Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

FRAPORT : Συνολικές επενδύσεις ύψους 25 εκατ. ευρώ, με κυκλαδίτικο χρώμα

Την περηφάνια του για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του νέου αεροδρομίου της Μυκόνου, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Alexander Zinell, επισημαίνοντας πως συνδυάζει το όραμα όχι μόνο της εταιρείας αλλά και της τοπικής κοινωνίας, καθώς η πρόταση αυτή είναι αποτέλεσμα των συζητήσεων και του ανοιχτού διαλόγου μαζί τους.«Το νέο αεροδρόμιο Μυκόνου το 2021 θα αποτελεί συνώνυμο της Κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής», είπε την Δευτέρα 24 Ιουνίου, ο κ. Zinell, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάζοντας τα νέα σχέδια για τον αερολιμένα της   Μυκόνου, εμπνευσμένα από τους περιστερώνες του Αιγαίου, από τα πιο χαρακτηριστικά κτίρια λαϊκής αιγαιοπελαγίτικης αρχιτεκτονικής, με τη σχεδιαστική προσέγγιση να «παντρεύει» την παράδοση της Μυκόνου με τη σύγχρονη πλευρά της.

Το αεροδρόμιο θα αναδειχθεί σε ένα από τα πλέον σύγχρονα

Συνεχίζοντας ο επικεφαλής της Fraport Greece, σημείωσε ότι «Μέχρι σήμερα έχουμε υλοποιήσει μια σειρά αναβαθμίσεων σε λειτουργικό κυρίως επίπεδο ενώ τα κατασκευαστικά έργα συνεχίζονται απρόσκοπτα Με την ολοκλήρωσή τους σε δυο χρόνια και συνολικές επενδύσεις ύψους 25 εκατ. ευρώ, το αεροδρόμιο της Μυκόνου θα αναδειχθεί σε ένα από τα πλέον σύγχρονα αεροδρόμια- μια πύλη τουρισμού εφάμιλλη του πανέμορφου αυτού τόπου.» Παίρνοντας τον λόγο, ο διευθύνων σύμβουλος της Intrakat Πέτρος Σουρέτης, ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν σκληρά και δημιουργικά, τονίζοντας πως «ξεπέρασαν τα εμπόδια και βρήκαν λύσεις, ώστε το 2018 να έχουμε ολοκληρώσει τα 3 αεροδρόμια  Καβάλας, Ζακύνθου και Χανίων», υπογραμμίζοντας ότι εντός του 2019 θα ολοκληρωθούν εμπρόθεσμα  τα αεροδρόμια σε Άκτιο, Κεφαλονιά, Σκιάθο, Σάμο, Μυτιλήνη και Ρόδο.

Η δυναμικότητα του αεροδρομίου θα φτάσει τα 2 εκατ. επιβάτες

Για τη δυναμικότητα του αεροδρομίου της Μυκόνου με την ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, μίλησε την επόμενη ημέρα, ο Airport Manager Αλέξανδρος Ευσταθίου, παρουσιάζοντας τις κατασκευαστικές εργασίες, τις οποίες υλοποιεί η Intrakat, εξηγώντας πως η συνολική έκταση του αεροσταθμού θα αυξηθεί σε 13.350 τ.μ. από 10.000 τ.μ. που είναι σήμερα, ενώ η έκταση του ωφέλιμου χώρου για τους επιβάτες θα αυξηθεί σε ποσοστό άνω του 50% στα 7.500 τ.μ. Αναφερόμενος στους επισκέπτες διευκρίνισε ότι αναμένεται να φτάσουν τα 2 εκατ. επιβάτες, με 1 εκατ. αφίξεις και 1 εκατ. αναχωρήσεις, ενώ παλαιότερες εκτιμήσεις   παρουσίαζαν ότι το αεροδρόμιο της Μυκόνου πιθανώς να φτάσει σε αυτό το ύψος διακινούμενων επιβατών το 2026. Σήμερα, ο αριθμός των διακινούμενων επιβατών ετησίως ανέρχεται σε 1,4 εκατ. με έναν ρυθμό ανάπτυξης που ξεπερνά το 13%.

Αναβάθμιση  με σεβασμό στον παραδοσιακό χαρακτήρα του νησιού

Συγκεκριμένα, η επένδυση της  Fraport Greece,  συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ, θα αναβαθμίσει το αεροδρόμιο του νησιού με στόχο να ανταποκρίνεται στις υψηλές απαιτήσεις ενός «brand name» διεθνούς προορισμού με σεβασμό στον παραδοσιακό χαρακτήρα των Κυκλάδων. Τα νέα αρχιτεκτονικά σχέδια, ενσωματώνουν την επιθυμία της τοπικής κοινωνίας για την εναρμόνιση της όψης του αεροδρομίου με την αισθητική του νησιού, καθώς ένας κυκλαδίτικος περιστερώνας, συνολικής έκτασης 13.350 τ.μ., θα στεγάζει από το 2021 τον αναβαθμισμένο αερολιμένα του νησιού. Οι ομάδες εργασίας των αρχιτεκτονικών γραφείων που ανέλαβαν το έργο, K-Studio και Βetaplan, αντιμετώπισαν μια μεγάλη πρόκληση, αφού κλήθηκαν να δώσουν ενιαία μορφή σε ένα κτίριο που, από το 1971 οπότε θεμελιώθηκε, αποτέλεσε αντικείμενο συνεχών επεκτάσεων και ανα-διαρρυθμίσεων.

Επέκταση στην βόρεια πλευρά του υφιστάμενου κτηρίου

Ειδικότερα στα έργα περιλαμβάνεται η επέκταση στην βόρεια πλευρά του υφιστάμενου κτηρίου συνολικής επιφάνειας 2.000 τ.μ., που θα στεγάσει το νέο τμήμα αφίξεων του αεροδρομίου, με το υφιστάμενο κτήριο να «μεγαλώνει» κατά 500 τ.μ. επιτυγχάνοντας την αύξηση των πυλών   αναχώρησης από 6 σε 7, ενώ τα αρχικά 12 σημεία check–in θα γίνουν συνολικά 16. Σημειώνεται πως στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, που στην περίοδο της υψηλής κίνησης πραγματοποιούνται καθημερινά 100 αφίξεις και 100 αναχωρήσεις, θα δημιουργηθούν ακόμη δύο νέα lounges διακεκριμένων επιβατών, ενώ   τοποθετείται ήδη νέο αυτοματοποιημένο σύστημα διαχείρισης αποσκευών Παράλληλα, πραγματοποιείται και μία πλήρη αναδιαμόρφωση – ανακαίνιση των εσωτερικών χώρων, με τη δημιουργία νέων εμπορικών καταστημάτων και εστίασης στον χώρο των αναχωρήσεων, με  ανακαίνιση των υφιστάμενων χώρων υγιεινής, η οποία αποτέλεσε εξαρχής ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα της Fraport Greece για την αλλαγή της εικόνας και των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Θα επανασχεδιαστεί ολόκληρη η περιοχή κυκλοφορίας οχημάτων

Ταυτοχρόνως, θα επανασχεδιαστεί ολόκληρη η περιοχή κυκλοφορίας οχημάτων στην είσοδο του αεροσταθμού, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και η κατασκευή του νέου Πυροσβεστικού Σταθμού, που κρίθηκε απαραίτητη για να στεγάζει όχι μόνο τον εξοπλισμό αλλά και τους πυροσβέστες που επιχειρούν στο αεροδρόμιο Μυκόνου. Πλέον το νέο κτήριο θα είναι έτοιμο τον Οκτώβριο του 2019,   σε διάστημα ενός μηνός   θα πραγματοποιηθεί η παραλαβή ακόμη 4 πυροσβεστικών οχημάτων, ολοκληρώνοντας την επένδυση τηςFraport Greece συνολικής αξίας 4 εκατ. ευρώ για την πυρασφάλεια των 14 αεροδρομίων.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα