Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

HYUNDAI MOTOR : Νίκη στη Κορσική

Νίκησε στο Ράλι Κορσικής (Tour de Corse), η Hyundai Motorsport στον τέταρτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) της FIA του 2019, μετά από μια δραματική Power Stage που έδωσε τη νίκη στους Thierry Neuville και Nicolas Gilsoul.Οι Βέλγοι, έχοντας αρχικά προπορευθεί στο ράλι, υποχώρησαν στη δεύτερη θέση το πρωί της Κυριακής καθώς ο Elfyn Evans δημιούργησε ένα πλεονέκτημα 11 δευτερολέπτων. Ο Thierry Neuville είχε εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση ως ότου τα προβλήματα του Evans δώσουν τη νίκη στο πλήρωμα της Hyundai Shell Mobis World Rally Team.

«Απίστευτο ράλι και φανταστικό αποτέλεσμα», δήλωσε την Κυριακή 31 Μαρτίου, ο Neuville, σημειώνοντας ότι «Είμαι πραγματικά απογοητευμένος για τον Elfyn και τον Scott. Ήταν μια μεγάλη μάχη και ήταν αναμφισβήτητα το ταχύτερο πλήρωμα αυτό το Σαββατοκύριακο. Δεν γνωρίζαμε πραγματικά τι είχε συμβεί μέχρι που είδαμε τους μηχανικούς μας στο τέλος.

Απόδειξη της σκληρής δουλειάς όλων όσων εργάζονται

Πίεσα πολύ στην Power Stage και οι βαθμοί που κατακτήσαμε αυτό το Σαββατοκύριακο είναι εξαιρετικά σημαντικοί για το πρωτάθλημα. Είναι η απόδειξη της σκληρής δουλειάς όλων όσων εργάζονται στην Hyundai Motorsport. Μπορεί να μην είχαμε τους ταχύτερους ρυθμούς, αλλά υπήρξε μια σημαντική βελτίωση στην απόδοσή μας στην άσφαλτο και αυτή η νίκη είναι εξαιρετική για όλες τις προσπάθειές μας. Κανένας αγώνας δεν τελειώνει μέχρι τη λήξη του». Πιο αναλυτικά, το αποτέλεσμα σηματοδοτεί την 11η νίκη της Hyundai Motorsport στο WRC, το δεύτερο θρίαμβο της στο Tour de Corse και την πρώτη νίκη της ομάδας τη σεζόν 2019.
Στόχος να πάρει η ομάδα ένα καλό αποτέλεσμα Από την πλευρά τους, οι Ισπανοί Dani Sordo και Carlos del Barrio ολοκλήρωσαν την 14η stage στην τέταρτη θέση για να προσθέσουν πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα της Hyundai Motorsport. Ο Sordo επισήμανε πως : «Ήρθαμε στην Κορσική με στόχο να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα για την ομάδα και το πετύχαμε. Δείξαμε θετικό ρυθμό αυτό το Σαββατοκύριακο, κυρίως στη Long Stage του Σαββάτου. Δεν είχαμε τη συνέπεια που χρειαζόμασταν για να πολεμήσουμε για το βάθρο, αλλά η τέταρτη θέση είναι ικανοποιητική. Συγχαρητήρια στον Thierry, τον Nicolas και την ομάδα για τη νίκη. Χαίρομαι που είμαστε και πάλι στην κορυφή της κατάταξης των κατασκευαστών. Ανυπομονώ για το επόμενο ράλι στην Αργεντινή.»

Τα τρία πληρώματα του WRC ολοκλήρωσαν ένα εξαντλητικό αγώνα

Η ομάδα επέστρεψε στην κορυφή της κατάταξης των κατασκευαστών με 114 βαθμούς, 12 διαφορά από τους πλησιέστερους αντιπάλους της Citroën, ενώ δύο επιπλέον βαθμοί στην Power Stage έδωσαν στο Neuville προβάδισμα δύο βαθμών στο πρωτάθλημα των οδηγών.  Και τα τρία πληρώματα του WRC της Hyundai i20 Coupe ολοκλήρωσαν τον εξαντλητικό αγώνα, με τον Sébastien Loeb να τερματίζει στην όγδοη θέση, έχοντας χάσει δύο λεπτά κατά την εκκίνηση του αγώνα την Παρασκευή .Η νίκη στο stage το Σάββατο έδειξε το ρυθμό των Ισπανών

Το καλύτερο αποτέλεσμα της σεζόν μέχρι στιγμής στο δεύτερο αγώνα WRC 2019

Η απώλεια χρόνου εμπόδισε μια πιο δυναμική παρουσία

Όσον αφορά τον Sébastien Loeb / Daniel Elena (# 19 Hyundai i20 Coupe WRC), χωρίς προβλήματα για το πλήρωμα, που δεν κινδύνευσε για να εξασφαλίσει την όγδοη θέση Η απώλεια χρόνου στην πρώτη φάση της Παρασκευής εμπόδισε μια πιο δυναμική παρουσία Ο Loeb τόνισε : «Έίναι μεγάλη η σημερινή επιτυχία της ομάδας. Δυστυχώς, ο δικός μας αγώνας ολοκληρώθηκε ουσιαστικά μετά από το πρόβλημα στην εκκίνηση της Παρασκευής. Χάσαμε πολύ χρόνο. Το κίνητρο δεν είναι το ίδιο όταν δεν υπάρχει τίποτα για να πολεμήσεις. Προσπαθήσαμε να εργαστούμε στη ρύθμιση του αυτοκινήτου, κάνοντας προσαρμογές που θα μας ωφελήσουν στο μέλλον. Ήταν ακόμα ένας απολαυστικός αγώνας. Είναι ωραίο να οδηγώ το Hyundai i20 Coupe WRC. Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσω να βελτιώσω την απόδοσή μου την επόμενη φορά.»

Η πρώτη θέση είναι πολύ θετική για την ομάδα

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της ομάδας Andrea Adamo υπογράμμισε : «Έχουμε τερματίσει στο Tour de Corse στην πρώτη θέση, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε κερδίσει αυτό το ράλι. Θα είχαμε τερματίσει στη δεύτερη θέση – η οποία θα ήταν ένα ενθαρρυντικό αποτέλεσμα χάρη στις φανταστικές προσπάθειες του Thierry και του Nicolas – αλλά για να κερδίσεις πραγματικά πρέπει να είσαι ο ταχύτερος και αυτή την ευκαιρία δεν είχαμε. Η πρώτη θέση είναι βεβαίως πολύ θετική για την ομάδα μας. Έχουμε δουλέψει σκληρά και αυτό σίγουρα θα λειτουργήσει ως ηθική επιβράβευση, αλλά πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι με τον εαυτό μας, που είμαστε και που πρέπει να είμαστε.».
Ο επόμενος αγώνας WRC είναι το Ράλι της Αργεντινής. Το δημοφιλές ράλι των χαλικιών θα πραγματοποιηθεί 25-28 Απριλίου 2019.

Το 2018 ήταν η τέταρτη συνεχή χρονιά που κατέγραψε ρεκόρ πωλήσεων

Να σημειωθεί πως το 2018, η Hyundai Motor έφθασε τις 543.292 ταξινομήσεις οχημάτων στην Ευρώπη – μια αύξηση της τάξεως του 3,9% σε σύγκριση με το 2017. Το 2018 ήταν η τέταρτη συνεχή χρονιά που κατέγραψε ρεκόρ πωλήσεων. Η εταιρία   έχει τη νεότερη γκάμα οχημάτων στην Ευρώπη και το 75% των οχημάτων της να είναι σχεδιασμένα, δοκιμασμένα και κατασκευασμένα στην Ευρώπη για να καλύψουν τις ανάγκες των Ευρωπαίων πελατών. Διαθέτει μονάδες παραγωγής στην Τσεχική Δημοκρατία και την Τουρκία, τα οποία έχουν συνολική ετήσια παραγωγική ικανότητα 600.000 οχημάτων. Η Hyundai Motor διακινεί αυτοκίνητα σε 41 Ευρωπαϊκές χώρες μέσω περίπου 3.000 σημείων πώλησης .Μάλιστα,   προσφέρει το μοναδικό πακέτο πενταετούς εγγύησης με Απεριόριστα Χιλιόμετρα σε όλα τα νέα αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρώπη, παρέχοντας στους πελάτες της εγγύηση πέντε ετών χωρίς όριο χιλιομέτρων, πέντε χρόνια οδικής βοήθειας και πέντε χρόνια τεχνικών ελέγχων των οχημάτων.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα