Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

FRIESLANDCAMPINA : 90 χρόνια παρουσίας και νέα επένδυση 5 εκατ. ευρώ

Στη χρονιά – ορόσημο για την FrieslandCampina Hellas, αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Κωνσταντίνος Μαγγιώρος καθώς το αγαπημένο Νουνού, ολοκληρώνει το 2019, 90 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που η σημαντική αυτή επέτειος θα επισφραγιστεί με μία νέα επένδυση της τάξεως των 5 εκατ. ευρώ στο Πρότυπο Εργοστάσιό μας στην Πάτρα», είπε στους δημοσιογράφους, με αφορμή την επένδυση, μέσα Απριλίου στην Πάτρα, στη παρουσίαση του εργοστασίου ο κ. Μαγγιώρος, σημειώνοντας πως «Σε όλη μας την πορεία επενδύουμε σταθερά στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, φροντίζοντας να παρέχουμε προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας στους καταναλωτές μας.

Θα συνεχίσει  να μεγαλώνει  γενιές και γενιές Ελλήνων

Αυξάνοντας κατά 50% την παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου μας εγκαινιάζουμε μία νέα εποχή για την εταιρεία μας και τα προϊόντα Νουνού, δίνοντας την υπόσχεση να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε γενιές και γενιές Ελλήνων».  Συνεχίζοντας, ο επικεφαλής της  FrieslandCampina Hellas, θυγατρική του κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Royal FrieslandCampina με πάνω από 18.000 μετόχους – κτηνοτρόφους, εξήγησε πως η εταιρεία είναι Leader στην ελληνική αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων με μερίδιο 11,2% με βάση τις πωλήσεις, όπως καταγράφει η ετήσια έκθεση της IRI, ενώ ακολουθεί η optima της οικογένειας Παντελιάδη με 8% και με ην Δέλτα να είναι τρίτη με 7,6%.

Έχει ηγετική θέση στην αγορά του γάλακτος με 23,5%,

Παράλληλα, ο κ. Μαγγιώρος εξήγησε πως έχει ηγετική θέση στην αγορά του γάλακτος με 23,5%, στις κρέμες γάλακτος με 20,6%, στο κίτρινο τυρί με 16,6% και στις βρεφικές κρέμες με 39,5% παρά τον δυνατή πίεση που δέχεται από την εταιρία Γιώτης. Όσον αφορά το γιαούρτι έχει την έκτη θέση καθώς αναμένεται να γίνουν προσπάθειες ώστε να καλυφθούν τα μεγάλα περιθώρια που υπάρχουν.  Όσον αφορά την αγορά της φέτας, δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του για την είσοδο σε αυτή, αποκαλύπτοντας σκέψεις για εξαγορά εν καιρό κάποιας εταιρείας, ενώ παραδέχθηκε τις συζητήσεις που είχαν γίνει με τη Δωδώνη, που έχουν παγώσει.

Η εταιρία είναι τοποθετημένη στο κλάδο των γαλακτοκομικών

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την Δέλτα, υπογράμμισε πως «στο βαθμό που η πώληση δεν αφορά συνολικά όλες τις δραστηριότητας της Vivartia θα μας ενδιέφερε. Εμείς είμαστε τοποθετημένοι στο κλάδο των γαλακτοκομικών και δεν μας ενδιαφέρει άλλη δραστηριότητα». Πιο αναλυτικά, το Επενδυτικό Σχέδιο 2019, που ξεκινά άμεσα, εντάσσεται στο πλαίσιο της αναπτυξιακής πορείας και μακροχρόνιας στρατηγικής της εταιρείας αυξάνοντας την παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου. Περιλαμβάνει επέκταση βιομηχανικών κτιρίων και εγκατάσταση νέου εξοπλισμού παραγωγής με τα αντίστοιχα συστήματα ελέγχου και αυτοματισμών, κυρίως στα στάδια επεξεργασίας και αποθήκευσης γάλακτος.

Το εργοστάσιο της Πάτρας δημιουργήθηκε το 2004

Σημειώνεται πως το εργοστάσιο της Πάτρας δημιουργήθηκε το 2004 και λειτουργεί 7 ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Ο τζίρος της Frieslandcampina Hellas πέρυσι ήταν στα 270 εκατ. ευρώ έχει 467 εργαζόμενους, από ους οποίους 140 απασχολούνται στο εργοστάσιο της Πάτρας, ενώ οι υπόλοιποι στα κεντρικά γραφεία καθώς και στα δύο μεγάλα κέντρα διανομής. Η συνολική ετήσια παραγωγή του ανέρχεται σήμερα στους 75.000 τόνους γαλακτοκομικών προϊόντων, που μεταφράζονται σε 76 εκατ. τεμάχια προϊόντων. Το εργοστάσιο παράγει τα γάλατα υψηλής θερμικής επεξεργασίας Νουνού Family, Nουνούkid, Noulac, Nουνού CalciPlus, Choice, τις κρέμες γάλακτος Nουνού και τη σειρά γιαουρτιών Nουνού σε ποικίλες συσκευασίες και αποτελεί περιφερειακό κέντρο διανομής της εταιρείας για τη Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο και μεγάλο μέρος της Μακεδονίας. Στο εργοστάσιο αξιοποιείται η παραγωγή αυστηρά επιλεγμένων κτηνοτροφικών μονάδων για την παραγωγή υψηλής ποιότητας γαλακτοκομικών προϊόντων. Η εταιρία επενδύει στη συνεχή κατάρτιση και υποστήριξη των Ελλήνων γαλακτοπαραγωγών, μέσω της παρουσίας ομάδας επιστημονικών και τεχνικών συμβούλων στους χώρους πρωτογενούς παραγωγής, στοχεύοντας στην αποδοτικότερη διαχείριση κάθε συνεργαζόμενης φάρμας.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις καλύπτουν συνολική έκταση 13.000 m²

Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του εργοστασίου βρίσκονται σε ιδιόκτητο οικόπεδο εντός της Βιομηχανικής Περιοχής Πάτρας συνολικής έκτασης 60 στρεμμάτων. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις καλύπτουν συνολική έκταση 13.000 m² και περιλαμβάνουν εκτός από το κεντρικό κτίριο παραγωγής, κτίριο αποθήκης πρώτων υλών και υλικών συσκευασίας, κτίριο αποθήκης έτοιμων προϊόντων υπό ψύξη, κτίριο βοηθητικών δικτύων και Τεχνικών Υπηρεσιών, σύγχρονη μονάδα βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων και βοηθητικά κτίρια (όπως αποθήκες εξοπλισμού, τεχνικοί οικίσκοι, κτίριο εισόδου, δεξαμενές εξωτερικής αποθήκευσης). Υπενθυμίζεται ότι το Εργοστάσιο Νουνού στην Πάτρα αποτελεί το πρώτο πιστοποιημένο εργοστάσιο παραγωγής υγρών βρεφικών και παιδικών γαλάτων της FrieslandCampina παγκοσμίως.

Ακολουθεί τα πρότυπα λειτουργίας της μητρικής εταιρείας FoQus

Ακολουθεί τα εσωτερικά πρότυπα λειτουργίας της μητρικής εταιρείας FoQus, που προσφέρουν την εγγύηση ότι τα προϊόντα και οι διαδικασίες παραγωγής συμμορφώνονται με τα υψηλότερα κριτήρια ποιότητας και ασφάλειας. Παράλληλα, έχει πιστοποιηθεί με το πρότυπο ασφάλειας τροφίμων FSSC 22000, το πρότυπο υγιεινής και ασφάλειας OHSAS (ISO 18001) και το περιβαλλοντικό πρότυπο ISO 14001. Το εργοστάσιο βραβεύτηκε το 2017 με το Golden Quality Award” για την επίτευξη 1500 ημερών χωρίς ποιοτικά προβλήματα. Επίσης, η εταιρεία με το πρόγραμμα FoQus SHE που εφαρμόζει για την υγεία και ασφάλεια στους χώρους εργασίας, συμπληρώνει 2000 ημέρες χωρίς κανένα εργατικό ατύχημα.

Υλοποιήθηκαν  σημαντικά προγράμματα εξοικονόμησης φυσικών πόρων

Μάλιστα, στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος την τελευταία πενταετία έχουν υλοποιηθεί σημαντικά προγράμματα εξοικονόμησης φυσικών πόρων με εντυπωσιακά αποτελέσματα, όπως μείωση κατανάλωσης Ενέργειας κατά 29%, μείωση κατανάλωσης Νερού κατά 48%, μείωση όγκου απορριμμάτων κατά 15% και αύξηση του δείκτη ανακύκλωσης στο 92%

Η Royal FrieslandCampina, είναι μία εταιρεία με μακρά ιστορία, μια ιστορία που ξεκινά από την ίδρυση ενός τοπικού συνεταιρισμού γαλακτοκομικών το 1871 από μία ομάδα κτηνοτρόφων στην Ολλανδία. Η εταιρεία είναι απόλυτα προσηλωμένη στην παροχή διατροφικών προτάσεων που βοηθούν εκατομμύρια καταναλωτές κάθε μέρα να ακολουθούν διατροφικά πρότυπα, τα οποία συμβάλλουν στη διατήρηση της καλής υγείας του ανθρώπινου οργανισμού με προϊόντα άριστης ποιότητας. Με τζίρο που ανέρχεται στα 12 δισ. ευρώ , η FrieslandCampina συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων στον κόσμο με 18.261 μέλη-κτηνοτρόφους, 23.769 εργαζόμενους, γραφεία σε 34 χώρες και εξαγωγές σε περισσότερες από 100 χώρες. Ιδρύθηκε το 1983 και διαθέτει στην Ελλάδα μια ευρεία γκάμα γαλακτοκομικών προϊόντων ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες διατροφικές απαιτήσεις των Ελλήνων. Διαθέτει στην ελληνική αγορά βρεφικά γάλατα και κρέμες, γάλατα εβαπορέ και υψηλής παστερίωσης, γιαούρτια, κρέμες γάλακτος, βούτυρα και τυριά με την επωνυμία Νουνού, Friso, Milner, Fina. Παράλληλα, διακινεί και προϊόντα για επαγγελματική χρήση με τις επωνυμίες Frico, Debic, Dutch Lady και Barista’s Gold.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα