888), είτε μέσω του eurobank.gr. Η Τράπεζα δεσμεύεται ότι θα δίνεται η οικονομική προέγκριση δανείου εντός 3 εργάσιμων ημερών, από τη στιγμή που προσκομιστούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Τα Στεγαστικά Δάνεια για τα νέα ζευγάρια και για επισκευή ακινήτων

Για τα νέα ζευγάρια (έως 40 ετών) η Τράπεζα προσφέρει όλα τα παραπάνω προγράμματα για απόκτηση ακινήτου (αγορά/κατασκευή), με σημαντικά μειωμένη δόση για τους πρώτους 6 μήνες μέσω καταβολής μόνο τόκων. Τα παραπάνω προγράμματα ισχύουν και για δάνεια για επισκευή ακινήτου. Σημειώνεται ότι πέρα από τους ελκυστικούς όρους του δανείου, οι πελάτες δύνανται να επωφεληθούν από τη μείωση του φορολογητέου εισοδήματος τους κατά το 40% της δαπάνης επισκευής.

Η Επιβράβευση των συνεπών Δανειοληπτών Στεγαστικών Δανείων

Με βασική πρόνοια την ενίσχυση της μακροχρόνιας σχέσης εμπιστοσύνης με τους συνεπείς πελάτες της,  η Τράπεζα ενεργοποιεί από την 1η Οκτωβρίου 2019 πρόγραμμα επιβράβευσης, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων είναι ενήμεροι, να επωφεληθούν από σειρά προνομίων, εκπτώσεων και διευκολύνσεων. Ειδικότερα, μέσω του προγράμματος επιβράβευσης, οι ενήμεροι δανειολήπτες στεγαστικών δανείων θα μπορούν να επωφεληθούν: Λαμβάνοντας νέο στεγαστικό δάνειο με έκπτωση στο επιτόκιο κατά -0,50% (50 μονάδες βάσης) σε σχέση με την εκάστοτε ισχύουσα τιμολόγηση των στεγαστικών δανείων (με πρόγραμμα σταθερού ή κυμαινομένου επιτοκίου). Μάλιστα, η έκπτωση θα ισχύει όχι μόνο για τους ίδιους τους δανειολήπτες, αλλά και για τα παιδιά τους, ενώ θα δίνεται άμεση προτεραιότητα στην αξιολόγηση του αιτήματος. Παραλείποντας τη δόση Δεκεμβρίου του στεγαστικού τους δανείου εφόσον είναι ενήμεροι τους πρώτους 11 μήνες κάθε έτους μεταθέτοντας τη συγκεκριμένη πληρωμή στην εναπομένουσα διάρκεια του δανείου.

Λαμβάνοντας έκπτωση έως 50% στο επιτόκιο αγορών της πιστωτικής τους κάρτας Eurobank. Η έκπτωση ισχύει τόσο για υφιστάμενους, όσο και νέους κατόχους πιστωτικής κάρτας. Μάλιστα, οι απόλυτα ενήμεροι πελάτες, θα έχουν κι ένα πρόσθετο δώρο: 4 αεροπορικά εισιτήρια (δηλαδή, 2 εισιτήρια μετ’ επιστροφής), για οποιονδήποτε προορισμό εσωτερικού από το δίκτυο της Aegean και της Olympic Air – ανά κύριο δανειζόμενο – στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας της Τράπεζας με την Aegean μέσω του προγράμματος επιβράβευσης €πιστροφή. Δικαιούχοι για το πρόγραμμα επιβράβευσης είναι ενήμεροι, συνεπείς, δανειολήπτες που έχουν στεγαστικό δάνειο για τουλάχιστον 5 έτη

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα