Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

FORD MUSTANG : Best –Seller στη κατηγορία του

Από τα πιο δημοφιλή μοντέλα σε όλο τον κόσμο, γίνεται η Ford Mustang , χάρη στην αυξανόμενη δημοτικότητά της στην Ευρώπη και άλλες περιοχές, καθώς είναι best-seller στις ΗΠΑ στην κατηγορία σπορ αυτοκινήτων τα τελευταία 50 χρόνια.

Η Mustang , αύξησε τη διαφορά της στην κορυφή του πίνακα πωλήσεων το 2016 ως παγκόσμιο best-seller στη σπορ κατηγορία, με πάνω από 150.000 πωλήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία ταξινομήσεων νέων οχημάτων της IHS Markit. Οι συνολικές παγκόσμιες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 6% συγκριτικά με το 2015, στο οποίο συνετέλεσαν οι αγορές εκτός Αμερικής σε ποσοστό 101%, με πωλήσεις σχεδόν 45.000 Mustang εκτός ΗΠΑ.

Την πρώτη πλήρη χρονιά πωλήσεων, οι πελάτες παρήγγειλαν 15.335 Mustang στην Ευρώπη, με το μοντέλο να έρχεται πρώτο σε πωλήσεις στην κατηγορία του σε αγορές όπως Γαλλία, Σουηδία, Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Φινλανδία και Ελλάδα. Η άνοδος της Mustang στην κορυφή των παγκόσμιων πωλήσεων σπορ αυτοκινήτων το 2016 οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη συνεχιζόμενη εξάπλωσή της σε αγορές που συνέβαλαν με μεγάλα μερίδια όπως η Γερμανία και η Κίνα.

Αξιοσημείωτη είναι όμως και η συμβολή μικρότερων περιοχών στις οποίες λανσαρίστηκε, όπως Νέα Καληδονία, Γιβραλτάρ και Μποναίρ. Παράλληλα, από το 2015 που κυκλοφόρησε στην Κίνα, η Mustang έγινε το απόλυτο σπορ best-seller στην παγκοσμίως μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου, με τις πωλήσεις το 2016 να αυξάνονται κατά 74% σε σχέση με το 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία ταξινομήσεων νέων οχημάτων της IHS Markit.

Ταυτοχρόνως, το δυνατό μοντέλο της Ford, που   διατίθεται με τους κινητήρες 5.0L V8 με απόδοση 421PS ή 2.3L EcoBoost με απόδοση 317PS, και εξατάχυτο μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο, είναι το πιο αγαπητό αυτοκίνητο στο Facebook, – με περισσότερα από 8,4 εκατ. likes – και διατίθεται τώρα σε 140 χώρες σε όλες τις ηπείρους πλην της Ανταρκτικής.

Μάλιστα, η εταιρία πρόσφατα λανσάρισε τη νέα ειδική   έκδοση με μοναδικό στυλ και premium εξοπλισμό για τους Ευρωπαίους πελάτες, τη Ford Mustang Black Shadow Edition με κινητήρα V8 5.0-L, εξατάχυτο μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο, και σε τέσσερις χρωματικές επιλογές – Platinum White, Triple Yellow, Race Red και Grabber Blue.

Μοναδικό στιλιστικό στοιχείο είναι ένα μαύρο έμβλημα Pony για τη μάσκα GT, αποκλειστικές μαύρες ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών σε σχέδιο Υ, εντυπωσιακές μαύρες λωρίδες κατά μήκος των εξοχών του καπό και μεταξύ των θόλων των τροχών, αλλά και μαύρα λογότυπα 5.0 στα εμπρός φτερά.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα