Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

HONDA JAZZ : Νέο και ανανεωμένο

Παρουσιάστηκε το αισθητικά ανανεωμένο   Honda Jazz , έχοντας   αποκτήσει για πρώτη φορά στην γκάμα του και κινητήρα βενζίνης 1,5 lt που πλαισιώνει τον πάντα ικανό 1.300άρη.

Στην παρουσίαση στα ελληνικά ΜΜΕ στο Λουτράκι, ανακοινώθηκε πως η τιμή του   ανανεωμένου Honda Jazz , ξεκινά από τις 15.110 ευρώ στην βασική εξοπλιστική έκδοση Trend με τον 1.300άρη κινητήρα απόδοσης 102 ίππων . Σε κάθε περίπτωση ο εξοπλισμός είναι πλήρης, ενώ η βασική έκδοση Dynamic με τον νέο κινητήρα 1,5 lt ξεκινά από τα 20.250 ευρώ με χειροκίνητο κιβώτιο και από 21.650 ευρώ με αυτόματο κιβώτιο (CVT), περιλαμβάνοντας στον πολύ πλούσιο βασικό εξοπλισμό και το σύστημα ενεργής πέδησης, για την αποφυγή συγκρούσεων σε χαμηλές ταχύτητες City –Brake Active .

Με αρκετές   αισθητικές διαφοροποιήσεις

Πιο αναλυτικά, στο ανανεωμένο Jazz , η   Honda έχει επιφέρει αρκετές   μικρές αισθητικές διαφοροποιήσεις , φρεσκάροντας την εικόνα του,   με στόχο να «εναρμονιστεί» περισσότερο με την νέα γκάμα της εταιρίας . Ειδικότερα, οι αλλαγές στο εξωτερικό παρατηρούνται κυρίως στον πρόβολο με την μεγαλύτερη γρίλια που κάνει το Jazz να θυμίζει αρκετά το νέο Civic, ενώ νέες παρεμβολές έχουν γίνει στους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, όπως και στα ανανεωμένα LED φωτιστικά σώματα. Στον εσωτερικό , το ανανεωμένο Jazz διαθέτει   νέες επενδύσεις καθισμάτων και θυρών, διαθέτοντας πιο σύγχρονα στοιχεία εξοπλισμού που ενισχύουν την high tech ατμόσφαιρα.

Η ποιότητα παραμένει σε πολύ καλά επίπεδα

Βέβαια, η ποιότητα παραμένει σε πολύ καλά επίπεδα για τα δεδομένα της κατηγορίας, με τους χώρους όμως να αποτελούν   και πάλι ένα βασικό πλεονεκτήματα του Ιαπωνικού μοντέλου , μαζί με την πρακτικότητά του. Παράλληλα, μέρος του βασικού εξοπλισμού είναι μεταξύ άλλων το cruise control, ένα σύστημα πληροφοριών και ψυχαγωγίας, που συνδυάζεται με οθόνη  7 ιντσών, μια κάμερα οπισθοπορείας, ενώ στους κορυφαίους χώρους των επιβατών προστίθεται και ο ικανοποιητικός χώρος των αποσκευών με 354 lt Όσον αφορά τα μηχανικά σύνολα, ο νέος βενζινοκινητήρας 1,5 lt i-VTEC του Jazz, αποτελεί το δυνατό σημείο του μοντέλου, δίνοντας ένα σαφώς πιο γρήγορο ρυθμό στο οικογενειακό «μικρό» της Honda, καθώς ο γνωστός κινητήρας από το HR-V , αποδίδει 130 ίππους στις 6.600 σ.α.λ., ενώ η μέγιστη τιμή της ροπής (155 Nm) είναι διαθέσιμη στις 4.600 σ.α.λ..

Προσφέρει καλύτερη οδηγική αίσθηση

Μάλιστα στη νέα έκδοση , η κλιμάκωση στο χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων είναι πυκνή καθώς το κοντό σαζμάν μαζί με τη προδιάθεση για υψηλό στροφάρισμα , παρέχουν   ένα πολύ δυνατό 0-100 χλμ./ώρα στα 8,7 δευτερόλεπτα . Στην επιτάχυνση δίδεται μια καλή αίσθηση, καθώς η κλιμάκωση εξισορροπεί έως ένα βαθμό την πιο γεμάτη αίσθηση χαμηλά που θα έδινε ένα υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ. Στο δρόμο, είναι πιο σφιχτό σε ανάρτηση με αποτέλεσμα να καταλαβαίνει αρκετά τις ανωμαλίες , αλλά από την άλλη να προσφέρει καλύτερη οδηγική αίσθηση και συμπεριφορά, καθώς   με το νέο αυτό κινητήρα, το Jazz δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα να καταλάβει άμεσα την επιπλέον ισχύ του συνόλου με το αμάξωμα του ανανεωμένου μοντέλου, να προβάλλει έναν πιο σπορ χαρακτήρα σε σχέση με τον μικρότερο 1,3 lt.

Ωστόσο, μέσω του ισχυρότερου μοτέρ, δύναται να ανταποκριθεί καλύτερα και σε εκτός πόλης διαδρομές., αλλά και με το μικρότερο μοτέρ, παραμένει πιστό στις αρχές του, προσφέροντας ευκολία στη χρήση , κυρίως στην καθημερινότητα και σε αστικές συνθήκες, άνεση και ασφάλεια.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα